ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι


Νέες παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο
Για ακόμη μια φορά η τουρκική αεροπορία προχώρησε σε νυχτερινές παραβιάσεις με ένα σύνολο έξι μαχητικών αεροσκαφών, εγκαινιάζοντας μια νέα τακτική επιθετικότητας.

Μετά τις παραβιάσεις του τουρκικού ναυτικού και τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, το βράδυ η τουρκική αεροπορία με έξι μαχητικά αεροσκάφη εισήλθε στον Εθνικό Εναέριο Χώρο ι και πραγματοποίησε τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ και μία παράβαση του FIR Αθηνών.

Η περιοχή στην οποία τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις παραβιάσεις τους ήταν στο κεντρικό Αιγαίο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μηνός περίπου όπου τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν νυκτερινή «εισβολή». Η προηγούμενη φορά ήταν τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου.

Πηγή: www.defencenet.gr

«Η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...»


Wall Street Journal Europe: Άπαντες προετοιμάζονται για τη δραχμή πλην της ιδίας
Ο κίνδυνος για μία κατάρρευση της ευρωζώνης μπορεί να φαντάζει τώρα πιο ορατός από ποτέ με την ανησυχία κορυφαίων τραπεζιτών και αναλυτών να φουντώνει και να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα πλην της Ελλάδας που είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει αυτήν την «καταιγίδα».

Ενδεικτικό στοιχείο για τις προετοιμασίες που γίνονται είναι δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe της Δευτέρας με τίτλο «Οι αγορές χρήματος δοκιμάζουν την επιστροφή στη δραχμή». Το άρθρο αναφέρεται σε εταιρείες κολοσσούς που διεκπεραιώνουν συναλλαγές ύψους 4 τρισ. δολαρίων την ημέρα όπως η ICAP Plc και η CLS Bank International. Οι εταιρείες δοκιμάζουν πλατφόρμες και προχώρησαν ήδη σε στρες τεστ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, που προβλέπουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την εισαγωγή δραχμής.

«Αυτές οι κινήσεις» εξηγεί η εφημερίδα «είναι σημάδια μιας βαθύτερης ανησυχίας ότι τουλάχιστον μια χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Τράπεζες, αναλυτές και επενδυτές προετοιμάζονται γι’ αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια αυξανόμενη πιθανότητα, μια ρήξη της ευρωζώνης που θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη επιστροφή σε νομίσματα όπως η δραχμή, το γερμανικό μάρκο ή η ιταλική λίρα. Αυτό το σενάριο φαινόταν απίθανο και μακρινό μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αναλυτών και επενδυτών λέει τώρα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούν, ακόμη κι αν η ρήξη δεν συμβεί ποτέ».

«Εθνικοποίηση» των τραπεζών βλέπει η Moody’s


Αιτία η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας
Οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, που υπογραμμίζει πως η εικόνα αυτή αντανακλά τη «βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Επίσης, οι αναλυτές του οίκου, στην έκθεσή τους, τονίζουν πως «οι υπάρχουσες συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν και τους επόμενους 12 με 18 μήνες» και προσθέτει πως «η κεφαλαιακή επάρκεια, η χρηματοδότηση και η χρηματοοικονομική απόδοση του κλάδου θα βρεθεί υπό ισχυρή πίεση».

«Βλέπει» εθνικοποίηση των τραπεζών

Οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως η απομείωση του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά 50%, θα αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών κατά 20-30 δισ. δολάρια.

«Ευ αγωνίζεσθαι» στη Λάρισα


Την 3η ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στη Λάρισα.
Η εκδήλωση θα γίνει με την παρουσία μαθητών, αθλητών και Ολυμπιονικών στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού, των αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι», του Φίλαθλου Πνεύματος και της εξωσχολικής Φυσικής Αγωγής.
Στην εκδήλωση που αρχίζει στις 09:00 θα μετάσχουν μεταξύ άλλων οι Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές Πύρρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Βαλέριος Λεωνίδης, Ειρήνη Αϊνδιλή, Χαρά Καρυάμη, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιώργος Σιγάλας και άλλοι.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ για τον «Μύλο»


ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.
Η ολοκλήρωση των έργων αναστήλωσης και συντήρησης στο κεντρικό κτίριο του «Μύλου του Παπά», εντάχθηκε χθες στο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Πολιτισμού.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς πρόκειται για μεγάλο έργο, με προϋπολογισμό της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ξεκινήσει από τον Δήμο Λαρισαίων αλλά σταμάτησε λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Η πρόταση του Δήμου είχε υποβληθεί στο ΥΠ.ΠΟ., ο σχετικός φάκελος έφτασε πλήρης χθες εσπευσμένα στην Αθήνα και με παρέμβαση και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού που ήταν παρών, εγκρίθηκε η ένταξή του στο τομεακό του υπουργείου για τα έργα τουριστικού ενδιαφέροντος (Άξονας 80).
* Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε και ανάλογο έργο του Δήμου Τρικκαίων που αφορά στον «Μύλο Ματσόπουλου» στην πόλη των Τρικάλων.

Οι επιστολές Παπανδρέου προς εταίρους και δανειστές






Δυο επιστολές έστειλε ο Γ. Παπανδρέου προς τους εταίρους μας. Η πρώτη με παραλήπτες τους δανειστές της Ελλάδας και η δεύτερη προς τους «26» της Ε.Ε. και τον Πρόεδρο του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ.

Στις μακροσκελείς επιστολές, ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα των εκλογών αλλά εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις που έγιναν τα προηγούμενα δυο χρόνια χωρίς ωστόσο να αφήνει εκτός συζήτησης το θέμα της «μη συναίνεσης» στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στη θέση του για το δημοψήφισμα ως μία από τις δυο λύσεις που είχε η Ελλάδα μπροστά της, η δεύτερη ήταν η συγκρότηση μίας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, υπεραμύνεται των επιλογών του στον τομέα των μεταρρυθμίσεων αλλά υποστηρίζει πως η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η θέση του για «επιτυχία» του προγράμματος που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα λόγω των θυσιών στις οποίες υπέστησαν οι Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες όπως επισημαίνει, ενώ και στις δυο επιστολές αφήνει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολλές περιπτώσεις έδειξε μειωμένα αντανακλαστικά ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο πειθαρχικό 5 γιατροί του Πανεπιστημιακού


alt
Τον Ιανουάριο θα κριθούν υπηρεσιακά από το Υπουργείο Υγείας οι πέντε γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, που σύμφωνα με το πόρισμα του των Επιθεωρητών Υγείας (το είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» της Λάρισας) εμπλέκονται σε παράνομες προμήθειες υλικών στο Πανεπιστημιακό.

Χθες το πρωί, πάντως, αν κανείς άκουγε στο Μέγκα την κυρία Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του πειθαρχικού του ΕΣΥ, θα έβγαζε πολλά συμπεράσματα.
«Οι γιατροί που κατηγορούνται χρειάζονταν υλικά αλλά οι τότε διοικήσεις του Πανεπιστημιακού δεν είχαν προκηρύξει τον μειοδότη...», είπε η γιατρός κυρία Παγώνη

Κλειστά τα δικαστήρια την Πέμπτη


alt
Κλειστά θα είναι τα δικαστήρια της χώρας την Πέμπτη καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «οι εμπνευστές της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του... λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήμερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική».
Ακόμη, οι δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι «οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ' εντολή της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την κοινωνία, έργο τους».
Τέλος, η ΟΔΥΕ υπογραμμίζει ότι «το ωράριο των δικαστικών υπηρεσιών είναι κατάκτηση, μέσα από αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο».

Έπιασε ερωμένη τη σύζυγό του μέσω Facebook!


Έπιασε ερωμένη τη σύζυγό του μέσω Facebook!
Την παροιμία "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμενος" την γνωρίζεται; Αν όχι διαβάστε να δείτε τι έπαθε ένας 45χρονος από τη Χαλκίδα, που αναζητούσε στο Facebook, ροζ περιπέτειες, αλλά βρήκε τη γυναίκα του και μάλιστα εξαγριωμένη!

Σύμφωνα με το lamiareport το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Ο 45χρονος που είπε κι αυτός να... ξεσκάσει, αγόρασε laptop, έφτιαξε προφίλ στο facebook και ξεκίνησε την αναζήτηση.

Ωστόσο, η γυναίκα του υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, από την ξαφνική στροφή του συζύγου της στην... τεχνολογία και αποφάσισε να μάθει τι συμβαίνει.

Δημιούργησε ένα ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, βάζοντας μία τολμηρή φωτογραφία, ενώ έκανε αίτημα φιλίας στο σύζυγό της και άρχισε να τον φλερτάρει.

Ο 45χρονος δεν είδε τη φάκα και ανταποκρίθηκε στο ερωτικό παιχνίδι. 'Ετσι, έκλεισαν ραντεβού σε ξενοδοχείο της Αττικής και εκεί έγιναν τα... αποκαλυπτήρια.

Ο άντρας πάγωσε όταν αντίκρυσε τη γυναίκα του και το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Αν και στο τέλος επικράτησε η λογική και αποφάσισαν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στο γάμος τους.
Star.gr

Financial Times: Σε δέκα ημέρες καταρρέει η Ευρωζώνη

"Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωζώνη" αναφέρει εκτενές άρθρο των Financial Times. Ο συντάκτης υποστηρίζει, ότι το τέλος της Ευρωζώνης είναι πολύ κοντά. Οι τρεις δρόμοι της σωτηρίας
Για παύση στη λειτουργία της Ευρωζώνης κάνουν λόγο οι Financial Times, μετά τα κρας τεστ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γαλλία και η Ιταλία ίσως ανακοινώσουν εντός των ημερών τα σχέδια δράσης που προετοιμάζουν, για μία στενότερη οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, σε περίπτωση που η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι χρονοβόρα.
"Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει", γράφει χαρακτηριστικά ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου.
Ως ημερομηνία ορόσημο θέτει την 9η Δεκεμβρίου, τη σύνοδο κορυφής κατά την οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο για την αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως πάντως υποστηρίζει ο ίδιος, υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα.
Οι επιλογές όμως περιορίζονται σημαντικά και πρόκειται για τις εξής:
1. Η άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες,
2. Ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης ευρωομολόγου,
3. Η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση, με ενιαίο υπουργείο Οικονομικών, που εν μέρει θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο.

Καταγγελία για λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία

Λογαριασμούς στην Ελβετία διατηρούν Έλληνες Βουλευτές, σύμφωνα με τον Ελληνοελβετό συνάδελφό τους Ι. Ζησιάδη. Τι αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή. Το θέμα έφτασε και στο ελληνικό κοινοβούλιο.
"Φωτιές" άναψε ο Έλληνας βουλευτής της ελβετικής Βουλής Ιωσήφ Ζησιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, η οποία όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα.
Μιλώντας στην εκπομπή "Έρευνα", στο MEGA, ο κ. Ζησιάδης υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί "οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου".
Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών
Οι καταγγελίες του κ. Ζησιάδη έφτασαν και στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας ανέφεραν τις καταγγελίες στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο.
Επίσης κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι  ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών.
Οι βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τον υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόταση από την Ελβετή υπουργό Οικονομικών από το 2005, καθώς και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας – Ελλάδας από το 2005 μέχρι σήμερα για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο είτε προέρχεται από την ελβετική από την ελληνική πλευρά.
Επίσης, ζητούν να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής με τον Ελβετό ομόλογό του, ώστε να κληθεί ο κ. Ζησιάδης να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες.


Θα πληρώνουν και την επίσκεψη


Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τις συμβατικές υποχρεώσεις όλων των συμβεβλημένων γιατρών για τους ασφαλισμένους στον ΟΠΑΔ (Δημόσιο), καθώς ο οργανισμός τους οφείλει 350.000.000 ευρώ.

Λόγω όλων των παραπάνω, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα αναγκάζονται στο εξής να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο της επίσκεψης σε γιατρούς.

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) καλούν τους γιατρούς να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το «ξεblogάρισμα»


Σάββατο 3 και Κυριακή 4          Δεκεμβρίου
Ώρες 11.30 – 20.00 και 11.00 – 17.00 αντίστοιχα
Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30 στο Μεταξουργείο

To «ξεblogάρισμα» διοργανώνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το 4ο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του, για την ενίσχυση των άπορων κρατουμένων και των παιδιών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Στο μπαζάρ, θα διατίθενται χριστουγεννιάτικα, χειροποίητα είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, ρούχα, βιβλία και πολλά άλλα, σε συμβολικές τιμές όπως: μεταχειρισμένα ρούχα με 2 ευρώ, καινούργια βρεφικά και παιδικά σετ με 3 ευρώ, χειροποίητα κεριά με 2 ευρώ, βιβλία από 1-5 ευρώ κ.ά. Στη διάρκεια του μπαζάρ θα συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά. Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο και οι ώρες λειτουργίας θα είναι το Σάββατο από τις 11.30 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://xeblogarisma.blogspot.com/

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου


avramop

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Λάρισα.
Πριν από λίγη ώρα εσπευσμένα ανακοινώθηκε η ματαίωση της επίσκεψής του για άγνωστο λόγο.
Κανονικά όμως θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου σε μονάδες της περιοχής.

Στη Λάρισα η Ντόρα στις 11 Δεκεμβρίου


dora

Προς το παρόν το μόνο που έχει οριστικοποιηθεί είναι η ημέρα της επίσκεψης, το δε πρόγραμμα είναι υπό κατάρτιση.

Συνελήφθησαν αφού είχαν βάλει φωτιά σε 8 κάδους!


kados fotia
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Λάρισα από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσαν να θέσουν φωτιά σε σωρό σκουπιδιών που βρισκόταν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, αφού συνελήφθησαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, χθες το πρωί έβαλαν φωτιές, προκαλώντας φθορές, σε άλλους οκτώ κάδους απορριμμάτων στη Λάρισα, οι οποίες κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αναπτήρες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. 

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κόλλησε πάλι στο "ARENA"


alt

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δεν τα κατάφερε η ΑΕΛ στην έδρα της και παραχώρησε ισοπαλία (0-0) στον Πιερικό.

Η ΑΕΛ δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο μέρος να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πιερικού και ενδεικτικό είναι ότι η καλή της ευκαιρία, ήρθε από στημένη φάση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που αρχικά απείλησαν με σουτ του Μπλαζέφσκι και κεφαλιά του Θάνου στο 11' και στο 14' αντίστοιχα, ωστόσο στο 24' οι «βυσσινί» βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ααράμπ έκανε μια πρώτη κεφαλιά και ο Σαϊτιώτης τη δεύτερη. Ο Κοντεών κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, με τους παίκτες και τους οπαδούς της ΑΕΛ πάντως να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη ευκαιρία και απόρροια του 0-0 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια ήταν το άγχος των γηπεδούχων να αυξηθεί.
Οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν δεν μπόρεσαν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό τους πρόσωπο μέχρι το 60' και περιορίστηκαν σε μια ανούσια και χωρίς φάσεις υπεροχή. Ο Ουαλός αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ζεκίνια στο 68' και η έμπνευσή του έπιασε τόπο, καθώς οι «βυσσινί» απέκτησαν ενέργεια και ζωντάνια και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί.
Το πρόβλημα ωστόσο ήταν ότι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο σε καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν. Ο Μπόα Μόρτε έχασε τεράστια ευκαιρία στο 73' αστοχώντας από πολύ ευνοϊκή θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρακούτση. Ανάλογη κατάληξη είχε το σουτ του Ααράμπ στο 77', ενώ στο 85', στην τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων, ο Καρακούτσης μπλόκαρε το σουτ του Σεσίνια.
Οπως και κόντρα στον Βύζαντα, έτσι και σήμερα η Λάρισα έμεινε στο 0-0 μέσα στο «σπίτι» της και έχασε δύο ακόμα βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει άμεσα στη Super League. Οσο για τον Πιερικό, κατάφερε παίζοντας αμυντικά να φύγει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα μένοντας ανεπηρέαστος από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Λάρισας.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), ο οποίος κιτρίνισε τους Ααράμπ, Σεσίνια, Σιατραβάνη, Περουτζίνι, Μπλαζέφσκι, Χατζηζήση, Κοντέων και Θάνο.
Οι συνθέσεις
ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Μιχαηλίδης (69' Σωτηρίου), Ααράμπ, Καλί, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Χατζής, Μπόα Μόρτε, Σιατραβάνης, Σεσίνια, Σαϊτιώτης (56' Πλιάγκας), Τσιμπάμπα (68' Ζεκίνια)
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Δήμου, Ιντζόγλου, Περουτζίνι (83' Τόσκας), Μπλαζέφσκι (75' Σεχολάρι), Γκουγκουλιάς, Θάνος (90+2' Κωνσταντινίδης), Πέντα

Το "Focus" προκαλεί ξανά: "Οι Έλληνες προτιμούν το AIDS από την ανεργία!"


Το "Focus" προκαλεί ξανά: "Οι Έλληνες προτιμούν το AIDS από την ανεργία!"
Στα γνωστά προκλητικά του επανέρχεται το περιοδικό «Focus», που σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι οι Έλληνες προτιμούν το AIDS από την ανεργία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού εντύπου -ξέρετε, αυτό που έκανε εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου με το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο- όλο και περισσότεροι Έλληνες εκτίθενται εν γνώσει τους στον φονικό ιό, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να τύχουν καλύτερης φροντίδας από το κράτος.

«Οι οροθετικοί παίρνουν επίδομα 700 ευρώ το μήνα, που είναι υψηλότερο από το επίδομα ανεργίας. Οι άνεργοι πληρώνονται με 461 ευρώ και το πολύ για ένα έτος», σημειώνει μεταξύ άλλων το «Focus» .

Φιλοξενώντας δηλώσεις στελέχους του εθνικού κέντρου καταπολέμησης του AIDS, το περιοδικό επισημαίνει πως λόγω της οικονομικής κρίσης τα κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και, μάλιστα, από το τέλος του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο είχαμε 190 νέες μολύνσεις.
Star.gr

Δάσκαλος δέχτηκε επίθεση σε σχολείο της Λάρισας


Δάσκαλος δέχτηκε επίθεση σε σχολείο της Λάρισας
Επεισόδιο με προπηλακισμό δασκάλου σημειώθηκε προχθές στη Λάρισα. Αυτή τη φορά στο 33ο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Σμύρνη της Λάρισας, όταν δάσκαλος δέχτηκε επίθεση από εξωσχολικούς, επειδή μάλωσε μαθήτρια που ενοχλούσε τη διδασκαλία.

Επίθεση δέχτηκε και ο γυμναστής του σχολείου, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο και έτρεξε να προστατεύσει τον συνάδελφό του.

Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση του διευθυντή του σχολείου..
Zougla.gr

Στόχος η πρώτη εντός έδρας νίκη για την ΑΕΛ

alt
Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε σήμερα η ΑΕΛ την προετοιμασία της για την αυριανή αναμέτρηση με τον Πιερικό στο AEL FC ARENA (Κυριακή 27/11, 15:00) για την 5η αγωνιστική της Football League.
Στη διάθεση του τεχνικού ηγέτη της ομάδας, Κρις Κόουλμαν δεν βρίσκονται οι Βενετίδης, Ρομέου, Νεμπεγλέρας, Κολοβέτσιος, Ταλ, Χασομέρης που βρίσκονται σε στάδιο αποκατάστασης, όπως επίσης και ο Φαλάγγας, που ταλαιπωρείται από ίωση.
Στην 20άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Μιχαηλίδης, Σωτηρίου, Ααράμπ, Αραμπατζής, Καλί, Γκονζάλεζ, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Μπόα Μόρτε, Φωτιάς, Βούζας, Χατζής, Σιατραβάνης, Πλιάγκας, Σεσίνια, Σαϊτιώτης, Τσιμπάμπα, Ζεκίνια, Καραχάλιος, Καρανίκας.

17 συλλήψεις για φρουτάκια στη Λάρισα

froutakia
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση χθες το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δεκαέξι άτομα, 10 άνδρες και 6 γυναίκες, ηλικίας από 27 έως 72 ετών, και ένας 50χρονος Αλβανός για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος  και οι δύο σερβιτόρες του καταστήματος, ηλικίας 27 και 35 ετών αντίστοιχα, είχαν θέσει σε λειτουργία ένα κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή με διασυνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους δεκαοκτώ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανιζόταν τυχερά – απαγορευμένα παίγνια, μετατρέποντας έτσι τον συγκεκριμένο χώρο σε καζίνο.
Η 35χρονη, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών, επιχείρησε ανεπιτυχώς να θέσει εκτός λειτουργίας το προαναφερθέν δίκτυο υπολογιστών μέσω ειδικού τηλεχειριστηρίου. Επιπλέον, ο 44χρονος πραγματοποιούσε έλεγχο (face control) τον ατόμων που εισερχόταν στο κατάστημα.
Εντός του καταστήματος, συνελήφθησαν επίσης δεκατρείς, (9 άνδρες και 4 γυναίκες), ηλικίας 66, 62, 45, 45, 46, 46, 61, 54, 52, 43, 72, 71 και 47 ετών αντίστοιχα, και ένας 50χρονος Αλβανός, διότι διεξήγαγαν – συμμετείχαν σε διεξαγωγή τυχερού παιγνίου με ισάριθμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 59χρονος, απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου, και αναζητείται.
Συνολικά κατασχέθηκαν :
  • δεκαεννέα πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • έξι διανομείς διαδικτύου (router),
  • ένας ηλεκτρονικός καταμετρητής χρημάτων,
  • ένα τηλεχειριστήριο,
  • το χρηματικό ποσό των 547 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος και
  • το χρηματικό ποσό των 3.480 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των παικτών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προς παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου


Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι το επόμενο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ήδη ο κ. Γιώρος Καρατζαφέρης δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση χρόνος να ολοκληρώσει το έργο της. Αφήνει έτσι ανοικτό ποιό είναι το έργο της κυβέρνησης. Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζελός στην ομιλία του στην Βουλή μίλησε για εκλογές μετά το πρώτο εξάμηνο. Αλλά και ο πρωθυπουργός είπε ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ενδεικτική.
Η ΝΔ από την πλευρά της διαφωνεί και αντιτείνει ότι τα πράγματα είναι απλά. "Υπάρχει το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" λέει ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης που έχουν δεσμευτεί όλοι να τηρήσουν.
Το πλαίσιο αυτό προσδιορίζει την αποστολή της κυβέρνησης που είναι να υπογράψει την δανειακή σύμβαση να κάνει τις διαπραγματεύσεις για το PSI και να προκηρύξει εκλογές". Προσθέτει ότι με βάση αυτό το πλαίσιο οι αντιπροσωπίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθόρισαν ημερομηνία διεξαγωγής την 19η Φεβρουαρίου. Μάλιστα λέει η ΝΔ η ομάδα Βενιζέλου γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για το PSI όταν συμφωνούσε στην συγκεκριμένη ημερομηνία.
Μικρή παράταση "ναι", μεγάλη αναβολή "όχι"
Φυσικά μπορεί σε αυτή την διαδικασία να υπάρξουν απρόοπτα και καθυστερήσεις. "Τότε θα το εξετάσουμε" λένε οι "γαλάζιοι" επιτελείς και προσθέτουν ότι "μπορεί να υπάρξει παράταση μερικών εβδομάδων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία" σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχονται μεγάλη αναβολή όπως αυτή που ζητά κ. Καρατζαφέρης.
Πίσω από την ημερομηνία των εκλογών υπάρχουν διαφορετικές βλέψεις των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θέλει να απομακρυνθούν οι εκλογές αφού και με πρωθυπουργό τον κ Παπαδήμο έχει τα περισσότερα υπουργεία. Παράλληλα έχει υποστεί φθορά και έχει ανοικτό ζήτημα διαδοχής στο εσωτερικό του που απαιτεί χρόνο. Ενώ δεν έχει πλέον να φοβηθεί από επιπλέον φθορά η παράταση του βίου της κυβέρνησης συνεργασίας φθείρει τον βασικό του αντίπαλο τη ΝΔ που γίνεται πλέον συνυπεύθυνη και ξεχνιέται ότι έχει απομείνει από την αντιμνημονιακή της πολιτική.
Ο ΛΑΟΣ πάλι θέλει να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερο, άλλωστε επεδίωξε την κυβέρνηση συνεργασίας και διεκδίκησε όσα περισσότερα υπουργεία μπορούσε να πάρει.
Για τη ΝΔ τα πράγματα είναι αντίστροφα. Όσο παρατείνεται ο βίος της κυβέρνησης αυξάνεται η φθορά της και εμπεδώνεται στην κοινωνία ότι "΄όλοι ίδιοι είναι". Το επιτελείο της λεωφόρου Συγρού θέλει όσο το δυνατόν συντομότερα εκλογές ώστε να μην έχει ξεθωριάσει εντελώς το επιχείρημα ότι συμμετείχε στην κυβέρνηση για να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και να εγκριθεί η δανειακή συμφωνία. Προσθέτει ότι αμέσως μετά μπορούν να γίνουν εκλογές και να προσδιορίσει η ΝΔ το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή συμφωνία. Επικαλούνται σαν επιχείρημα τις θέσεις του ΔΝΤ που μετά την επιστολή Σαμαρά δήλωσε ότι είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συμφωνεί ότι οι όποιες τροποποποιήσεις θα γίνουν εντός του αποφασισμένου πλαισίου. "Το ΔΝΤ αναγνωρίζει εκ των προτέρων ότι μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις του μίγματος πολιτικής όπως προτείνουμε και εμείς" λένε οι υπεύθυνοι της ΝΔ.
Τέλος, για το θέμα των εκλογών λένε ότι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραβιάσουν την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών που αποτελεί το πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας. Πάντως υπέρ της παράτασης του βίου των εκλογών τάσσονται και αρκετοί στο εσωτερικό του κόμματος. Το επιχείρημά τους είναι ότι καλύτερα να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες από μία συμμαχική κυβέρνηση παρά να τις κληρονομήσει και να πρέπει αμέσως να πάρει δύσκολες αποφάσεις ένα κόμμα.
 ΠHΓH: protothema.gr

Νέος μαγνητικός τομογράφος στο Γ.Ν.Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ύψους 1.000.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Νέος μαγνητικός τομογράφος στο Γ.Ν.Λάρισας
Αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου που προχωρεί στην αντικατάσταση ενός παλαιού (από το 1996) μηχανήματος με ένα μηχάνημα σύγχρονο, λειτουργικό και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία και την  ποιότητα ζωής. 
Βελτιώνεται έτσι αποφασιστικά η διαγνωστική ικανότητα και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο προς τους πολίτες, διευρύνονται οι δράσεις στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα και αναβαθμίζεται ένα τμήμα αιχμής του Νοσοκομείου.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δούλεψαν εντατικά σεβόμενοι απολύτως τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις Περιφέρειας και Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, αυτό είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί και στις επόμενες δράσεις του ΕΣΠΑ στο χώρο της Υγείας.
Σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο κ. Κώστας Αγοραστός με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστα Καραμπάτσα εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές για την πορεία του έργου και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για το Γενικό Νοσοκομείο (λίφτινγκ Νοσοκομείου, αναβάθμιση κτιριακών και ξενοδοχειακών υποδομών, ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) τομείς όπου τα τεύχη δημοπράτησης ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, συζητήθηκαν έργα που αφορούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού.Σε άριστο κλίμα επιβεβαιώθηκε από τους κ.κ. Κ. Αγοραστό και Κ. Καραμπάτσα η διάθεση συνεργασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γενικού Νοσοκομείου για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να γίνουν στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε υψηλό επίπεδο η ασφάλεια στα Τέμπη

Μία ώρα νωρίτερα από την αναμενόμενη, δηλαδή στις 11:00 σήμερα το πρωί, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος της εθνικής οδού στην κοιλάδα των Τεμπών, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για έξι ημέρες.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κα Ειρήνη Ζαβρίδου, «η διέλευση των αυτοκινήτων από τα Τέμπη μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής για όλο τον χειμώνα, καθώς οι αρκετοί Ελβετοί αλπινιστές που εργάστηκαν τις τελευταίες μέρες έλαβαν όλα τα διεθνή στάνταρ ασφαλείας που προβλέπονται για αυτούς τους ορεινούς όγκους που βρίσκονται δίπλα σε αυτοκινητοδρόμους».

Πάντως, σε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να εγγυηθεί η βραχοπροστασία, λόγω της φύσεως του ορεινού όγκου.

Οι επόμενες εργασίες βραχοπροστασίας, σύμφωνα με την κα Ζαβρίδου, αναμένονται τον Απρίλιο, καθώς μέλημα των φορέων είναι ο έλεγχος των βράχων δύο φορές τον χρόνο.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα, λόγω έλλειψης των πόρων, μόνο το 5% των εργοταξίων της κοινοπραξίας βρίσκεται στα έργα της εθνικής οδού και το ποσοστό αυτό αφορά στις απαραίτητες εργασίες ασφαλείας.

Πηγή:thessalianews
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ