ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συγκλονιστική η Άννα Βαγενά από το βήμα της βουλής! (video)


vagena anna
Μια διαφορετική ομιλία από αυτές που έχουμε συνηθίσει ακούστηκε στο κοινοβούλιο από την ανεξάρτητη βουλευτή, Άννα Βαγενά.
Η Λαρισαία ηθοποιός ανέβηκε για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά στο βήμα της Βουλής, αποφασισμένη να μην χρησιμοποιήσει ξύλινο λόγο.
Απευθυνόμενη στους νέους είπε ότι "θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ελπίδα, όταν δουλεύεις έντιμα και καθαρά".
"Όταν όμως βλέπεις όμως τη δουλειά ετών και φτάνεις σε ένα σημείο και είσαι συνταξιούχος και δεν μπορείς να ζήσεις, εδώ είναι η πικρή στιγμή" πρόσθεσε.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται οι τιμές στα τσιγάρα!

Άγριος πόλεμος τιμών έχει ξεσπάσει στην αγορά καπνού, με τις καπνοβιομηχανίες και τις εμπορικές επιχειρήσεις να μειώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τις τιμές των τσιγάρων.

Το «πρώτο αίμα» έχυσε στις αρχές του έτους ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της αγοράς, η Philip Morris, η οποία μείωσε την τιμή των τσιγάρων Marlboro κατά 12,5% διαμορφώνοντας την τιμή τους στα 3,5 ευρώ για κάθε πακέτο. Σύντομα, ακολούθησαν και οι ανταγωνιστές της (British American Tobacco, Japan Tobacco International κ.ά.), οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις προχώρησαν σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις. Η JTI, για παράδειγμα, μείωσε την τιμή του πακέτου Camel από 4,0 σε 3,2 ευρώ.

Μπλόκο του ΠΑΜΕ σε νταλίκες της Coca-Cola στη Λάρισα

Συνεχίζεται για 25η ημέρα η απεργία των εργαζομένων στην Coca Cola 3E για να παραμείνει το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ «μπλόκαραν» δυο νταλίκες στη Λάρισα και τις ανάγκασαν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ετήσια συνέλευση του Συνδικάτου Πωλητών οδηγών και βοηθών, στο οποίο συμμετέχουν και εργαζόμενοι στην Coca Cola.
Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Βασίλης Αρσενίου, ο οποίος κατήγγειλε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Υποστήριξε επίσης ότι η εταιρεία εισάγει βουλγάρικη κόκα κόλα με ελληνικά γράμματα και την πουλάει στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Παίζουν με την υγεία και το ψωμί μας»


Πάνω από 30.000 οικογένειες εργαζομένων στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες εκπέμπουν SOS.
«Τρέμω για το αύριο. Έχω δύο παιδιά και αν χάσω τη δουλειά μου, δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να τους παρέχω ακόμη και τα βασικά, όπως φαγητό και στέγη να κοιμηθούν».
Η δήλωση αυτή ανήκει στον κ. Δημήτρη Κ., εργαζόμενο σε μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τα τελευταία 20 χρόνια.
Για πρώτη φορά αντιμετωπίζει σοβαρά το φάσμα της ανεργίας.

960 ευρώ για βασιλόπιτα;


Μπορεί πλέον ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να λαμβάνει κάτι παραπάνω από 600 ευρώ ως πρώτο μισθό, μπορεί σχολεία να κλείνουν (και στην περιοχή μας), μπορεί τα υπόλοιπα που λειτουργούν να υποχρηματοδοτούνται,  αλλά αυτό δεν θα μας κάνει να τα βάψουμε και μαύρα. 
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, χαλάλι τα 960 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Υπ.Παιδείας… Είπατε κάτι κ.Διαμαντοπούλου ;

Σκηνές φαρ-ουέστ στη Λάρισα


Δικογραφία εις βάρος δύο αγνώστων σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, για απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού, ηλικίας 23 ετών.

Ειδικότερα, την Πέμπτη το βράδυ, οι δράστες πυροβόλησαν κατά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας. Το συμβάν σημειώθηκε σε παράδρομο της Π.Α.Θ.Ε. (διασταύρωση Αμφιθέας – Λάρισας) . Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάθετα στον παράδρομο τεχνητό εμπόδιο, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον 23χρονο αστυνομικό να ακινητοποιήσει το όχημά του.

“Να παραιτηθεί και να πάει στο διάολο”

“Να παραιτηθεί και να πάει στο διάολο”!
«Κάνω έκκληση σε αυτό τον βουλευτή, όποιος και να είναι βγει και να πει, έσφαλα, να παραιτηθεί και να πάει στο διάολο, να τελειώνει αυτή η ιστορία» είπε ο Γιακουμάτος προσθέτοντας ότι αυτή η ιστορία έχει καταντήσει αηδία.

Άδικο έχει; Μία ολόκληρη χώρα ασχολείται με αυτόν τον βουλευτή!

Πηγή:prionokordela.gr

Spiegel: Γερμανοί φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα!

Γερμανοί εφοριακοί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να μαζέψουν τους φόρους που χρωστούν οι Έλληνες πολίτες, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Spiegel: Γερμανοί φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα!
Σε ανίκανους υπαλλήλους, ανεπαρκή καταγραφή και σε πανούργους φοροφυγάδες αποδίδει το γνωστό γερμανικό περιοδικό την αδυναμία του ελληνικού φορολογικού συστήματος να αποφέρει έσοδα.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αποδέκτης παραπόνων για τις καταργήσεις σχολείων έγινε η Ρένα Καραλαριώτου

alt
Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας επισκέφθηκαν διαδοχικά αντιπροσωπείες γονέων από το Δήμο Τεμπών και της Λάρισας
Αναταράξεις σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν προκαλέσει οι προτάσεις για τον νέο κύκλο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, ή αλλιώς τον δεύτερο «Σχολικό Καλλικράτη», που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Αποδέκτης παραπόνων μαθητών και γονέων που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις, αρχικά των δημοτικών σχολείων της Όσσας, του Πουρναρίου και της Ελάτειας του Δήμου Τεμπών έγινε σήμερα το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, που δέχθηκε στο γραφείο της πολυμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλείς τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Όσσας κ. Κ. Χαδουλού, Ελάτειας κ. Α. Γκανάτσου και Πουρναρίου κ. Αθαν. Λαναρά.
«Κλείνουν τα σχολεία μας στο όνομα μιας καλύτερης παιδείας, αλλά στην ουσία το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ταλαιπωρούν τα μικρά κυρίως παιδιά που θα πρέπει πλέον να μεταφέρονται σε σχολική μονάδα του Συκουρίου», επεσήμαναν γονείς και τοπικοί παράγοντες.

«Μειώστε τους βουλευτές, μην ερημώνετε τα χωριά»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολείων της περιοχής τους σημείωσαν χθες γονείς,  και μαθητές των δημοτικών σχολείων της Οσσας, του Πουρναρίου και της Ελάτειας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Είναι οι πρώτες αντιδράσεις που καταγράφονται με αφορμή τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων της περιφέρειας. Αντιπροσωπεία φορέων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σε υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, υπενθυμίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών να μη γίνουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κλιμακώνει την αντιμνημονιακή κριτική ο Α. Τσίπρας

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  Επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, όσο και κατά του τραπεζικού συστήματος και των ΜΜΕ, εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας ενώ σαφέστατη ήταν η κριτική του για τη στάση των άλλων κομμάτων της Αριστεράς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.
Συνοψίζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την ψήφιση από τη βουλή του νέου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Βουλή εκβιάστηκε φανερά και ξεδιάντροπα από τη κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός των εταίρων και των πιστωτών και πρόσθεσε ότι δεν πέρασαν τρεις μέρες από το ντελίριο τρομοκρατίας και με το πιο κραυγαλέο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, γιατί όχι μόνο δε σωθήκαμε, αλλά όλα είναι στον αέρα.

Χ. Ζώης: «Να σεβαστούν τη συνείδησή μου»

«Να σεβαστούν τη συνείδησή μου», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Ζώης. 
  «Να σεβαστούν τη συνείδησή μου», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Ζώης.
Δεν βρίσκομαι σήμερα εκτός ΚΟ, γιατί διαφώνησα σε ένα τεχνικό ζήτημα με τη ΝΔ ή γιατί υπονόμευσα, αλλά γιατί διαφώνησα με μια κεντρική θέση της ΝΔ, ξεκαθάρισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Ζώης. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο δρόμος του «ναι» εκτός από την εξαθλίωση οδηγεί και στην περαιτέρω απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ο κ. Ζώης, ανέφερε ότι ήθελε για πρωθυπουργό ένα πολιτικό πρόσωπο, ώστε να διαπραγματευόταν σε πολιτική βάση το πρόβλημα της χώρας, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία ότι επέλεξε τον εύκολο δρόμο του «όχι», γιατί όπως είπε ο δρόμος που επέλεξε είναι δρόμος με προσωπικό και πολιτικό κόστος. «Δεν ζήτησα κομματική πειθαρχία για να κρυφτώ πίσω από την κομματική πειθαρχία», συμπλήρωσε και ζήτησε να γίνει σεβαστή η συνείδησή του. Πρόσθεσε δε, ότι είναι συνεπής στην άποψή του η οποία είναι με πολιτικό έρεισμα. «Δεν είναι άποψη που υπακούει σε εσωκομματικά παιχνίδια ή σε άλλου είδους κριτήρια και στόχους», κατέληξε ο κ. Ζώης.

«Είμαστε όλοι Έλληνες»





Κάθε στιγμή που περνάει, μέρα με την μέρα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο ότι οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας είναι υπερβολικές και διέπονται από πρωτοφανή σκληρότητα.

Ακόμη και κυβερνήσεις ή πολιτικές δυνάμεις, που δεν μπορούν να θεωρηθούν «αριστερές» αρχίζουν να κατανοούν ότι ορισμένες χώρες, κυρίως το γκρουπ των «ΑΑΑ», Γερμανία, Ολλανδία και Φιλανδία, έχουν «παρατραβήξει το σχοινί» με τα όσα ζητούν από την χώρα μας, για να λυθεί το πρόβλημα του χρέους.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα μείνουμε από πετρέλαιο


alt
Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη ότι δεν έχουν ενημερωθεί για διακοπή της παροχής πετρελαίου στην Ελλάδα από το Ιράν, διαβεβαίωσαν ωστόσο ότι η εταιρεία θα βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας, εάν αυτό χρειαστεί.
«Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και θα καλύψει τις ανάγκες της σε αργό από εναλλακτικές πηγές», είπε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Η Motor Oil από την πλευρά της διαβεβαίωσε της ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα τροφοδοσίας.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα ή θέμα τροφοδοσίας», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της εταιρείας.

Ενδείξεις ότι η ασπιρίνη πολεμάει τον καρκίνο


alt
Tο ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ευρύτερα γνωστό ως ασπιρίνη ίσως αποδειχθεί ως ένας από τα ισχυρότερα «όπλα» κατά του καρκίνου, υποστηρίζει ομάδα Αυστραλών ερευνητών με επικεφαλής την Δρ Τάρα Καρνέζη.
Οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρου «Peter MacCallum» της Μελβούρνης δημοσιεύουν στο επιστημονικό έντυπο Cancer Cell εργασία τους, σύμφωνα με την οποία τόσο η ασπιρίνη όσο και άλλα σκευάσματα της ομάδας των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ), ίσως αναστέλλουν τις καρκινικές μεταστάσεις, «κλείνοντας» τις διόδους διαφυγής των καρκινικών κυττάρων.
Η Δρ Καρνέζη εξηγεί ότι η διαπίστωση αυτή μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα θεραπευτική λύση κατά του καρκίνου.

Το Μνημόνιο 2 ρίχνει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ

Το νέο βαρόμετρο για το περιοδικό Επίκαιρα, από την εταιρεία VPRC βγήκε στη δημοσιότητα, για το μήνα Φεβρουάριο.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό εμφανίζουν πτωτική τάση το ΠΑΣΟΚ, έστω μικρή, ο ΛΑΟΣ σαφώς μεγαλύτερη, ενώ άνοδο έχει ξεκάθαρα η Αριστερά.
Την ίδια στιγμή, εντός Βουλής μπαίνουν οι Οικολόγοι ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Χρυσή Αυγή.
Ίσως μάλιστα η πτώση του ΛΑΟΣ να συσχετίζεται κάπου με την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά λοιπόν τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

Δείτε τι υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς

Διαβάστε τι υπέγραψε ο "αντιμνημονιακός" Αντώνης Σαμαράς !!!
Η επιστολή Σαμαρά που αναμένεται να διαλύσει τις αμφιβολίες των Ευρωπαίων εταίρων μας και να ξεκλειδώσει τη νέα δανειακή σύμβαση έφτασε στις Βρυξέλλες.
Ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το κόμμα του απέναντι στους εταίρους μας, επιμένοντας όμως στο ζήτημα της ανάπτυξης.
Επίσης, δεσμεύεται να συμβάλλει ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.

Εκβιασμός μέχρι τις εκλογές για το νέο πακέτο διάσωσης

Τρόπους καθυστέρησης μέρους ή και του συνόλου του δεύτερου πακέτου δανείων προς την Ελλάδα, αποφεύγοντας ωστόσο μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, εξετάζουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με έκτακτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
"Υπάρχουν προτάσεις να καθυστερήσει το ελληνικό πακέτο ή να σπάσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία, αλλά χωρίς να υπάρχει δέσμευση για όλο το πακέτο", ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών»


Από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, αίθριο 1ου ορόφου, η έκθεση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», «Θέατρο, μία τέχνη τεχνών».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαρτίου 2012 και πραγματοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eurobank EFG. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «σκοπός της έκθεσης είναι οι επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, να προσεγγίσουν τη σχέση του με τις άλλες τέχνες, αλλά και να παρακολουθήσουν την ιστορία του, από τη γέννηση της αρχαίας τραγωδίας μέχρι τις μέρες μας. 

Φορτηγό ψυγείο με 220 κιλά χασίς!


Χασίς για ...όλη την Ελλάδα έκρυβε ο πάτος ενός φορτηγού ψυγείου στον στον Ασπρόπυργο Αττικής. Εντοπίστηκε ποσότητα 220 κιλών και συνελήφθησαν τρία άτομα 41, 38 και 41 ετών ενώ από τους συλληφθέντες κατάγεται από τη Λάρισα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορία για την ύπαρξη αποθήκης στην περιοχή του Ασπροπύργου, που χρησιμοποιείτο σαν χώρος όπου μετασκευάζονταν ειδικές κρύπτες σε φορτηγά οχήματα μεταφοράς ναρκωτικών, καθώς και σαν χώρος αποθήκευσης προς φόρτωση των ναρκωτικών. Εντοπίσθηκε το οίκημα – αποθήκη σε απομακρυσμένο σημείο της περιοχής Ασπροπύργου και τέθηκε σε 24ωρη επιτήρηση.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις περικοπές στους μισθούς


Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας αποδοκίμασαν, την υπουργό  για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Ομάδα υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας υποδέχθηκαν με συνθήματα την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία παρέστη σε ειδική εκδήλωση για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα.
Οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι περίμεναν την Άννα Διαμαντοπούλου να φτάσει στο υπουργείο για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα.

Πέθανε ο Νίκος Απέργης

Ο ηθοποιός υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης καθώς έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πολιτευόμενος στον δήμο Αθηναίων.
Ο Νίκος Απέργης υπήρξε δημοφιλής ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως: Ο Άγνωστος πόλεμος, Γειτονιά, Ιστορίες αγάπης, Πανθέοι, Λάμψη κ.α , το 1974, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Τέχνης, του τότε Προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση βόμβα Πούτιν για την Ελλάδα!

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο διεθνές οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012» και σχολιάζοντας την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου του ομώνυμου Ινστιτούτου.

Πάγωσε ο Δούναβης

Πάγωσε ο Δούναβης
Το 60% της επιφάνειας του Δούναβη στη Βουλγαρία έχουν καλύψει τα κομμάτια πάγου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης για την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του ποταμού, Παβλίν Τσόνεφ.
Ο πάγος έχει καλύψει την επιφάνεια του Δούναβη κατά 10% στο Σβιστόφ, κατά 50% στο Τουτρακάν και κατά 60% στις περιοχές Ρούσε και Σίλιστρα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητηθεί βοήθεια από τη Ρουμανία για αποστολή ενός παγοθραυστικού πλοίου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της ναυσιπλοΐας στον ποταμό.
Η θερμοκρασία στην πόλη Ρούσε το πρωί της Παρασκευής (3/2) ήταν -12 βαθμοί Κελσίου.

Ευεργετικό το μέλι για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και την οικονομία

Το μέλι είναι ευεργετικό τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, όπως όλα δείχνουν. Σε μια εποχή που...
η ανεργία μαστίζει και πολλοί νέοι άνθρωποι αναζητούν λύσεις στο επαγγελματικό αδιέξοδο, η ενασχόληση με τη μελισσοκομία αποκτά όλο και μεγαλύτερο "κοινό".
"Η μελισσοκομία δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Για κάποιον όμως, που διαθέτει όρεξη, αγάπη για τη φύση, αλλά δεν έχει γη για να καλλιεργήσει, μπορεί να είναι μια επικερδής λύση" επισημαίνει η Χρυσούλα Τανανάκη, λέκτορας Μελισσοκομίας, στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τράπεζα αφαίρεσε χρήματα από 7χρονη

Στην Ελλάδα του 2012 όλα είναι πλέον πιθανά. Φαίνεται πως το δικαίωμα που απέκτησε το κράτος να βάζει "χέρι" στις τσέπες των μισθωτών, το απέκτησαν και οι τράπεζες. Και μάλιστα φέρονται να παρακρατούν με το "έτσι θέλω" χρήματα από τις αποταμιεύσεις απλών πολιτών.
Απίστευτο και όμως αληθινό είναι αυτό που συνέβη σε γυναίκα από την Κρήτη. Η ίδια ήταν συνδικαιούχος σε λογαριασμό του ανήλικου παιδιού της.

Διπλό τελεσίγραφο για παραμονή στο ευρώ



Η ώρα της κρίσεως έρχεται όλο και ποιο κοντά για την ελληνική υπόθεση. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και όπως όλα δείχνουν ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει ακόμα κλείσει με αποτέλεσμα και η ολοκλήρωση του PSI παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ερώτημα παραμένει το ποιός θα καλύψει το κενό χρηματοδότησης που έχει προκύψει. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα προς την ΕΚΤ, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Χωρίς τελικές αποφάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση σε σειρά από κρίσιμα μέτωπα. Μεταξύ αυτών:

Τις αλλαγές στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν ουσιαστικά πετάξει το μπαλάκι στην κυβέρνηση, αρνούμενοι μειώσεις στο βασικό μισθό και τα δώρα.

• Στις επικουρικές συντάξεις παραμένει η διαφωνία της Ν.Δ. να νομοθετηθεί οριζόντια μείωση, ενώ η τρόικα έχει εδώ και μέρες διαμηνύσει ότι η λύση του θέματος αποτελεί προαπαιτούμενο για τη νέα δόση.

Απέρριψε η Χάγη τις ελληνικές θέσεις για αποζημιώσεις στο Δίστομο







Απορριπτική για τις ελληνικές θέσεις περί αποζημιώσεων για τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο ήταν η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η ανάγνωση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το Δικαστήριο με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων τα οποία, συντασσόμενα προς την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου, είχαν αποφανθεί ότι η Γερμανία δεν δικαιούτο να επικαλείται ασυλία και θα έπρεπε έτσι να καταβάλει αποζημιώσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ στους απογόνους κατοίκων του Διστόμου που έπεσαν θύματα της γερμανικής Κατοχής.

Το Διεθνές Δικαστήριο κάλεσε την Ιταλία να παύσει την ισχύ των αποφάσεων των δικαστηρίων της, ενώ ομόφωνα απέρριψε και τις αξιώσεις της Γερμανίας για δική της αποζημίωση από το ιταλικό Δημόσιο.
Πηγή : protothema.gr

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα


«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη διαδοχή» ζήτησε με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Πέτρος Ευθυμίου, υποστηρίζοντας παραλλήλως ότι το κόμμα δεν ανέδειξε την αυτοκριτική του και αυτό ακριβώς πληρώνει τώρα.
Στο θέμα της διαδοχής αναφέρθηκε και ο Ντίνος Βρεττός, ο οποίος ζήτησε «να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα και όλοι να συνταχθούν με αυτήν».

Μειώσεις μισθών έως και 40% ζητά η τρόικα


Στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρίσκονται εδώ και αρκετή ώρα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι εκθέτουν στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο,  και τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη τις απαιτήσεις τους για …εξαφάνιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τροικανοί φέρεται να ζητούν μειώσεις μισθών ακόμη και 40% μέσα στο 2012, καθώς πέρα από το 15% που έτσι κι αλλιώς θα χαθεί απαιτούν πρόσθετες περικοπές της τάξης του 25%.

Τρεις σοβαρά τραυματίες από τροχαίο στη Νίκαια


alt
Μια από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις απεγκλωβισμού αντιμετώπισαν σήμερα οι άνδρες της ΕΜΑΚ στη Νίκαια Λάρισας, μετά από τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τριών νεαρών ατόμων.
Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή στις 17:45 στο 5ο χλμ. Λάρισας – Φαρσάλων, έξω από τη Νίκαια Λάρισας, δύο οχήματα συγκρούστηκαν από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα τρία νεαρά άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα, να τραυματιστούν σοβαρά.
Η επέμβαση της Πυροσβεστικής, με δύο οχήματα της και ένα της ΕΜΑΚ, υπήρξε ιδιαίτερα λεπτή, καθώς χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.
Οι τρεις νεαροί μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου ο ένας εκ των τριών βρίσκεται σε δυσχερέστερη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή, ενώ η νεαρή τραυματίας αντιμετωπίζει σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα από το ατύχημα.

Χιονισμένη Λάρισα (φωτό)




Νεάπολη - Πινακοθήκη


Πηνειός

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στο νομό Λάρισας


alt
Με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και σε συνεννόηση με τους δημάρχους του νομού Λάρισας, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα εξαιτίας του χιονιού.
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ