ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Λάρισας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου παιδείας να καταργήσει, ουσιαστικά, τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος. Αναλυτικά:

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ
«Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του ΥΠΔΒΜΘ να προχωρήσει ξαφνικά στην μη εισαγωγή εισακτέων σε 24 τμήματα των ΤΕΙ, χωρίς καμία ουσιαστική μελέτη και με κριτήρια τα οποία δεν δίνουν την πραγματική εικόνα της αναγκαιότητας η μη κάποιου τμήματος.
Είναι πάγια θέση μας η οποία εκφράζεται και από την ΟΣΕΠ ΤΕΙ ότι ειδικά στην διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ιδρύθηκαν στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χωρίς καμία μελέτη και τις περισσότερες φορές με μικροκομματικά κριτήρια.
Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται μια νέα χωροταξική κατανομή των ιδρυμάτων και των τμημάτων η οποία όμως θα γίνει με ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια από μια επιτροπή όπου θα συμμετέχουν ισότιμα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Ειδικά για τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας ουδεμία συζήτηση είχε προηγηθεί και μάλιστα αφορά κάποια από τα πιο παλιά τμήματα του ΤΕΙ, τα οποία πέραν των σημαντικών υποδομών που διαθέτουν, θεωρούμε ότι αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.
Η ενέργεια αυτή του υπουργείου πέρα από την ουσία του θέματος, καταδεικνύει μια στάση η οποία προοιωνίζει ότι ίσως θα ακολουθήσουν σύντομα πολύ πιο σοβαρά θέματα. Ο Σύλλογος μας ενόψει και του συνεδρίου της ΟΣΕΠ  στις 20 και 21 Μαΐου, θα προτείνει να πάμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Κ.Αγοραστός: "Συρρίκνωση του τομέα υγείας στη Θεσσαλία"

«Στην κλίνη του Προκρούστη το κοινωνικό κράτος στη Θεσσαλία», τονίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Συρρίκνωση του τομέα υγείας στη Θεσσαλία
Ο κ. Αγοραστός αφού ενημερώθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τσίγκα, ο οποίος τον εκπροσώπησε στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, για τις προτάσεις συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία δήλωσε τα εξής: «Στην κλίνη του Προκρούστη το κοινωνικό κράτος στη Θεσσαλία.
Στην εκπαίδευση η Θεσσαλία αδικείται με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων ΤΕΙ.Και σήμερα πληροφορούμαστε τη βεβιασμένη συρρίκνωση, συγχώνευση ή και αναστολή λειτουργίας κλινικών, κέντρων υγείας και νοσοκομείων τη Θεσσαλία.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση, υπό το άγχος επίδειξης αποτελεσμάτων στην τρόικα, αντί να προχωρήσει στον αναγκαίο εξορθολογισμό των δαπανών της υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, επιλέγει να καταργήσει κλινικές ή και νοσοκομεία υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες με αβέβαιο οικονομικό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, από την διαχρονική αδυναμία ελέγχου των δαπανών και διαχείρισης των νοσοκομείων και γενικότερα του τομέα υγείας, η κεντρική κυβέρνηση οδηγείται στο άλλο άκρο, της κατάργησής τους και συρρίκνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η πολιτική της είναι καταφανώς ευκαιριακή, άδικη και αναποτελεσματική. Πολύ φοβούμαι ότι δεν θα αργήσουν να φανούν τα αρνητικά αποτελέσματα από τις επιλογές αυτές που γίνονται αποκλειστικά για τους ελεγκτές της τρόικας».

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ