ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σοκ για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία το θέμα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας 52χρονος συνταξιούχος παιδίατρος ότι αποπειράθηκε να έχει σεξουαλικές επαφές με δύο ανήλικα αγόρια από τον καταυλισμό των αθιγγάνων που βρίσκεται στον Τύρναβο.

Σοκ για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 52χρονου, ο συνταξιούχος παιδίατρος κατηγορείται ότι επιβίβασε στο ΙΧ του έναν 13χρονο με τον οποίο σχεδίαζε να συνευρεθεί σεξουαλικά έναντι αμοιβής 100 ευρώ, σε αντίστοιχη πράξη προέβη και με έναν 16χρονο επίσης αθίγγανο.
Ο παιδίατρος απολογήθηκε ήδη στην ανακρίτρια Λάρισας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, έως ότου πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστας Γιαννακόπουλος επισήμανε ότι  ο 52χρονος παιδίατρος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ καταδίκασε τις πράξεις που αποδίδονται στον 52χρονο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο παιδίατρος κατά το παρελθόν ασκούσε το επάγγελμά του σε άλλη πόλη και επέστρεψε στην περιοχή, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του.
 
ΠΗΓΗ:kosmoslarissa.gr

WikiLeaks: Aνησυχία Ουάσιγκτον για την ένταση στο Αιγαίο


Απόρρητα τηλεγραφήματα από την αμερικανική πρεσβεία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η ένταση στο Αιγαίο μπορεί να οδηγήσει σε "τραγωδία" 
Το τηλεγράφημα αναλυτικά ΕΔΩ

Τηλεγράφημα του State Department τον Ιούνιο του 2006 ζητά από τις πρεσβείας των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα να προβούν σε διαβήματα προς τις αντίστοιχες αρχές Ελλάδας και Τουρκίας για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και συγκεκριμένα πάνω από τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Από το τηλεγράφημα φαίνεται καθαρά ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν ότι η ένταση στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε μία "τραγωδία", ενώ θεωρούν ότι οι Ελληνικές αρχές προβαίνουν και αυτές σε προκλητικές ενέργειες, παρότι από το τηλεγράφημα.

Ειδικά για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, οι Αμερικανοί επισημαίνουν ότι ως συμμετέχων μέλος στη Συνθήκη Ειρήνης στο Παρίσι το 1947 οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την ελληνική κυριαρχία στα εν λόγω νησιά.

«Βίοι αντίθετοι» για ALTER και ΕΡΤ



Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα και ειδήσεις, είναι από τη Δευτέρα και έως την Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER.

Τα χρέη του σταθμού, που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, έχουν φέρει σε τέλμα το κανάλι, που αναζητά νέο δάνειο.

Το δημόσιο έλαβε νέα μέτρα διασφάλισης έναντι του ΑLTER εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3,28 εκατ. ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους.

Παρά τα χρέη επί μήνες η επιχείρηση προσπαθεί να επιτύχει νέες δανειοδοτήσεις, την ώρα μάλιστα που έχει πέσει κατακόρυφα η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ.

Η ΕΡΤ
Στον αντίποδα, το μόνο τηλεοπτικό δίκτυο που δεν επηρεάζεται από την κρίση είναι η ΕΡΤ, που συνεχίζει να λαμβάνει 300 εκατ. ευρώ επιχορήγηση από όλους τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ενώ, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, εξακολουθεί να κερδίζει μερίδιο και από τη διαφημιστική πίτα δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 300 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης θα ξεπεράσουν κατά πολύ φέτος τα συνολικά έσοδα από τις διαφημίσεις σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τα οποία κάποιοι τα υπολογίζουν λίγο

Πηγή: skai.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Δεν λέμε στον κόσμο όλη την αλήθεια για την οικονομία!»



Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Την ώρα που επικρατεί έντονος προβληματισμός στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας με φόντο και τη σημερινή υποβάθμιση της S&P ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξαπολύει βόμβα λέγοντας ευθέως ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την οικονομία. Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο Ράδιο 9 και στην εκπομπή του Δημήτρη Σταυρόπουλου και του Δήμου Βερύκιου είπε:

«Με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ως δεδομένα, πάσχουμε στην Ελλάδα σε αυτή τη στιγμή της κρίσης από έλλειψη πεποίθησης γι’ αυτό που κάνουμε. Πολλές φορές έχω πει και το έχω πεί και τις τελευταίες ημέρες γιατί κρίνω ότι αυτές τις απόψεις που έχω, να τις διατυπώσω δημοσίως και πάρα πολύ έντονα. Επιμένω σταθερά στη θέση μου ότι αυτή την κρίση που περνάει η Ελλάδα, δεν θα την ξεπεράσει αν η κυβέρνησή της έχει ενοχικό πολιτικό λόγο, δεν έχει δηλαδή εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει και θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη θέση αυτού που κάνει. Πράγματι όλοι οι υπουργοί θα θέλαμε να δίναμε εισόδημα στον κόσμο. Αυτό επειδή δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση, η χώρα είναι σε κρίση, θα πρέπει οι προσπάθειες που κάνουμε για να βγει η χώρα από την κρίση, να υποστηρίζονται από όλους μας σθεναρά, να είμαστε όλοι μπροστά χωρίς κανένας να ντρέπεται να αντιμετωπίσει τους πολίτες, κάτι το οποίο δεν γίνεται, εάν δεν πούμε στον κόσμο ολόκληρη την αλήθεια για το ποια είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας!»

Επίσης σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν κάποιοι πρέπει να πάνε σπίτι τους ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βγει μπροστά αφού πει όλη την αλήθεια για τα οικονομικά της χώρας στον κόσμο. Μάλιστα τόνισε ότι η αλήθεια δεν λέγεται με δόσεις και πρέπει να ειπωθεί ολόκληρη και επιτόπου και τώρα. Επεσήμανε δε, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Μάχη για να μη φτάσει η ραδιενέργεια στη θάλασσα


Κοριτσάκι 5 ετών ελέγχεται για πιθανή έκθεση σε ραδιενέργεια
Μάχη με το χρόνο δίνουν στην Ιαπωνία, στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να αποτρέψουν την διαρροή νερού, που είναι μολυσμένο με ραδιενέργεια, στη θάλασσα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας τονίζει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι και η θάλασσα μολύνθηκε από το νερό αυτό, και αν διέρρευσε από τις πλημμυρισμένες υπόγειες εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταίτσι. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, τα επίπεδα του νερού εκεί παραμένουν σταθερά.

Επίσης, μικρές ποσότητες πλουτωνίου έχουν εντοπιστεί στο έδαφος, στο εργοστάσιο γεγονός που αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι ένας από τους 6 αντιδραστήρες, υπέστη μερική τήξη.

«Αργή ανάκαμψη»

Για απρόβλεπτη κατάσταση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναότο Καν, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του τελεί σε συνθήκες «υψιστου συναγερμού». Ωστόσο, σε μια από τις πιο αισιόδοξες, μέχρι στιγμής δηλώσεις από ειδικό για την κατάσταση, ο επικεφαλής του τομέα πυρηνικού προγράμματος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, Πίτερ Λάιονς, τόνισε πως το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία φαίνεται να βρίσκεται σε φάση «αργής ανάκαμψης».
 
Ο ίδιος πάντως, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Ενέργειας της Γερουσίας, πρόσθεσε: «Η μακρόχρονη ψύξη των αντιδραστήρων και των δεξαμενών είναι σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και δεν έχει επαρκώς αποκατασταθεί μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζω».

Σε ένδειξη υποστήριξης προς την Ιαπωνία, η Γαλλία έστειλε ήδη δύο πυρηνικούς επιστήμονες με στόχο να συμβάλουν στον περιορισμό της κρίσης ενώ ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μεθαύριο, Πέμπτη. Κατά την επίσκεψή του προγραμματίζεται συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναότο Καν. 


Πηγή: tanea.gr

Θερινό ωράριο από τον εμπορικό σύλλογο


Ο Εμπορικός σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι από την Παρασκευή 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ το προτεινόμενο θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων – μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Θερινό ωράριο από τον εμπορικό σύλλογο

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ           8:00 – 14:00  ΚΑΙ  17:30 – 21:00

    ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ                   8:00 – 14:00

Το ωράριο αυτό θα ισχύσει μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2011. 

από Kosmoslarissa

Διακοπές κυκλοφορίας στα Τέμπη

Στην κατά διαστήματα ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας σε μικρά τμήματα της εθνικής οδού εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, θα προχωρήσει η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας, από σήμερα Τρίτη 29-03-2011 έως και την Παρασκευή 01-04-2011 και κατά τις ώρες 08:00 έως 18:00

Διακοπές κυκλοφορίας στα Τέμπη
(με την προϋπόθεση επικράτησης ευνοϊκών καιρικών συνθηκών).
Κατά το συγκεκριμένο διάστημα θα εκτελούνται εργασίες επιθεώρησης από την εταιρεία που κατασκευάζει τις σήραγγες των Τεμπών.
 
 
Πηγή : kosmoslarissa.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Τσουνάμι» κακών ειδήσεων από Ιαπωνία

Πλουτώνιο βρέθηκε σε πέντε σημεία στο έδαφος στην κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊίτσι της Ιαπωνίας, που όμως «δεν παρουσιάζει κίνδυνο» για την ανθρώπινη υγεία, ανακοίνωσε σήμερα η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power Co. (Tepco) που διαχειρίζεται τη μονάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Tepco, Σακάε Μούτο, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αποδεικνύουν ότι το πλουτώνιο προήλθε από δείγματα που ελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα.Ήταν τα τελευταία άσχημα νέα από τη μονάδα αυτή, όπου τα στοιχεία για εκπομπή ραδιενέργειας αυξάνονται και οι μηχανικοί έχουν επιδοθεί σε μια παρατεταμένη μάχη για τον έλεγχο των αντιδραστήρων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.

Στη Βιέννη ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου πιθανότατα τον Ιούνιο, για να συζητηθούν ερωτήματα σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια μετά την καταστροφή στην Ιαπωνία.

Ο Αμάνο είπε ότι θα ήθελε να παρευρεθούν υπουργοί από τα κράτη μέλη. «Το πολιτικό επίπεδο είναι απαραίτητο, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό δεν είναι μόνο για ειδικούς ή τεχνικούς», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα ως «πολύ σοβαρή», και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό εκεί.
 
πηγή: newsbeast.gr

Επέκταση του σχεδίου πόλης Λάρισας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - 3η ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεις επί του κτηματογραφικού διαγράμματος που θα ληφθεί υπόψη στη σύνταξη της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης του σχεδίου πόλης και Πράξη Εφαρμογής σε τμήμα της πολεοδομικής ενότητας (Π.Ε.)13, περιοχή Άγιος Θωμάς Λάρισας.
Από το τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων καλούνται οι κύριοι ή νομείς των ακινήτων περιοχής Αγίου Θωμά Λάρισας να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεις επί του κτηματογραφικού διαγράμματος που θα ληφθεί υπόψη στη σύνταξη της πιο πάνω Μελέτης, από την Δευτέρα 28-03-11 έως την Τρίτη 12-04 -11.
Οι δηλώσεις θα κατατεθούν στο Δημαρχείο, Δ/νση Πολεοδομίας, Τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού, 3ος όροφος, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Απαραίτητα στοιχεία τα οποία συνυποβάλλονται με την δήλωση ιδιοκτησίας και τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους σύμφωνα με την 90327/7188/15.11.94 Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 877/Β/94) είναι:
• Δήλωση ιδιοκτησίας
• Τίτλος κτήσεως
• Πιστοποιητικά μεταγραφής, βαρών και διεκδικήσεων
• Τοπογραφικό διάγραμμα
Η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον Ν. 2242/94 η δε παράλειψη υποβολής συνεπάγεται όλες τις επιπτώσεις της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του παραπάνω νόμου για την ιδιοκτησία.
Ο
Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ

ΠΗΓΗ : www.larissa-dimos.gr

Συγκλόνισε η παρέλαση του δασκάλου με τον μαθητή


Από τον σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας και τον σύλλογο Διδασκόντων 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, πήραμε το παρακάτω δελτίο Τύπου στο οποίο περιγράφεται μιας άκρως συγκινητική ιστορία που τιμάει όλους τους εμπλεκόμενους. Μας γράφουν:

Συγκλόνισε η παρέλαση του δασκάλου με τον μαθητή «Ήταν δικαίωση για όλους μας η εικόνα του συναδέλφου μας που παρέλασε μαζί με τους μαθητές του κρατώντας σφιχτά το χέρι ενός μαθητή του, ο οποίος το είχε ανάγκη λόγω της ιδιαιτερότητάς του.(1)

    Δικαίωση για όλους τους δασκάλους του σχολείου, οι οποίοι  σεβάστηκαν τη διαφορετικότητα του και το δικαίωμα του παιδιού να παρελάσει, λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα και την επιθυμία του να ζήσει ισότιμα τη σχολική ζωή.

    Δικαίωση για το γυμναστή του σχολείου,  ο οποίος ενθάρρυνε το μαθητή και οργάνωσε τη διάταξη των παιδιών που συμμετείχαν στην παρέλαση ώστε αυτά μαζί με το δάσκαλο της τάξης να είναι περήφανοι συμπαραστάτες του.

    Δικαίωση για τον ίδιο το δάσκαλο της τάξης,  ο οποίος  ολοκλήρωσε όλη την πορεία της παρέλασης κρατώντας μέσα στο χέρι του το χέρι του μαθητή του, περπατώντας δίπλα του περήφανος, καθόλου αμήχανος, ούτε υπερπροστατευτικός, σαν να ήταν ένα με το μαθητή του.

    Ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ερώτηση του μαθητή, όταν κοιτώντας κατάματα το δάσκαλό του, τον ρώτησε «κάνω καλή παρέλαση κύριε;»

    Την απάντηση την δίνουμε όλοι εμείς:

«Εσύ, οι περήφανοι συμμαθητές σου κι οι δάσκαλοι σου, μικρέ μου, μας δώσατε την ευκαιρία να αισθανθούμε συναισθήματα όπως το θάρρος, η αλληλεγγύη και να θυμηθούμε αξίες όπως το λειτούργημα του δασκάλου, το μεγαλείο ψυχής, το ήθος».

Εμείς τι μένει να πούμε, εύγε!

(1) Ο μαθητής είναι παιδί  με σύνδρομο Asperger – υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και φοιτά στη Δ  τάξη Δημοτικού.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Επίθεση με γιαούρτια στον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου


 

Της μόδας φαίνεται πως έχουν γίνει οι ρίψεις γιαουρτιών μιας και σήμερα είχαν την τιμητική τους. Όπως έγινε γνωστό επίθεση δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, από Βολιώτη.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η ένσταση που είχε υποβάλλει ο δεύτερος για κλήση που του είχε κοπεί για παράνομη στάθμευση στο κέντρο του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης όταν ενημερώθηκε για την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσής του, πέταξε τα αντικείμενα που βρίσκονταν επάνω στο γραφείο του Διευθυντή, ενώ στη συνέχεια του πέταξε δυο γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας ο Κώστας Αγοραστός

Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκας – Αθήνας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε το σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας και συζήτησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κα Ελένη Αργυροπούλου και κ.κ. Ντίνο Μπάρδα, Γεώργιο Τσίγκακαι Χρήστο Γακόπουλο.
«Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας ενεργοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή για την επαναλειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκας – Αθήνας κάνοντας πράξη την κεντρική προεκλογική μας δέσμευση να διεκδικούμε τεκμηριωμένα και μαχητικά για το καλό της Θεσσαλίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός.
«Προσωπικά – εξήγησε ο Περιφερειάρχης - είχα θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο κατά τη συνάντησή μας στα γραφεία της Περιφέρειας. Ο κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος είχε δεσμευτεί τότε ότι εντός του Μαρτίου θα επανέλθει ζεύγος δρομολογίων (πρωϊνό – απογευματινό) στη γραμμή Καλαμπάκας - Αθήνας – Καλαμπάκας και όπως αποδεικνύεται τήρησε τη δέσμευσή του».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε την πάγια θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας υπέρ της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του δικτύου της Θεσσαλίας καθώς, όπως είπε, «με την ηλεκτροκίνηση μειώνεται στο μισό το κόστος της λειτουργίας του σιδηροδρόμου και θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός, σύγχρονος, ταχύτερος και καλύτερος για τους πολίτες».
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το σιδηρόδρομο «ζωτικής σημασίας για την Θεσσαλία και ιδίως τη Δυτική Θεσσαλία» και επισήμανε την αναγκαιότητα να είναι χαμηλές οι τιμές στα εισιτήρια «ώστε ο σιδηρόδρομος να είναι προσιτός στο ευρύ κοινό καθώς μάλιστα το εισόδημα της μέσης οικογένειας μειώνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες». Παράλληλα, είπε ότι πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της προσέλκυσης τουριστών μέσω των θεματικών εκδρομών, όπως για παράδειγμα το Θεματικό Τραίνο Μετεώρων.

Το έλα να δεις σε καφετέρια στα Τρίκαλα - Συνταξιούχος εναντίον πρώην αντιδημάρχου!

 

O συνταξιούχος εισέβαλε με άγριες διαθέσεις σε καφετέρια που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού...

Με βαριές εκφράσεις ο Τρικαλινός συνταξιούχος, κινήθηκε απειλητικά κατά του πρώην Αντιδημάρχου, αλλά σύμφωνα με το trikalanews.gr, μπήκε στην μέση ο νυν Αντιδήμαρχος για να σώσει τον προκάτοχό του. «Τι φταίω εγώ; Είχα εγώ καμιά διοίκηση;», απολογούνταν ο πρώην Αντιδήμαρχος στον εξοργισμένο Τρικαλινό, με τον τελευταίο να απαντά «δεν μπορώ να βρω τον άλλον και θα την πληρώσεις εσύ που ήσουν συνεργάτης του»…

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και ο συνταξιούχος απομακρύνθηκε χωρίς να πιάσει στα χέρια του τον πρώην αντιδήμαρχο...

 
Πηγή: newsit.gr

Σύλληψη γιατρού για φακελάκι

Ένας γιατρός, διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, συνελήφθη και κατηγορείται για δωροδοκία.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία συζύγου ασθενούς, ο γιατρός της ζήτησε 500 ευρώ για να εγχειρήσει τον άνδρα της. Σήμερα, ημέρα εξόδου του ασθενούς από το νοσοκομείο, η γυναίκα παρέδωσε στο γιατρό, σε προκαθορισμένο ραντεβού, το φακελάκι. Τα χαρτονομίσματα ήτνα προκαθορισμένα και ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Αύριο, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Πηγή: enet.gr

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Οι ΑΠΕ κλείνουν το διακόπτη στα πυρηνικά


Μπορούμε και χωρίς πυρηνική ενέργεια

Σύμφωνα με τη Greenpeace, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας, μπορούν να αντικαταστήσουν τα πυρηνικά στην Ευρώπη. Η αρχή μάλιστα μπορεί να γίνει άμεσα με την απόσυρση των πιο γερασμένων και επικίνδυνων πυρηνικών αντιδραστήρων!

Σήμερα λειτουργούν 48 παλαιοί πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι κατασκευασμένοι πριν το 1980. Η μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύς παλαιών σταθμών βρίσκεται στη Γαλλία (8,4 GW) στη Γερμανία (8 GW), τη Μεγάλη Βρετανία (3,8 GW) και τη Σουηδία (3,7 GW). Σύμφωνα με το σενάριο της Ενεργειακής Επανάστασης της Greenpeace για την Ε.Ε., μπορούμε να μειώσουμε τα πυρηνικά κατά 26 GW μέχρι το 2015 και παράλληλα οι ΑΠΕ να αναπτυχθούν κατά 115 GW για το ίδιο διάστημα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, καλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο το κενό που θα δημιουργηθεί στην παραγωγή ηλεκτρισμού.


Σήμερα, Πέμπτη, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντιούνται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Συμβουλίου Κορυφής. Η Greenpeace καλεί τους ηγέτες να:

* Υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός σεναρίου για 100% ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή ως το 2050

* Να υιοθετήσουν για την Ε.Ε. έναν πιο φιλόδοξο κλιματικό στόχο μείωσης των εγχώριων εκπομπών κατά 30% ως το 2020, με σκοπό τη δημιουργία του κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος για καθαρές τεχνολογίες και χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας

* Να εφαρμόσουν τουλάχιστον τους προβλεπόμενους στόχους των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τις ΑΠΕ των κρατών μελών και να κάνουν δεσμευτικό το στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

πηγή: greenpeace

Σε κλοιό αποδοκιμασιών οι πολιτικοί

Φόβοι για κοινωνική αναταραχή στην επέτειο της Επανάστασης! - Σε κλοιό αποδοκιμασιών οι πολιτικοί


- Οι πολιτικοί αν και φοβούνται είναι αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις αποδοκιμασίες
- Με εντολή πρωθυπουργού κανείς δεν θα μείνει στο γραφείο του
- Ο κ. Πάγκαλος ακύρωσε την επίσκεψή του στο Ηράκλειο λόγω 25ης Μαρτίου
- Φόβοι για επεισόδια όπου υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης

Η νέα μόδα των αποδοκιμασιών σε πολιτικούς προκαλεί ανησυχία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς όλοι φοβούνται πως ο κόσμος αύριο κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων μπορεί να κινηθεί επιθετικά εναντίον των πολιτικών με βρισιές, γιουχαρίσματα, γιαούρτια, ενώ φοβούνται και ακόμα πιο βίαιες αντιδράσεις.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή στους υπουργούς να είναι δίπλα στο λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν για αυτό οι πολίτες", προτρέποντας έτσι όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και τους βουλευτές να βρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις.


Πολλοί είναι οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης που εμφανίζονται διστακτικοί να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις. Ο κ. Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στο Ηράκλειο, αλλά αντί για εκείνον θα παραστεί ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρολγου. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και το περιστατικό στα Καλύβια όπου ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε επίθεση με βρισιές και γιαούρτια.


Δείτε τις σκηνές από την επίθεση στον κ. Πάγκαλο


Σε αυτή την επίθεση έρχεται να προστεθεί και το γιουχάρισμα στον αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη ο οποίος από τις αποδοκιμασίες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα με τους αρχιτέκτονες να σηκώνουν και πανό εναντίον του.


Διαβάστε την είδηση για τη φραστική επίθεση στον κ. Σηφουνάκη


Μία ημέρα μάλιστα από την Εθνική Επέτειο και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος αποδοκιμάστηκε μέσα σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου με τους διαδηλωτές να μπαίνουν στην αίθουσα και να υψώνουν πανό με το οποίο αποκαλούσαν βάρβαρους την ΕΕ το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.


Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο


Σε όλο αυτό το σκηνικό φόβου για τους έλληνες πολιτικούς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες με τον αιμόφυρτο πρώην υπουργό, Κωστη Χατζηδάκη ο οποίος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από πλήθος κόσμου, μετά από την ολοκλήρωση μίας πορείας.


Διαβάστε για το περιστατικό με τον πρώην υπουργό


Ωστόσο, πέρα από όλα αυτά τα περιστατικά υπάρχουν στελέχη που σκοπεύουν να αψηφήσουν τις ενδεχόμενες αποδοκιμασίες και να παραβρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις.


Ο υπουργός Άμυνας, κ. Βενιζέλος αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ. Μπεγλίτης θα βρεθεί στην Πάτρα.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας θα βρεθεί στο Ρέθυμνο, ο κ. Χυτήρης στα Γιάννενα, η κα Χριστοφιλοπούλου στην Άρτα, στην Ηγουμενίτσα ο κ. Τιμοσίδης, η κα Αποστολάκη στη Χαλκίδα, στην Άμφισσα ο κ. Μαγκριώτης.


Πηγή:newsit.gr 

Έρευνα σε έξι νοσοκομεία για προμήθειες υλικού


geniko_nosokomeio_Livadeias1

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας μπαίνουν - μετά το Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης - ακόμη έξι νοσοκομεία, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικών κυρίως υλικών και σε ποια ποσά ανέρχεται αυτή.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα ερευνηθούν προμήθειες για λαπαροσκοπικά και διεγέρτες, το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για λαπαροσκοπικά και ορθοπεδικό υλικό, ενώ προγραμματίζονται έλεγχοι σε ορθοπεδικές κλινικές των Νοσοκομείων Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαΐδας και Αλεξανδρούπολης.
Αυτά γίνονται γνωστά με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Εύας Καϊλή, σχετικά με τον καταλογισμό της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κ.Αγοραστός: "Το 1821 είναι πηγή εμπνεύσεως για δύναμη, ομόνοια και επιμονή"


Στην παιδεία και την κοινωνική συνοχή δίνει έμφαση ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

-«Η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την Παιδεία, τον «δεύτερο ήλιο» όπως τη χαρακτήριζε ο Ηράκλειτος»

«Το 1821 είναι πηγή εμπνεύσεως για δύναμη, ομόνοια και επιμονή», επισημαίνει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
«H Επανάσταση του 1821 ήταν μια μάχη ζωής και θανάτου για εθνική αναγέννηση και ελευθερία», σημειώνει ο κ. Κ. Αγοραστός και προσθέτει: «Το καλύτερο νόημα που μπορεί να έχει ο εορτασμός μιας εθνικής επετείου, όπως η εθνεγερσία, είναι ο παραδειγματισμός από τον τιτάνιο αυτό αγώνα.
Οφείλουμε να εμπνεόμαστε και να διδασκόμαστε από τους ήρωες του 1821, να προτάσσουμε το «εμείς» κι όχι το «εγώ», να είμαστε ομονοούντες και αποφασισμένοι, να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες με βάση τις οποίες μεγαλούργησε ο Ελληνισμός στο διάβα του χρόνου.
Σήμερα, που η χώρα μας βιώνει μια πολύπλευρη κρίση, τα μηνύματα του 1821 φαντάζουν περισσότερο επίκαιρα από ποτέ άλλοτε:
Να προσπαθήσουμε και να δημιουργήσουμε και πάλι όλοι μαζί, συλλογικά, ως κοινωνία, και ο καθένας στον τομέα του.
Να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, στο μυαλό μας, στους ανθρώπους μας και ιδίως τις νέες και τους νέους που θέλουν να προσφέρουν και το αξίζουν.
Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να συμβάλλουμε όλοι μας και κυρίως αυτοί που έχουν την δυνατότητα, στη διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
Η λύση στην κρίση είναι Ελληνική.
Η λύση στην κρίση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την Παιδεία, τον «δεύτερο ήλιο» όπως τη χαρακτήριζε ο Ηράκλειτος.
Από τα ισχυρά σχολεία, από τα ανοιχτά σχολεία, που συνετέλεσαν στο να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν των Ελλήνων οι κοινότητες στο διάβα του χρόνου.
Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν τα διδάγματα της σημερινής επετείου για αναστοχασμό των προβλημάτων και καθαρή σκέψη για το δέον γενέσθαι με γνώμονα πάντα τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στην «Ώρα της Γης»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στην «Ώρα της Γης» με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. To Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στις 8.30 το βράδυ και για 1 ώρα τα φώτα σε όλα τα κτίρια στις Περιφερειακές Ενότητες θα είναι σβηστά.

Η Περιφέρεια μετέχει στην «Ώρα της Γης»
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «εκτός από τη συμβολική αυτή κίνηση στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναπτύσσει πρωτοβουλίες για τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος αρχής γενομένης από το τα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ήδη μελετώνται ποιες παρεμβάσεις είναι αναγκαίες ώστε στα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός πρότεινε στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη κατά τη συνάντησή τους πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο να χρηματοδοτηθούν τα νέα κτίρια που ανεγείρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Λάρισα και Καρδίτσα ώστε να είναι φιλικά στο περιβάλλον. Η κ. Μπιρμπίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)».
Με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τονίζει για άλλη μια φορά ότι «η αιρετή Περιφέρεια δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον» και προτρέπει «όλους τους Θεσσαλούς να μετέχουν στην «Ώρα της Γης» ενδυναμώνοντας την προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Γαλλική απόβαση στη Σούδα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η χώρα μας για να συνδράμει στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη. Ήδη στη Σούδα βρίσκονται δύο αμερικανικά πετρελαιοφόρα, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος, ενώ αναμένεται και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.Οκτώ βελγικά F16 βρίσκονται στον Άραξο. Η Γαλλία έχει ζητήσει άδεια να προσγειωθούν έξι μιράζ από το Κατάρ.
Άδεια ζήτησε και πήρε από την Ελληνική Κυβέρνηση η Γαλλία για την προσγείωση 6 πολεμικών αεροσκαφών τύπου Μιράζ 2000 που έρχονται από το Κατάρ στην βάση της Σούδας με την επέμβαση του συμμαχικού στρατού να «υπολογίζει» όπως όλα δείχνουν την γεωγραφική θέση της Κρήτης.
Παράλληλα όπως μετέδωσε το Σάββατο (19/03), το Mega στη Σούδα βρίσκονται δύο αμερικανικά πετρελαιοφόρα, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος, ενώ αναμένεται και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.
Την ίδια ώρα σφοδρή είναι η αντίδραση των τοπικών φορέων για την εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων. Την Κυριακή (20/03), στη Σούδα διοργανώνεται συλλαλητήριο ενάντια στην χρήση της βάσης για την καταστολή της επανάστασης στη Λιβύη.
Εκτός από τη βάση της Σούδας 6 Βελγικά F-16 βρίσκονται στον Άραξο,  ενώ αναμένονται άλλα τόσα από Ολλανδία.
Το δρόμο για τη συμμετοχή της Ελλάδος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στης Λιβύη, άνοιξε από το Παρίσι το μεσημέρι του Σαββάτου (19/03), ο Πρωθυπουργός.
"Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου των ηγετών στο Παρίσι. 
"Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων" πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός πρότεινε, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό, να πάει στη Λιβύη ομάδα αρχηγών κρατών.
Στην εμπλοκή της Ελλάδας διαφωνούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ , ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα την Κυριακή (20/03)  το ΚΚΕ διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση  στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
Κινητικότητα στη στρατιωτική βάση της Κύπρου
Ερωτηματικό αποτελεί η έντονη κινητικότητα που επικρατεί το Σάββατο (19/3) στη Βρετανική Αεροπορική βάση Ακρωτηρίου που είναι κοντά στη Λεμεσό της Κύπρου. Μεταξύ των σεναρίων είναι να σχετίζεται με στρατιωτική δράση κατά τη Λιβύης.
Στη βάση προσγειώθηκε ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέιντο και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.

Ιαπωνία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες

Japan_nuklear 
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα ιαπωνικά τρόφιμα, μετά τη διαπίστωση ότι η ραδιενέργεια έχει μολύνει το σπανάκι και το γάλα, ακόμη και σε απόσταση 120 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των αντιδραστήρων και την επαναφορά του συστήματος ψύξης τους, προκειμένου να αποφευχθεί η πυρηνική καταστροφή. Επιδεινώνεται ο τραγικός απολογισμός από το σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 7.200, 11.000 είναι οι αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι.

Σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στους αντιδραστήρες αριθμός 1, 2, 5 και 6 και την Κυριακή στους αντιδραστήρες αριθμός 3 και 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα. Η εξέλιξη αυτή θα διευκολύνει σημαντικά τις προσπάθειες που έχουν στόχο να αποφευχθεί ο κίνδυνος απελευθέρωσης μεγάλων ποσοτήτων ραδιενέργειας. Με ανακοίνωσή της η εταιρία η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, Tokyo Electric Power Co (Tepco), αναφέρει ότι διατρήθηκαν οι οροφές των κτιρίων όπου στεγάζονται οι αντιδραστήρες αριθμός 5 και 6 στο πυρηνικό εργοστάσιο, για να αποφευχθούν εκρήξεις υδρογόνου. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τρεις οπές 3 ως 7,5 εκατοστών στις οροφές.
Από την πλευρά της, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) και η Ιαπωνική Επιτροπή Πυρηνικής Ασφαλείας, συνέστησαν στους πολίτες που εγκαταλείπουν τις πληγείσες περιοχές τη λήψη ιωδίου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο προστασίας από τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε περίπτωση έκθεσης σε ραδιενέργεια.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν θα επιδιώξει τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνησή του για να προωθήσει πολιτικές για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά το πλήγμα που δέχτηκε η χώρα.
Για σήμερα Σάββατο, είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με στελέχη της αντιπολίτευσης. Είναι ορατό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των υπουργείων, ειδικά στους τομείς της διαχείρισης της πολιτικής για την αρωγή και την ανάκαμψη. Μεταξύ των σχεδιαζόμενων μέτρων, είναι η διάθεση 10 τρισεκατομμυρίων γιεν (127 δισεκατομμύρια δολάρια, 90 δισεκατομμύρια ευρώ), ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις της χώρας, να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Ιμπαράκι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.
Τα συλλυπητήριά του υπέβαλε ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο στην πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Πεκίνο.

Ραδιολογικός έλεγχος

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά σε όσους επιστρέφουν από την Ιαπωνία να περνούν από ραδιολογικό έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Εν τω μεταξύ, την αντίθεση της Ελλάδας στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε την παρέμβαση της Ευρώπης, προκειμένου να ματαιωθεί η κατασκευή τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου, σε σεισμογενή περιοχή, απέναντι από τη Ρόδο.


Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερς

Το YouTube συμμετέχει στην αναζήτηση αγνοουμένων στην Ιαπωνία

YOUTUBEΟ αμερικανικός γίγαντας του διαδικτύου Google πρότεινε σήμερα τη βοήθεια της υπηρεσίας βίντεο "YouTube" για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία να βρουν τους συγγενείς τους.
Η ιστοσελίδα φόρτωσε στο δίκτυο βίντεο των θυμάτων της καταστροφής, που ζητούν πληροφορίες για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους από τα οποία δεν έχουν νέα.
Τα βίντεο αυτά, που συνήθως διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, γυρίστηκαν στα καταφύγια και είναι διαθέσιμα μέσω του δικτυακού τόπου youtube.com / shousoku.
Μετά τον σεισμό το Google ξεκίνησε την υπηρεσία "Person Finder", που επικεντρώνεται στα βίντεο, αλλά επίσης και στις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα "Picasa".
Δημιουργήθηκε επίσης ιστοσελίδα σε πολλές γλώσσες που περιέχει τέτοιες εκκλήσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και οργανώσεων αρωγής, καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες και ένα χάρτη.
Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαθέσουν στην Ιαπωνία το 20% του χρόνου εργασίας τους που επισήμως τους παρέχεται για τα προσωπικά τους σχέδια.

AΠΕ

Απόψε θα αγγίξουμε τη... Σελήνη


Την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων, θα απολαύσουμε σήμερα το βράδυ, αφού το φεγγάρι θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη γη – μόλις 356.577 χιλιομέτρων.
Το σπάνιο αυτό φαινόμενο, που ονομάζεται σεληνιακό περίγειο, οφείλεται στο γεγονός ότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι ένας τέλειος κύκλος, αλλά μια έλλειψη.

Σήμερα λοιπόν, το φεγγάρι, στις 10 το βράδυ  θα βρεθεί στο περίγειο, δηλαδή στην ελάχιστη απόσταση από τον μητρικό του πλανήτη. Αυτό είναι περίπου 50.000 χιλιόμετρα πιο κοντά από ό,τι στο λεγόμενο απόγειο, δηλαδή την μέγιστη απόσταση από το κέντρο της τροχιάς.


Η πανσέληνος θα βρίσκεται στην κορύφωσή της στις 20:10, ενώ η ανατολή της θα γίνει στις 18:34 και η δύση της στις 05:52 την αυγή.


Πολλοί είναι αυτοί, που υποστηρίζουν ότι η έλξη της Σελήνης μπορεί να οδηγήσει σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Ντέιλι Μέιλ», αρκετοί είναι εκείνοι που συνδέουν το φαινόμενο αυτό με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.


Πάντως, οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη, υπογραμμίζουν ότι το «φλερτ» Γης και Σελήνης  δεν θα επηρεάσει τις ισορροπίες στον πλανήτη μας.


«Δεν θα υπάρξουν σεισμοί ή εκρήξεις ηφαιστείων λόγω του φαινομένου, εκτός βέβαια και αν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβούν» επισημαίνει ο αστρονόμος Πιτ Γουίλερ, 
από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοαστρονομίας (ICRAR).

Λιβύη: Έπεσαν τα πρώτα πυρά

Γαλλικό μιράζ χτύπησε στρατιωτικό όχημα. Η Γαλλική αεροπορία κατέστρεψε τον πρώτο της στόχο δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού. Τέσσερα λιβυκά τανκς εξουδετερώθηκαν. Ο Καντάφι περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο τόνισε μετά το πέρας της Συνόδου των ηγετών στο Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί. Συμμαχικά αεροσκάφη πετούν ήδη πάνω από τη Λιβύη και σταματούν επιθέσεις του Καντάφι. Δείτε live εικόνα.
Ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη με τα συμμαχικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο. Ήδη όπως μεταδίδει το Associated Press γαλλικό μιράζ βομβάρδισε στρατιωτικό όχημα.
Η Γαλλία ανακοίνωσε μέσω του γενικού επιτελείου του στρατού της ότι πραγματοποίησε την πρώτη αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης σήμερα Σάββατο στις 18,45 ώρα Ελλάδας. Γαλλικό αεροσκάφος κατέστρεψε έναν πρώτο στόχο στη Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού.
 
Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρουν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.
Παράλληλα, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εξουδετέρωσαν τέσσερα τανκς στη νοτιοδυτική Βεγγάζη.
Νωρίτερα ο Νικολά Σαρκοζί, μετά τη Σύνοδο ηγετών από πολλές χώρες του πλανήτη για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη, όπου ο Μουάμαρ Καντάφι, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις της Δύσης, επιτέθηκε στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης. Μάλιστα είπε ότι συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη ήδη παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο Καντάφι περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και "ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό".
"Πρέπει να δράσουμε σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη", είπε τονίζοντας ότι ο Καντάφι  μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή αφού όμως τερματιστεί η βία.
"Το μέλλον της Λιβύης ανήκει στους κατοίκους της", τόνισε τέλος ο Νικολά Σαρκοζί.
Μέρκελ: Δεν συμμετέχει στη στρατιωτική επέμβαση η Γερμανία

Διαβούλευση για τον Τουρισμό από την περιφέρεια

Τη βαρύτητα που αποδίδει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στη στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού σηματοδοτεί η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό που οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού

Διαβούλευση για τον Τουρισμό από την περιφέρεια
την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου.
Στη σύσκεψη πρόκειται να γίνει εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον τουρισμό με στόχο «ως Θεσσαλία να αναβαθμίσουμε, να κάνουμε πιο ελκυστικό το τουριστικό μας προϊόν», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλίας, τα Επιμελητήρια, οι Σύλλογοι Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θεσσαλίας και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Απεργία πείνας μαθητών


Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν 15 μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι ξεκίνησαν από χθες απεργία πείνας.

Απεργία πείνας μαθητών στην Τσαριτσάνη!
Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης -το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται- θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.

από Kosmoslarissa

Τον μαχαίρωσαν για να τον ληστέψουν

Τρεις άγνωστοι μπήκαν προχθές το απόγευμα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων με την πρόφαση να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Τον μαχαίρωσαν για να τον ληστέψουν
Ο ένας προσποιήθηκε ότι ήθελε να πάει στο WC και περνώντας από το γραφείο του ιδιοκτήτη, άρπαξε το μπουφάν του το οποίο είχε 9.500€. Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας και προσπάθησε να τον εμπόδισε αλλά ο δράστης έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο και τον τραυμάτισε στην κοιλιά. Στη συνέχει οι τρεις δράστες έφυγαν με τα χρήματα.
Ο άτυχος επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και είναι εκτός κινδύνου.
 
από Kosmoslarissa

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Ιαπωνία μετρά τις πληγές και τους νεκρούς της - 9.500 αγνοούμενοι μόνο σε μια πόλη!




Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που ακολούθησε. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo μόνο στην πόλη Μινιμασανρίκου υπάρχουν 9.500 αγνοούμενοι!

Σύμφωνα με το νέο προσωρινό απολογισμό που διέθεσε στον Τύπο η αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπερνά τους 703. Ωστόσο, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν τους νεκρούς σε περισσότερους από 1.300.







Ο ιαπωνικός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου ότι ανακάλυψε 300-400 πτώματα στο λιμάνι Ρικουζεντακάτα, στα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, το οποίο επλήγη από το καταστροφικό τσουνάμι.



Περίπου 784 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, αναφέρει στον απολογισμό της η αστυνομία.



Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ιαπωνία ζήτησε βοήθεια από το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού. Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι το Τόκιο απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση.

Και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα στο BBC: «Συζητάμε με την ιαπωνική κυβέρνηση. Μας ζήτησε βοήθεια. Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες και σήμερα θα τις ανακοινώσουμε».


Εντωμεταξύ το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε τους βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Τόκιο και στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας.


Σήμερα αναμένονται στην Ιαπωνία οι πρώτες ομάδες διάσωσης από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.


Παράλληλα, ο ΟΗΕ στέλνει 9 ειδικούς στη χώρα για να βοηθήσουν τα σωστικά της συνεργεία. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ επεσήμαναν ότι δύο από τους απεσταλμένους του οργανισμού ειδικεύονται στο περιβάλλον.


«Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οτιδήποτε ζητήσει η Ιαπωνία», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μπιρς από το γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.  
newsit

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εφιάλτης 8,8 Ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία




Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει αυτή τη στιγμή ο σεισμογράφος στο Ευπάλιο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί ώρα Ελλάδας στο νησί Honshu της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.

Η αρχική εκτίμηση των ιαπωνικών Αρχών ήταν για δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά σχεδόν αμέσως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών αναθεώρησε την ιαπωνική μέτρηση, ανακοινώνοντας ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,8 βαθμών. Η δόνηση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, τη στιγμή που οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είτε βρίσκονταν στους χώρους εργασίας τους είτε στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους.



Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί ώρα Ελλάδας στις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Τόκιο και σε εστιακό βάθος περίπου 40 χιλιομέτρων.

Η δόνηση ήταν εξαιρετικά ισχυρή, διήρκεσε αρκετά λεπτά της ώρας, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους του Τόκιο αλλά και των άλλων όμορων περιοχών στο επίκεντρο του σεισμού.



Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνηθισμένοι σε σεισμικές δονήσεις κάτοικοι του Τόκιο άρχισαν να εκκενώνουν τα κτήρια. Προς το παρόν, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ειδικά σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιείται ο αριθμός τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφέρεται αν υπάρχουν νεκροί. Στο Τόκιο κατέρρευσε στέγη πανεπιστημιακού ιδρύματος την ώρα της απονομής πτυχίων σε αποφοίτους, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πολλοί τραυματίες μέσα στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ιαπωνικά δίκτυα, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες στη Βορειοανατολική Ιαπωνία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι 10 μέτρων, το οποίο ενδεχομένως να χτυπήσει έως τις ακτές της Ρωσίας, τις Μαριάνες Νήσους, τις Φιλιππίνες αλλά και άλλες νησιωτικές συστοιχίες στον Ειρηνικό Ωκεανό.



Ήδη κύματα ύψους έως και 6 μέτρων έπληξαν παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας, η οποία, παρότι έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένο σύστημα αντιμετώπισης από τσουνάμι, αντιμετωπίζει ήδη τεράστιο πρόβλημα από τα υπερμεγέθη παλιρροϊκά κύματα.

Οι πρώτες εικόνες από την περιοχή του σεισμού δείχνουν τεράστια κύματα να παρασέρνουν ό,τι βρίσκουν στο διάβα τους.

Από τη σφοδρή σεισμική δόνηση, σημειώθηκαν αρκετές πυρκαγιές σε βιομηχανικές περιοχές, καθώς χτυπήθηκε το δίκτυο φυσικού αερίου της χώρας.

Παράλληλα, διακόπηκε η λειτουργία του αεροδρομίου Ναρίτα στο Τόκιο.

Με πτώση 1,7% έκλεισε το Χρηματιστήριο στο Τόκιο, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Την πρώτη ισχυρότατη σεισμική δόνηση ακολούθησαν τουλάχιστον τρεις μεγάλοι μετασεισμοί, μεγέθους από 6,4% έως 6,8% βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο Δ. Κατσαρός νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Δημήτρης Κατσαρός είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας λαμβάνοντας 370 ψήφους έναντι 150 του Φίλιππου Σαμαρά.

Ο Δ. Κατσαρός πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Συνολικά ψήφισαν 565 δικηγόροι στις επαναληπτικές εκλογές, και βρέθηκαν 11 άκυρα και 34 λευκά.
Τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΨΗΦΟΥ  : 830  ΜΕΛΗ
ΨΗΦΙΣΑΝ  : 565
ΕΓΚΥΡΑ     : 520
ΛΕΥΚΑ      :  11
ΑΚΥΡΑ      :  34

ΕΛΑΒΑΝ  :

Κατσαρός Δημήτριος του Γεωργίου         :       370
Σαμαράς Φίλιππος του Δημητρίου          :      150

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 16.3.2011/15.3.2014
Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
ΒΕΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΓΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ως υποψήφιος συνδυασμού)
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΠΑΛΑΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ως υποψήφιος συνδυασμού)
ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΟΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Ως υποψήφιος συνδυασμού)
ΣΟΥΛΑΚΟΥΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ
ΤΣΙΑΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΟΒΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ως υποψήφιος συνδυασμού)

Αυτή η ΑΕΛ δεν αξίζει να πέσει

Παίζοντας ψυχωμένα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η ΑΕ Λ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκου στην «AEL FC ARENA» και απέδειξε ότι… είναι ακόμα ζωντανή στο «κυνήγι» της παραμονής!

Αυτή η ΑΕΛ δεν αξίζει να πέσει
Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πέτυχε μέσα σε πέντε λεπτά τα δύο τέρματά της, με τους Πανκράτ (22ο) και Τσιμπάμπα (27ο).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εξέλιξη ήταν η αναμενόμενη. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία και βγήκε μπροστά με στόχο να πετύχει όσο νωρίτερα γίνεται το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι και η ΑΕΛ έδωσε χώρο, προασπίζοντας το 2-0 και «ψάχνοντας» το 3ο γκολ στις αντεπιθέσεις.

Αυτό συνέβη στο 55ο λεπτό όταν ο Τσιμπάμπα έβγαινε μόνος του απέναντι στον Τζόρβα αλλά μια λάθος υπόδειξη οφσάιντ του επόπτη τον σταμάτησε.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης του ρέφερι από το Κιλκίς βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη και να φτάνει τους 23 βαθμούς, δύο πίσω πλέον από τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Πανκράτ (74 Ταλ), Μετίν (88 Κούλιτς), Τσιμπάμπα, Κουζέν (84 Μπλάζεκ)

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Ρέντζας, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (76 Κλέιτον), Νίνης (40 Μαρίνος), Λέτο, Γκοβού (57 Πετρόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Σιμάο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορίνθου), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

O B. Xαλάτσης «Θεσσαλάρχης» της αστυνομίας

O B. Xαλάτσης «Θεσσαλάρχης» της αστυνομίαςΟ κ. Συμεών Οφείδης που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας τοποθετείται νέος αστυνομικός διευθυντής Λάρισας με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου.

Ο προαχθέντας στο βαθμό του υποστράτηγου και μέχρι πρότεινος αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Βασίλης Χαλάτσης αναλαμβάνει τη θέση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας.

Κ.Αγοραστός : «Όχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων

Το κατηγορηματικό «όχι» της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις συγχωνεύσεις σχολείων χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων και της τοπικής κοινωνίας επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στους μαθητές, γονείς και εκπροσώπους φορέων από τον Δήμο Τεμπών,

«Όχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων
τους οποίους συνόδευε ο πρώην δήμαρχος Γόννων κ. Τάσος Τόλιος.
Παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Λιάπη, ο κ. Κ. Αγοραστός συζήτησε με μαθητές δημοτικών σχολείων, τους γονείς τους και εκπροσώπους φορέων από Ελάτεια, Όσσα και Πουρνάρι και έγινε κοινωνός της απόλυτης αντίθεσής τους στην προωθούμενη κατάργηση των σχολείων τους.
«Δεν πρέπει στο βωμό οποιασδήποτε οικονομίας κλίμακας, να απολέσουμε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που είχαμε μέχρι σήμερα, την παιδεία. Τα σχολεία δεν μπορεί να είναι αποθήκες παιδιών…
Σε ζητήματα που θίγουν την ελληνική κοινωνία και την ελληνική ύπαιθρο είμαστε απέναντι. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις συγχωνεύσεις ως αιρετή Περιφέρεια λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα εκατοντάδες μηνύματα και τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που παίρνουμε απ’ ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπενθύμισε ότι εξέφρασε τις θέσεις αυτές τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ετάχθη υπέρ
-«Της μείωσης του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα κι όχι του «στριμώγματος» των μαθητών σε πληθωρικά τμήματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.
-Της αναβάθμισης της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.
-Της υποστήριξης και όχι της ταλαιπωρίας των μαθητών που θα αναγκάζονται πολλές φορές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολειό και στη συνέχεια στο σπίτι τους».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα ολοκληρώσει τα σχολικά έργα που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κάλεσε την Πολιτεία να απαντήσει «αν είναι κεντρικός στόχος της η καταπολέμηση της αστυφιλίας και η αποκέντρωση;
Περιοδεύω σε όλη τη Θεσσαλία – ανέφερε - και συναντώ οικογένειες, νέα ζευγάρια που επιστρέφουν από την Αθήνα για διαφόρους λόγους – είτε αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής είτε για λόγους οικονομίας. Έρχονται στη Θεσσαλία βάζοντας μια σταθερά στον προγραμματισμό της ζωής τους, γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν σχολείο, θα έχουν υπηρεσίες υγείας και βασικές υποδομές.
Ξαφνικά διαπιστώνουν ότι ο σχεδιασμός τους ανατρέπεται και μου θέτουν το ερώτημα: Ποιον να εμπιστευθούμε; Γιατί το κράτος που θεωρητικά τάσσεται υπέρ της αποκέντρωσης μας αναγκάζει να ξαναγυρίσουμε πίσω στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα; Το ερώτημα αυτό είναι και δικό μας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και έθεσε παράλληλα το εξής ερώτημα: «Έχει δικαίωμα ο πολίτης, και κατά συνέπεια τα παιδιά του, να απολαμβάνει τις υπηρεσίες που είναι θεσμοθετημένες από το Σύνταγμα στον τόπο που ζει και εργάζεται;»

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Προσλήψεις 285 συμβασιούχων ζητά η Περιφέρεια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη σε όλη τη Θεσσαλία 200 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό


Προσλήψεις 285 συμβασιούχων ζητά η Περιφέρεια
με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου και επιπλέον 85 ατόμων με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Αναλυτικά, ανά περιφερειακή ενότητα, το περιφερειακό συμβούλιο υπέβαλε αίτημα για τις παρακάτω προσλήψεις:
Λάρισα: 89 άτομα έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και 34 άτομα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Τρίκαλα: 59 άτομα έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και 6 άτομα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Μαγνησία και Βόρειες Σποράδες: 52 άτομα έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και 25 με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Καρδίτσα: 20 άτομα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Την υποβολή αιτήματος με τις παραπάνω προσλήψεις υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις πέραν αυτών που ηγούνται οι κ.κ. Βαγγέλης Μπούτας και Θεοφάνης Γενηκομσίου, οι οποίοι θα ήθελαν να γίνει πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και όχι συμβασιούχων.

Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

* Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων από Οσσα, Παραπόταμο και Πουρνάρι * Ψήφισμα διαμαρτυρίας γονέων Δημοτικού Σχολείου Ελευθερών


 Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις φορέων διαφόρων περιοχών του νομού που διαφωνούν με τη συγχώνευση σχολικών μονάδων, κυρίως δημοτικών σχολείων του νομού. Ύστερα από την τελευταία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους των ΟΤΑ, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά και την κατάθεση των προτάσεων από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης – όπως διευκρίνισε χθες στην «Ε» η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας Κων. Πράντζου - το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσεις τις τελικές του αποφάσεις για το ποια σχολεία συγχωνεύονται.
Αποφάσεις που θα καθορίσουν και το μέγεθος των αντιδράσεων που θα προκύψουν από τις τοπικές κοινωνίες που αρνούνται το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων που θα γίνουν με βάση τις επιταγές του Μνημονίου στο πλαίσιο του περιορισμού των δημοσίων δαπανών. Προς το παρόν πάντως υπηρεσιακά στελέχη του υπ. Παιδείας τονίζουν ότι θα κυριαρχήσουν τα παιδαγωγικά κριτήρια, αρνούμενοι παράλληλα να δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις τους θέλοντας να αποφύγουν την κατακραυγή. Ήδη η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «μυστική διπλωματία» ενώ στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών στελεχών παρατηρούνται και «αστοχίες» αφού δεΝ λαμβάνονται υπόψη πραγματικά προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν σχολεία της περιφέρειας ενώ με ιδιαίτερη ευκολία συστήνεται η πολιτική της μεταφοράς των μαθητών σε όμορα σχολεία.
Διευκρινίζεται πως το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε ευάριθμα σχολεία τοπικών κοινοτήτων και λιγότερο σε σχολεία αστικών κέντρων. Η απόφαση τέλος του υπουργείου Παιδείας εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί σύντομα αφού από τις συγχωνεύσεις σχολείων θα προκύψει μείωση των οργανικών θέσεων, εξέλιξη που κατά τους συνδικαλιστές τω εκπαιδευτικών, συνδέεται και με τον προγραμματισμό του υπουργείου σε ότι αφορά Στο ανθρώπινο δυναμικό, αρχικά με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών και στη συνέχεια με τους νέους διορισμούς.
ΟΣΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας, γονείς, μικροί μαθητές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Οσσας, του Πουρναρίου και του Παραποτάμου διαφωνώντας με το κλείσιμο των σχολείων και τη μεταφορά μαθητών στο Μακρυχώρι ή στους Γόννους. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μετέφεραν τη διαφωνία τους στην περιφερειακή διευθύντρια Κων. Πράντζου, τονίζοντας τόσο τα γενικότερα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος όσο και ειδικότερα θέματα, όπως αυτό της καθημερινής μεταφοράς των παιδιών σε γειτονικά χωριά. Η κ. Πράντζου από την πλευρά της υπεραμύνθηκε της πολιτικής του υπουργείου διευκρινίζοντας ότι θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών και πως δεν θα υπάρξουν ανατροπές σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ 

Οι «τζαμπατζήδες» απέκτησαν διεθνή φήμη

Οι «τζαμπατζήδες» απέκτησαν διεθνή φήμηΣτο κίνημα «Δεν Πληρώνω» στην Ελλάδα, αναφέρθηκε το διεθνές πρακτορείο Reuters. Γίνεται λόγος για υπονόμευση της προσπάθειας της κυβέρνησης. Χαρακτηρίζεται κίνημα «πιο ύπουλο» από τις απεργίες και τους αναρχικούς.
Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενεί το Reuters για το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω», το οποίο, όπως αναφέρει, απειλεί της προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από τη κρίση, αφού το γεγονός ότι επιμένουν να μη πληρώνουν στερεί από το κράτος σημαντικά έσοδα.
Το εν λόγω δημοσίευμα χαρακτηρίζει το κίνημα πολιτών ως ακόμα πιο ύπουλο από τις απεργίες και τις επιθέσεις αναρχικών καθώς υπονομεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας να αποτινάξει από πάνω της τη κρίση χρέους.
Το Reuters επισημαίνει ότι κίνητρο όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εισιτήρια μέσων μεταφοράς και τέλη της ΔΕΗ είναι η αγανάκτηση απέναντι στη μείωση των μισθών και τις αυξήσεις φόρων, την ώρα που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση απολαμβάνουν την πλήρη ατιμωρησία.
Μάλιστα σημειώνει πως το κίνημα έχει την αποδοχή πάνω από τους μισούς Έλληνες, αφού το 56% εγκρίνουν αυτού του είδους τη διαμαρτυρία σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι στην αρχή το κίνημα «Δεν πληρώνω» σχετιζόταν με δράσεις κατά της πληρωμής των διοδίων, έλαβε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε στα μέσα μεταφοράς κτλ.
Τέλος αναφέρει ότι ο αριθμός αυτών που αρνούνται να πληρώσουν έχει αυξηθεί στο 15% με 16% από 6% που ήταν πέρυσι, ενώ η ιστοσελίδα του κινήματος αριθμεί πάνω από 82.000 hits.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Θρήνος στα Τρίκαλα - Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον αστυνομικό Γ. Σκυλογιάννη

Xιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα όπου έγινε η κηδεία του 22χρονου Γεώργιου Σκυλογιάννη.

'Ολη η πόλη βρέθηκε εκεί για να πει το τελευταιο αντίο στο νεαρό αστυνομικό.
Λίγο μετά τη μια και μισή όλοι ξέσπασαν σε λυγμούς και χειροκροτήματα όταν βγήκε το φέρετρο με την σορό του νεαρού αστυνομικού από την εκκλησία.



Παρά την βροχή χιλιάδες κόσμου είναι στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου ΦΩΤΟ NEWSIT
Παρά την βροχή χιλιάδες κόσμου είναι στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου ΦΩΤΟ NEWSIT




Αθλήτρια γέννησε μέσα στο γήπεδο!

Το περιστατικό που φέρνει στο φως το kosmoslarissa.gr συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Αγιά. Μαθήτρια λυκείου, η οποία είναι και αθλήτρια βόλεϊ, ήταν έγκυος αλλά εξαιτίας του σωματότυπού της (ιδιαίτερα ανεπτυγμένη) δεν διακρίνονταν εμφανώς η εγκυμοσύνη της, οπότε αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει την κατάστασή της και συνέχιζε κανονικά τόσο το σχολείο όσο και τον αθλητισμό.

Της έλαχε όμως να της έρθουν οι πόνοι της γέννας μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα εκτός από πανικό να προκαλέσει και την έκπληξη των ανθρώπων που δεν γνώριζαν το μυστικό της. Ευτυχώς το περιστατικό είχε αίσιο τέλος, αφού και το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο και ο ενήλικας πατέρας με την  οικογένεια του αναγνώρισαν το μωρό.


Εμείς να ευχηθούμε το παιδάκι να είναι καλότυχο, να έχει υγεία και όταν μεγαλώσει να διαλέξει εάν θα «καρφώνει» σαν τη μαμά ή θα «κλοτσάει» σαν τον μπαμπά. Να τους ζήσει…

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ