ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Λεύκωμα της νομαρχίας Λάρισας για τα παράλια


Μπορεί στη συνείδηση των περισσότερων που δεν γνωρίζουν τον νομό μας αυτός να έχει καταγραφεί ως ένας απέραντος κάμπος που δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, όμως η πραγματικότητα απέχει μακράν από αυτή την παγιωμένη εικόνα.

Λεύκωμα της νομαρχίας για τα παράλια Τα παράλια του νομού Λάρισας αποτελούν τοποθεσίες απείρου φυσικού κάλλους και πόλο έλξης πολυάριθμων τουριστών.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνουν ευρύτερα  γνωστά ως τουριστικός προορισμός και να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

 Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας  κινούμενη με αυτό το σκεπτικό κι έχοντας ανέκαθεν ως βασική της προτεραιότητα την τουριστική προώθηση των παραλίων του νομού, προχώρησε στην έκδοση ενός ξεχωριστού και καλαίσθητου λευκώματος που φέρει τον τίτλο “Νομός Λάρισας - Με θέα στο Αιγαίο” και αποτυπώνει στο φακό με τη φωτογραφική ματιά της έμπειρης φωτογράφου Κατερίνας Λιάπτσιου τις ομορφιές του νομού μας.

Το λεύκωμα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο “Χατζηγιάννειο”. Ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης θα κάνει την παρουσίαση, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Παράλληλα, θα γίνει προβολή φωτογραφικού υλικού από το λεύκωμα.

Στόχος της Νομαρχίας Λάρισας είναι να ενισχύσει την εικόνα του νομού μας προς τα “έξω”, να δείξει ένα καινούριο πρόσωπο της περιοχής και να προβάλει  ομορφιές που λίγοι γνωρίζουν και σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα θελήσουν στο μέλλον να επισκεφτούν.
Μέσα από τη γλαφυρή ματιά της Κατερίνας Λιάπτσιου αιχμαλωτίζονται οι ομορφιές της περιοχή, βοηθώντας  έτσι στην προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων του νομού, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο από την πλευρά της Νομαρχίας

Νομός Λάρισας: ένας κόσμος ονειρικός…

“Η Λάρισα και ο νομός της, σε επίπεδο εικόνας έχει κάθε δίκαιο να αισθάνεται αδικημένη σε σχέση με το φυσικό της κάλλος και της προβολής που αυτό τυγχάνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού συχνά ταυτίζεται με το στερεότυπο ενός άνυδρου κάμπου”, επισημαίνει στο μήνυμά του προλογίζοντας το λεύκωμα ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και συνεχίζει: “ Οι ομορφιές του Νομού Λάρισας είναι ατέλειωτες. Με δυο λόγια, ο νομός Λάρισας είναι μοναδικός.

Τις ομορφιές αυτές, έρχεται να αναδείξει ο φωτογραφικός φακός και η ευαίσθητη ματιά της Κατερίνας Λιάπτσιου, μιας Λαρισαίας φωτογράφου που δεν κουράστηκε ποτέ να απαθανατίζει με το φακό της τον υπέροχο αυτό τόπο. Τα τοπία, όπως παρουσιάζονται στην παρούσα έκδοση, αποκτούν έτσι διαστάσεις ποιητικές, σχεδόν ονειρικές.

Η Νομαρχία Λάρισας εξέδωσε το λεύκωμα πιστεύοντας ότι στη σύγχρονη επικοινωνιακή εποχή η εικόνα ενός τόπου είναι κεφαλαιώδης για την ανάπτυξη κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός, αλλά και οι επενδύσεις και η εν γένει ανάπτυξη.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή θα εκτιμηθεί και θα συμβάλλει στην αλλαγή του στερεοτυπικού τρόπου θέασης του νομού μας, αποκαθιστώντας την εικόνα του και αναδεικνύοντας την πραγματική «ψυχή» και την ποίηση αυτού του τόπου”.

Προλογίζοντας το λεύκωμα η φωτογράφος Κατερίνα Λιάπτσιου επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Ο κάμπος, το ποτάμι, η κοιλάδα, όλα υπονοούν την πορεία του νερού προς τη θάλασσα. Προς το Αιγαίο.

Αυτή η φωτογραφική περιπλάνηση θα μπορούσε να είναι μια απλή καταγραφή του τόπου, αν δεν υπήρχαν οι μνήμες, το συναίσθημα, οι στιγμές…
Και σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες μου θα ήταν γυμνές, χωρίς την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Χωρίς τον υπέροχο λόγο του Καραγάτση, του Ρίτσου, του Γκάτσου, του Ελύτη…”
              
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΠΤΣΙΟΥ

Η Κατερίνα Λιάπτσιου γεννήθηκε και εργάζεται στη Λάρισα.
Σπούδασε φωτογραφία στον όμιλο «ΑΚΤΟ» και εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ για περισσότερο από δέκα χρόνια σε καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας.

Συνεργάστηκε με έντυπα και ειδησεογραφικά πρακτορεία σ' ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και με Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες έντυπα, τουριστικούς οδηγούς, λευκώματα κλπ.

Έχει στο ενεργητικό της ατομικές εκθέσεις σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Αθηναίων, του δήμου Λαρισαίων και Μελιβοίας, το Πνευματικό Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας κ.α.

Έργα της φιλοξενούνται στις παιδιατρικές κλινικές του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας καθώς και στο τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝ Λάρισας.

Πρόγραμμα 100 ημερών για τον τουρισμό


Την βαρύτητα που δίνει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας τόνισε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα 100 ημερών για τον τουρισμό Ο κ. Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ενώ επισκέφθηκε τα περίπτερα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας και συνομίλησε με τους παριστάμενους στην έκθεση νομάρχες Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, την αντινομάρχη Τουρισμού Μαγνησίας κα Εύη Αδαμάκη-Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Εφαρμόζουμε τα υπάρχοντα προγράμματα τουριστικής προβολής όπως έχουν εκπονηθεί από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής.Προσαρμόζουμε στο νέο σχεδιασμό τις συμμετοχές σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του χειμώνα.

Ενεργοποιούμε τα κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίες με τους ανθρώπους και τους φορείς που ως τώρα έχουν κάνει σημαντικότατη δουλειά και περιμένουν την ευρεία στήριξη και τον άψογο συντονισμό από τον κεντρικό φορέα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αρχίζει άμεσα η συμπληρωματική καταγραφή υποδομών ώστε να εφαρμοστεί αλλού πιλοτικά κι αλλού σε πλήρη έκταση το νέο σχέδιο μάρκετινγκ».

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι «η Θεσσαλία έχει τα εργαλεία και τις δυνατότητες να σχεδιάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης, κ.λ.π.

Κορύφωση του ελληνικού δράματος εντός του 2011 «βλέπουν» οι Financial Times

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση, παρά την ελεγχόμενη χρεοκοπία και πως, όσο γρηγορότερα συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι προς όφελος όλων, εκφράζουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Με τίτλο που κάνει λόγο για «ελληνικό δράμα», ο αρθρογράφος της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας εκτιμά πως, την εβδομάδα που ξεκινά, η προσοχή όλων στην ευρωζώνη θα αποσπασθεί από την περίπτωση της Ιρλανδίας, όπου πλέον οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες, για να... επιστρέψει στο μείζον θέμα της κρίσης χρέους και της πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, η περιβόητη Τρόικα δηλαδή, αναμένεται να ολοκληρώσουν τον έλεγχό τους στην πρόοδο του προγράμματος σύγκλισης της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, θα επικυρώσουν το ήδη γνωστό γεγονός της μη κάλυψης των στόχων, των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, ιδίως στον τομέα των εσόδων. Παρ' όλα αυτά, η επόμενη δόση (εννέα δισ. ευρώ) του δανείου από το πακέτο στήριξης αναμένεται να εκταμιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η εξέλιξη μπορεί να καθυστερεί χρονικά την εκδήλωση μιας συστημικής κρίσης μέσα στο Δεκέμβρη, πλην όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η αλήθεια είναι πως, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ουσιαστικά προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο, για την τελική κήρυξη της χώρας σε χρεοκοπία. Το μόνο για το οποίο οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας δεν είναι ακόμα βέβαιοι, είναι το πότε τελικώς θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα ανακοινωθεί και τυπικά η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας. Ενδεχομένως και για το αν αυτή θα είναι … «κανονική» ή ελεγχόμενη!

Οι περισσότεροι πάντως συγκλίνουν στο ό,τι η δραματική  ανακοίνωση θα έρθει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το πολύ στο τρίτο…

Είναι δε, τέτοια η βεβαιότητα του συντάκτη του άρθρου των FT για την οριστική χρεοκοπία της χώρας μας, ώστε να επικαλείται και τις απόψεις (!) κάποιων πολιτικών παραγόντων στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, που κάνουν λόγο για ανακοίνωση της χρεοκοπίας της χώρας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ώστε να μην... διαταραχθούν οι «παραδοσιακές διακοπές», τα... μπάνια του λαού, στο τρίτο, καλοκαιρινό τρίμηνο της χρονιάς!!!

Ο αρθρογράφος μάλιστα φτάνει στο σημείο να δηλώσει πως προτιμά να γίνει γρήγορα ό,τι είναι αναπόφευκτο να συμβεί, καθώς ο ίδιος, αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι, φεύγουν για διακοπές την 1η Αυγούστου. Οπότε, ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει μια ώρα νωρίτερα!

Όσον αφορά τώρα στο γιατί είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη, το άρθρο επικαλείται τα απλά... μαθηματικά: λέει πως η αρχική συμφωνία (του περασμένου Μαΐου) μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας, για μια τριετή περίοδο σύγκλισης, οδηγεί σε «καταστροφή» τον ισολογισμό της Ελλάδας. Η ωρίμανση των ελληνικών χρεών σημαίνει πως ο μόνος τρόπος αποπληρωμής τους, από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία στενάζει υπό το βάρος των μέτρων λιτότητας και δεν παράγει πλούτο, είναι μέσω νέων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη πηγή ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως το κόστος εξυπηρέτησης των ελληνικών χρεών πολλαπλασιάζεται μήνα με το μήνα. Χαρακτηριστικά, ο αρθρογράφος λέει πως, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι σαν να δανείζεται ένας ιδιώτης από τοκογλύφους της Μαφίας, για να αποπληρώσει ένα δάνειο που πήρε από τη γιαγιά του!!! Την ίδια ώρα, το έλλειμμα καλπάζει σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.
Έτσι, η μόνη λύση είναι να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, που θα περιλαμβάνει κι ένα «κούρεμα» στα υφιστάμενα χρέη -ομόλογα, με δύο λόγια, σε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.


Πηγή:
http://www.protothema.gr

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Από τα 45 μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου οι 27 εκλέγονται από το συνδυασμό του Κ. Τζανακούλη που επικράτησε στον β’ γύρο και οι υπόλοιποι 18 από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ήτοι, 13 από την αξιωματική αντιπολίτευση του Γ. Σάπκα, 3 από την παράταξη Λαμπρούλη, ένας από την παράταξη Καλογιάννη, ο επικεφαλής δηλαδή, το ίδιο και από την παράταξη Μπαρτζώκη.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται με ποσόστωση κατά εκλογική περιφέρεια ως εξής: στην 1η εκλέγονται 9 δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οποίων οι 5 από την παράταξη του νικητή των εκλογών, στη 2η αντιστοίχως 13 και 8 δημοτικοί σύμβουλοι, στην 3η εκλέγονται 10, οι 6 από τον πρώτο συνδυασμό, στην 4η Περιφέρεια 9 δ. σ. , οι 5 του νικητή, στην 5η του πρώην Δήμου Γιάννουλης εκλέγονται τρεις, οι 2 από τον πρώτο συνδυασμό και στην 6η περιφέρεια του πρώην Δήμου Κοιλάδας εκλέγεται 1 δημοτικός σύμβουλος προερχόμενος από το νικητή συνδυασμό
Η σειρά κατάταξης σε σταυρούς προτίμησης των εκλεγομένων ανά περιφέρεια και για τους δύο πρώτους συνδυασμούς όπου υπάρχει ενδιαφέρον εκλογής, έχει ως εξής, σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Λαρισαίων:
* Συνδυασμός Κ. Τζανακούλη
-1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -2380 σταυροί, ΚΥΡΙΤΣΑΚΑΣ ΒΑΪΟΣ -1847, ΜΠΕΚΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ-1021, ΚΟΤΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-884, ΓΑΛΑΤΟΣ ΑΡΗΣ-802
-2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -3119 σταυροί, ΜΗΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ -2429, ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ -1584, ΛΕΤΣΙΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ -1467, ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-1236, ΦΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-986, ΜΠΑΝΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ-866, ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-764
-3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΡΑΠΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – 2062, ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -1386, ΜΠΑΤΖΗΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-1370, ΜΙΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-1129, ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΘΥΜΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ-983, ΝΤΑΒΑΡΗ ΛΙΝΑ-646
-4η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -2306, ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ -1608, ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -1508, ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-1417, ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΝΙΑ-1261 και ίσως ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ- 1244
-5η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΛΑΜΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ-1264, ΜΑΜΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-869
-6η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΡΑΣΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-873
* Συνδυασμός Γιάννη Σάπκα
-1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ    Ιωάννης-1459 σταυροί, ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ-997, ΔΑΟΥΛΑΣ ΘΩΜΑΣ-903
-2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-1398 και ίσως ΣΟΥΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-1152
-3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-925, ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ-909, ΚΑΦΦΕΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-850
-4η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-1167, ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-1082, ΛΕΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-901 και ίσως ΚΑΛΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-892
-5η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-930
* Από τον συνδυασμό ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ, πλην του επικεφαλής ο οποίος εκλέγεται στη 2η Περιφέρεια, θα εκλεγούν επίσης άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι:
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ -927 (1η περιφέρεια)
ΟΥΝΤΡΙΑ ΛΙΤΣΑ-739 (3η περιφέρεια)
* Εκλέγονται επίσης στη 2η εκλογική περιφέρεια οι επικεφαλής των μικρότερων συνδυασμών ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ και Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ, αμφότεροι επίσης στη 2η Περιφέρεια. Στην ίδια Περιφέρεια εκλέγεται και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΚΑΣ. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκλέγονται στη 2η Περιφέρεια, τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά, επειδή εκεί λαμβάνουν όλες τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
* Σε περίπτωση που ισχύσει η ερμηνεία του νόμου και δεν λάβει έδρα ο συνδυασμός του Γ. Μπαρτζώκη, ως μη συγκεντρώσας το εκλογικό μέτρο σε αριθμό ψήφων, τότε θα εκλεγεί ο ΔΗΜ. ΜΑΒΙΔΗΣ από τον συνδυασμό Καλογιάννη στην 3η Περιφέρεια.

«Το Πρωτοδικείο θα βγάλει το δήμαρχο»

Επιμένει στη θέση του για διαφορετικά αποτελέσματα στις εκλογές της Κυριακής ο Γιάννης Σάπκας. Χθες, μιλώντας με τον Ανδρέα Γιουρμετάκη, στο ράδιο TRT, εμφανίστηκε και πάλι απόλυτος δηλώνοντας ότι σε ενάμιση με δύο μήνες θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι δήμαρχος στη Λάρισα.

«Το Πρωτοδικείο θα βγάλει το δήμαρχο» Μετά δηλαδή και την απόφαση του Πρωτοδικείου το οποίο θα κληθεί να επαναμετρήσει, ένα προς ένα, όλα τα ψηφοδέλτια των δύο συνδυασμών.

Πάντως, ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, που δέχτηκε τα πυρά της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις», από την δική του πλευρά, ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς εδώ στη νομαρχία δεν μετράμε ψηφοδέλτια, αν έγινε κάτι, έγινε έξω από εδώ…».

Θα φανεί ποιος έχει δίκιο…

Nίκη Τζανακούλη στο δήμο Λαρισαίων


Με διαφορά λίγων ψήφων αναδείχθηκε νικητής στο δήμο Λαρισαίων ο νυν δήμαρχος κ. Τζανακούλης έναντι του κ. Σάπκα. Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού το τελικό αποτέλεσμα δόθηκε από την καταμέτρηση και του τελευταίου εκλογικού τμήματος.

Οριακή νίκη Τζανακούλη στο δήμο Λαρισαίων .





234 Από 234 [ 100 %] 104.256 52.107 2.456 [ 4 %] 2.332 [ 4 %] [ 50 %] 47.319
A/A Συνδυασμοί Ψήφοι Ποσοστό
1 «ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» - ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ 23.667 50,25 %
2 «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΚΑΣ» - ΣΑΠΚΑΣ 23.432 49,75 %

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στις εκλογές και μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους πολίτες που έκαναν άλλη επιλογή ή δεν συμμετείχαν στις εκλογές αλλά προσβλέπουν σε μας.


Η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πέτυχε σήμερα μια καθαρή, μια αδιαμφισβήτητη νίκη.
Η νίκη της Συμμαχίας είναι νίκη της Θεσσαλίας, νίκη των Θεσσαλών.
Όπως και την πρώτη Κυριακή, οι Θεσσαλοί απέδειξαν και με την ψήφο τους ότι δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.


Έδειξαν ότι θέλουν συνεργασία, σύνθεση απόψεων, ιδεών και  θέσεων για τη Θεσσαλία.
Οι Θεσσαλοί έδωσαν με την ψήφο τους σαφή, ξεκάθαρη εντολή για περιφερειακή αυτοδιοίκηση ενωτική, αποτελεσματική, διεκδικητική, ανεξάρτητη και κυρίως ασυμβίβαστη.
Παράλληλα, έστειλαν πολλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις με τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές αλλά και με επιλογές όπως το λευκό και το άκυρο. Είναι καθήκον μας να αποκωδικοποιήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα μηνύματα των πολιτών της Θεσσαλίας.

 
Πάνω απ’ όλα είναι καθήκον μας να κινηθούμε με ταχύτητα καθώς τα προβλήματα της Θεσσαλίας είναι μεγάλα και πολυσύνθετα κι εξίσου μεγάλες οι απαιτήσεις των πολιτών από εμάς ως νέα περιφερειακή αρχή.
Ξεκινάμε να οικοδομήσουμε από τα θεμέλια ένα νέο θεσμό σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Είμαστε άνθρωποι με εμπειρία και αγάπη για τον τόπο μας και έχουμε την ευγενή φιλοδοξία να δώσουμε μάχες  και να πετύχουμε το καλύτερο.
Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον.
Το μέλλον της Θεσσαλίας, του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και είμαστε υπερήφανοι, είναι πλέον στα χέρια μας και απαιτεί τη συσπείρωση όλων μας.
Η Θεσσαλία ψήφισε και αποφάσισε. Είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις της και να τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Θεσσαλίας.
Εντολή για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, για ανθρωποκεντρική περιφέρεια που εξυπηρετεί με διαφάνεια τον πολίτη, για κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στον άνθρωπο που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη εποχή.
Οι εκλογές τελείωσαν. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για την Θεσσαλία που ανήκει στους Θεσσαλούς, για την Θεσσαλία που μας αξίζει, για την Θεσσαλία των ονείρων μας.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κ.Αγοραστός:¨Οι ψηφοφόροι δε θα λιποψυχήσουν¨


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zoomnews.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κατέρχεται με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί γρήγορα αντιμέτωπη με κοινωνική έκρηξη που θα έχει απροσδιόριστες επιπτώσεις στο στόχο της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα του α’ γύρου;
Aν η Κυβέρνηση, μετά και την απώλεια της νομιμοποιητικής της βάσης, δεν έλαβε το μήνυμα, πολύ σύντομα θα σταθεί προ αδιεξόδου, με την απόφαση για νέα, προγραμματισμένα, επώδυνα μέτρα και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την δικαιολογημένη κοινωνική έκρηξη που θα έχει απροσδιόριστες επιπτώσεις στο στόχο της «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, όμως, ότι ο ενωτικός συνδυασμός μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πήρε το μήνυμα. Ακούσαμε τους πολίτες. Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, τα θέλω των Θεσσαλών, που ζητούν σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τον τόπο μας. Οι πολίτες αξιώνουν υπεύθυνες θέσεις, καθαρές κουβέντες για τα φλέγοντα θέματα που τους αφορούν. Η προφανής αδυναμία συγκεκριμένου υποψηφίου να πάρει σαφή θέση στα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλίας (Αχελώος, Ε-65, αποζημιώσεις στο βαμβάκι, επέκταση του προγράμματος νιτρορύπανσης) δεν καλύπτεται από κινήσεις εντυπωσιασμού που προφανώς υπαγορεύουν οι επικοινωνιολόγοι του Κολωνακίου.
Τι απαντάτε σε εκείνους που σας κατηγορούν ότι δεν έχετε πρόγραμμα;
Μας προσάπτει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπατόλιας, ότι δεν έχουμε πρόγραμμα. Και απαντώ ευθέως. Όχι, δεν έχουμε πρόγραμμα που αλλάζει αριθμό σελίδων ανάλογα με την ημέρα και το χώρο που βρίσκεται. Ο κυβερνητικός υποψήφιος τη μία ημέρα ανακοινώνει πρόγραμμα 158 σελίδων, στη συνέχεια 162, μετά 134 και ταυτόχρονα στο internet έχει αναρτήσει 104 σελίδες. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα, αυτό είναι ακορντεόν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμείς έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμά μας με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά και τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα. Μετρήσιμα. Όχι στο πόδι, όχι στα λόγια και τα φυλλάδια. Και από την πρώτη στιγμή έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλίας ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση αυτά που μας ανήκουν. Εμείς δεν επιθυμούμε να γίνουμε αρεστοί αλλά χρήσιμοι για τον τόπο μας.
Ποια πιστεύετε ότι είναι τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής οι πολίτες;
Θεωρώ κατ’ αρχήν σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες.
Είμαι πεπεισμένος -και με βοηθούν σ’ αυτό τα ως τώρα δείγματα και ακούσματα-ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν θετική ψήφο στους συνδυασμούς που αντιτάσσονται ξεκάθαρα στην πολιτική του Μνημονίου και ταυτόχρονα έχουν συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο με αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες για την Θεσσαλία. Είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της ευθύνης και της λογικής. Είναι αποφασισμένοι να μην λιποψυχήσουν απέναντι στις όποιες πιέσεις δεχθούν, στα όποια εκβιαστικά διλλήματα, και να εκφράσουν με παρρησία τη γνώμη τους.
Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ότι κρυφτήκατε και δεν προσήλθατε σε debates;
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διοργανώθηκαν περισσότερα από 10 debates με τη συμμετοχή των υποψηφίων περιφερειαρχών. Υπενθυμίζω ότι ενώ ο κ. Παπατόλιας πρότεινε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου να διοργανωθούν 7 Debates, στη συνέχεια δεν ήθελε να μετέχουν οι επικεφαλής των υπόλοιπων 6 συνδυασμών (κ. κ. Β. Μπούτας, Αστ. Ροντούλης, Κ. Πουλάκης, Δημ. Κουρέτας, Φ. Γεννηκομσίου και Θ. Ζαχαρόπουλος) με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν γι’ αυτό οι κ.κ. Πουλάκης και Κουρέτας.
Εν όψει του δεύτερου γύρου και επειδή ο χρόνος που απομένει μέχρι την Κυριακή είναι δυστυχώς περιορισμένος, πρότεινα να διοργανωθεί διακαναλικό debate με τη συμμετοχή όλων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς και δημοσιογράφων απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμώ ότι θα συμβάλλουμε στην εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης και φυσικά οι πολίτες της Θεσσαλίας θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν για άλλη μια φορά τις θέσεις μας.
Έγκαιρα είχα προτείνει να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.
Ενδεχομένως, αυτές τις μέρες οι πολίτες –όσοι δεν έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία- σας ζητούν πολλά. Εσείς τι ζητάτε από τους πολίτες;
Ζητάμε από τους Θεσσαλούς να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ανάχωμα απέναντι στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται χιλιάδες απολύσεις, νέες περικοπές σε αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα καθώς και πρόσθετη περικοπή στις δημόσιες επενδύσεις με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε αναπτυξιακή παρέμβαση και στη Θεσσαλία.
Ζητάμε να επιλέξουν εκείνον που πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του, να διεκδικήσει με αξιώσεις, να παλέψει με πάθος, να ακούσει ανά πάσα στιγμή τις αιτήσεις τους. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν ορθά..
Η συνέντευξη δόθηκε στη Νίνα Τσιμπούλη

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE ΤΗΣ 12/11/2010

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:

«Ο κ. Παπατόλιας χρησιμοποίησε το debate ως… κρυψώνα
από τα πραγματικά προβλήματα της Θεσσαλίας»

-«Καταστρατήγησε την Παρασκευή το πλαίσιο διαλόγου
που ο ίδιος είχε συμφωνήσει την Πέμπτη»


«Με αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκε το πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει οι αρμόδιοι προς τούτο συνεργάτες μας όσον αφορά τον διακαναλικό τηλεοπτικό διάλογο.
Εκφράζω τη λύπη μου που ο κ. Παπατόλιας οδήγησε τεχνηέντως τον μεταξύ μας διάλογο σε ναυάγιο, όπως είχε προαποφασίσει, προκειμένου να επιδοθεί στους γνωστούς μονολόγους του».
Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και προσθέτει:
«Από τη στάση του όλο αυτόν τον καιρό είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπατόλιας φοβάται την καθαρότητα, δεν αντέχει την ειλικρίνεια.
Χρησιμοποίησε τη συζήτηση περί debate για να πολώσει, να διχάσει την Θεσσαλία αλλά κυρίως να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και συναποτελούν το διακύβευμα των εκλογών όπως:
-Έχουν σταματήσει τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ο Αχελώος, η Ε-65, ο δρόμος Τρικάλων – Λάρισας. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;
-Η κυβέρνηση θα χορηγήσει αποζημιώσεις – ψίχουλα των 2-3 ευρώ στο βαμβάκι παρά την τεράστια καταστροφή από πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;
-Ψαλιδίζεται η επιδότηση στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να χάσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;
-Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται, οι απολυμένοι είναι χιλιάδες, η ανεργία στη Θεσσαλία ξεπέρασε το 13,1% (αύξηση κατά 5 μονάδες τον Αύγουστο), στη Νέα Ιωνία του Βόλου ένας στους 3 είναι άνεργος. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;
Αντίθετα, ο κ. Παπατόλιας έβαλε πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο του τύπου για το debate. Απ’ αυτό ας βγάλουν οι πολίτες της Θεσσαλίας τα συμπεράσματά τους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου προτείναμε να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.
Το ίδιο προτείναμε και για την τρέχουσα εβδομάδα, παρ’ όλο που ο κ. Παπατόλιας, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις, έσπευσε με πληρωμένες καταχωρήσεις για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Αφού μετά από δίμηνη καθυστέρηση, ο κ. Παπατόλιας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, εξουσιοδοτήθηκαν δύο συνεργάτες μας, οι οποίοι συζήτησαν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία του κ. Παπατόλια στη νομαρχία Μαγνησίας για περισσότερες από 5 ώρες και συμφώνησαν στο εξής πλαίσιο:
-Διακαναλική σύνδεση με τα 4 ενημερωτικά κανάλια της Θεσσαλίας.
-Επιλογή 4 δημοσιογράφων-μελών  της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας από τους 4 νομούς που καλύπτουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ως χώρο διεξαγωγής προτείναμε το Κιλελέρ ως σημείο αναφοράς των αγώνων των Θεσσαλών.
Οι όροι αυτοί διασφάλιζαν την αξιοπιστία της ελευθεροτυπίας και της ισονομίας των 4 νομών.
Δυστυχώς οι όροι αυτοί με υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκαν. Απέκλεισε το μοναδικό κανάλι της δυτικής Θεσσαλίας και δημοσιογράφους από τους 4 νομούς δείχνοντας ότι αδυνατεί ή δεν θέλει να σκεφτεί με πανθεσσαλική αντίληψη και παραμένει εγκλωβισμένος σ’ ένα στείρο και αδιέξοδο τοπικισμό.
Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω την θέση που από την αρχή είχα θέσει:
Για μένα το debate είναι βήμα/μέσο διαλόγου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών κι όχι… πεδίο μάχης, στίβος κοκορομαχίας ή… κρυψώνα ώστε να μην γίνεται συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της Θεσσαλίας.
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Παπατόλιας σιώπησε, δεν έδωσε απαντήσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία.
Κι είναι εκκωφαντική η σιωπή του…
Σιώπησε και επιχείρησε να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών επειδή  έχει κρυφή ατζέντα:
-την επιβολή νέων φόρων και εισφορών στους Θεσσαλούς,
-την κατάργηση υπηρεσιών του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας,
-τις απολύσεις
-την υπονόμευση των αγώνων των Θεσσαλών».

Κ.Αγοραστός: «Πότε θα φθάσει το τρένο στο Δυρράχιο, κ. Παπατόλια;»


«Με το πρόγραμμα ποιας παράταξης συμφωνεί ο κ. Παπατόλιας ο οποίος μέχρι την περασμένη Κυριακή δήλωνε ότι μόνο η δική του παράταξη έχει πρόγραμμα;»
Το ερώτημα αυτό θέτει σε ανακοίνωσή του ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Αγοραστό.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται:
«Ο  κυβερνητικός υποψήφιος Περιφερειάρχης, στηριγμένος με πολλά μέσα από την κυβέρνηση, συνεχίζει να επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα με προσωπικές επιθέσεις, με χιονοστιβάδα υποσχέσεων, με πρακτικές που εκπλήττουν τον κάθε καλόπιστο πολίτη.
Αλαζονεία, φιλαυτία, εγωισμός, κινδυνολογία, μένος στα όρια της παράκρουσης.
Δεν τον ακολουθούμε. Γιατί εμείς δεν θέλουμε την πόλωση. Θέλουμε όμως να απαντήσει υπεύθυνα στους Θεσσαλούς:
-Με το πρόγραμμα ποιας παράταξης συμφωνεί ο κ. Παπατόλιας ο οποίος μέχρι την περασμένη Κυριακή δήλωνε ότι μόνο η δική του παράταξη έχει πρόγραμμα;
-Πως θα αντιμετωπίσει την ανεργία που θεριεύει στη Θεσσαλία (ξεπέρασε το 13,1%) δίνοντας… e- mail στους ανέργους; Τι έκανε επί 4 χρόνια για την ανεργία στη Μαγνησία που κατά περιοχές (Νέα Ιωνία) προσεγγίζει το 30%
-Πως υπόσχεται σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλίας με το… Δυρράχιο της Αλβανίας, την ώρα που η κυβέρνηση η οποία τον στηρίζει προχωρεί στο πλαίσιο του Μνημονίου:
-στην περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ στη Θεσσαλία,
-την κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων για φοιτητές, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους»
- τη σημαντική αύξηση των εισιτηρίων για όλους τους Έλληνες,
-τη μεγάλη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων του ΟΣΕ.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπατόλιας όχι μόνο δεν έχει πρόγραμμα για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα, έχει συγκεκριμένη κρυφή ατζέντα στο πλαίσιο του Μνημονίου:
-την επιβολή νέων φόρων και εισφορών στους Θεσσαλούς,
-την κατάργηση υπηρεσιών του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας,
-τις απολύσεις
-την υπονόμευση των αγώνων των Θεσσαλών».

Φλεγόμενο αντικείμενο στα παράλια της Λάρισας

Μία πύρινη μπάλα, που έσχισε χθες τον νυχτερινό ουρανό του Νομού Λάρισας και έγινε ορατή στα παράλια, από τη Χαλκίδα μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Φλεγόμενο αντικείμενο στα παράλια Λάρισας Η πύρινη σφαίρα, που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν και μετεωρίτης, φαινόταν να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη γη και να μεγαλώνει, ερχόμενη από την πλευρά της θάλασσας με κατεύθυνση τον Κίσσαβο, κάπου μεταξύ Μελιβοίας και Καρίτσας.

Το γεγονός έγινε έντονα αντιληπτό από πολλούς, οι οποίοι και κατέθεσαν αντικρουόμενες μαρτυρίες, σχετικά με το «που» κατευθυνόταν ή μπορεί να έπεσε.

Μάλιστα, στην προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος -γιατί εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να επρόκειτο και για φωτοβολίδα S.O.S- έγιναν και θαλάσσιες έρευνες από σκάφη του λιμενικού προς τα βόρεια του νομού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί για «τι» ακριβώς επρόκειτο.

Οκτώ μάχες για Περιφέρεια και Δήμους στο νομό

Συνεχίζονται οι διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων και των συνδυασμών ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι Λαρισαίοι θα ψηφίσουν την Κυριακή 7 π.μ. – 7 μ.μ. για τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη, το νέο δήμαρχο Λάρισας,

Οκτώ μάχες για Περιφέρεια και Δήμους στο νομό ενώ και στους έξι περιφερειακούς δήμους από τις κάλπες της Κυριακής θα αναδειχθούν οι νέοι δήμαρχοι.

Ειδικότερα στην Παριφέρεια Θεσσαλία θα αναμετρηθούν οι κκ. Κώστας Αγοραστός και Απόστολος Παπατόλιας, στο δήμο Λάρισας οι κκ. Κώστας Τζανακούλης και Γιάννης Σάπκας.

Στους περιφερειακούς δήμους στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν:

Στο δήμο Αγιάς οι νυν δήμαρχοι Μελιβοίας και Λακέρειας κκ. Αντώνης Γκουντάρας και Κυριάκος Πατσάς.

Στο δήμο Ελασσόνας ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κκ. Γιώργος Πασχόπουλος και Χρήστος Καραγιάννης.

Στο δήμο Κιλελέρ ο νυν δήμαρχος Νίκαιας κ. Ρίζος Κομήτσας και ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Θανάσης Κοκκινούλης.

Στο δήμο Τεμπών ο επιχειρηματίας Κώστας Κολλάτος και ο δικηγόρος Γιώργος Σεληγκούνας.

Στο δήμο Τυρνάβου ο δικηγόρος κ. Νίκος Μαλάκος και ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Θανάσης Νασίκας.

Στο δήμο Φαρσάλων ο δικηγόρος κ. Αρ. Καραχάλιος και ο νυν δήμαρχος Πολυδάμαντα κ. Βαγγέλης Μπαλατσός.

Στη σημαντική αυτοδιοικητική μάχη του β’ γύρου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ