ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Προφυλακίστηκε ο δράκος της Ξάνθης


Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης.

Προφυλακίστηκε ο δράκος της Ξάνθης

Με τη  σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, που σημειώθηκε στην πόλη της Ξάνθης, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και ή εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Τρύπησε η γέφυρα «Καλατράβα» στον Αγιόκαμπο


Τρύπησε σήμερα η κρεμαστή, καλωδιακή γέφυρα «Καλατράβα» με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο.

Τρύπησε η γέφυρα «Καλατράβα» στον ΑγιόκαμποΗ ζημιά προκλήθηκε όταν από τα κύματα έγινε υποσκαφή με αποτέλεσμα να προκληθεί τρύπα στην περίφημη γέφυρα «Καλατράβα», στο κομμάτι που συνδέει την κρεμαστή γέφυρα με τον παραλιακό δρόμο.
Ο δίδυμος πυλώνας της γέφυρας στηρίζεται σε έξι ζεύγη τσιμεντένιων πασσάλων διαμέτρου 1,5 μέτρου ο καθένας, οι οποίοι φτάνουν σε βάθος 28 μέτρων.
Η τροχαία έκλεισε το δρόμο από τις 9.30 π.μ., ενώ στη γέφυρα «Καλατράβα» πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συνεργεία του δήμου Αγιάς καθαρίζουν από το πρωί, για δεύτερη μέρα, τον παραλιακό δρόμο.

Ο Ήλιος θα παραλύσει τη Γη το 2013 προειδοποιεί η NASA

Αφού επιβιώσαμε από το τέλος του κόσμου έρχεται ένα νέο σενάριο καταστροφής να ταράξει την ηρεμία του πλανήτη. Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, επικαλούμενος στοιχεία της NASA, μέσα στο 2013 αναμένεται μία ηλιακή καταιγίδα τόσο ισχυρή ώστε θα «παραλύσει» τον πλανήτη Γη.
Τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, όμως με το νέο έτος θα ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος δραστηριότητας που θα πριλαμβάνει έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Αυτές οι επονομαζόμενες «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα είναι η πλέον σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έχει βιώσει ο πλανήτης μας τα τελευταία 145 χρόνια.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συλλήψεις για παράνομο τζόγο στη Λάρισα



Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν την Πέμπτη το βράδυ οι αστυνομικές αρχές της Λάρισας καθώς είχαν μετατρέψει σε χαρτοπαιχτική λέσχη καφετέρια της θεσσαλικής πόλης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα μία 26χρονη Ρουμάνα ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, μία 24χρονη Ελληνίδα υπάλληλος της καφετέριας και δύο Έλληνες 38 και 42 ετών που συμμετείχαν στα παιχνίδια ως παίκτες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο 32χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε την ώρα του ελέγχου, αναζητείται.

Χαλάει από το βράδυ ο καιρός


Χαλάει από το βράδυ ο καιρός
Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ
Χαλάει από απόψε ο καιρός και από το Σάββατο το πρωί η επιδείνωση θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα το βράδυ στα δυτικά. Αύριο θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

6,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για απαλλοτριώσεις


6,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για απαλλοτριώσεις
Πιστώθηκε ο αντίστοιχος λογαριασμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, πιστώθηκε ο αντίστοιχος λογαριασμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με το ποσό των 6.334.018,00 ευρώ για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους οδικών απαλλοτριώσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις αυτές αφορούν τέσσερα (4) έργα τα οποία είναι τα εξής: «Κατασκευή Επ. Ο. Λάρισας – Καρδίτσας Τμήμα παράκαμψης Μαυροβουνίου έως αρχή παράκαμψης Ελευθερών», η «Κατασκευή οδού Καράγιωργα, Τεχνικού Τ1 και οδού Αεροδρομίου», η «Βελτίωση Ε.Ο Τρικάλων – Καλαμπάκας» και η «Παράκαμψη Ομολίου».
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μεγάλο ζήτημα για την έγκαιρη και την έγκυρη διαδικασία της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων είναι οι απαλλοτριώσεις.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω από 500.000 οι επισκέπτες του «Μύλου των Ξωτικών»

alt
Ο «Μύλος των Ξωτικών» είναι πλέον και στην συνείδηση όλων η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο και το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τον αριθμό 500.000!!!
Ο μεγάλος στόχος της διοργάνωσης επετεύχθη και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η αγάπη και το αγκάλιασμα του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Στα 27,5 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις 4 συστημικές τράπεζες


Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια ισχυρό πλήγμα από τη συνδυαστική επίδραση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στα στοιχεία ενεργητικού των τραπεζών και στην καταθετική τους βάση, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Η ΤτΕ σημειώνει ότι η εκπόνηση και δημοσίευση της Έκθεσης ικανοποιεί μία από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Στη μελέτη αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρείχαν σχετική καθοδήγηση, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέπεια με τους στόχους του Προγράμματος Στήριξης.

Παράταση προθεσμίας για φόρο ακίνητης περιουσίας


Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής του φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, ο οποίος βεβαιώθηκε μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2012 και λήγει την 31/12/2012, μπορεί να καταβληθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2013 μόνο στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, χωρίς την επιβολή προσαύξησης.

HΠΑ: "Πάγωσαν" 500 πτήσεις


Το δριμύ ψύχος, η πυκνή χιονόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σήμερα την ακύρωση 500 πτήσεων στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, εξαιτίας του χαμηλού βαρομετρικού που έχει σαρώσει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες και έχει προκαλέσει επτά θανάτους στη χώρα.
 Συνολικά, πάνω από 2.750 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την προηγούμενη Τρίτη εξαιτίας της χιονοθύελλας, της οποίας το μέτωπο εκτείνεται από τον Κόλπου του Μεξικού (νότια) έως την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών (βορράς), σύμφωνα με την ειδικευμένη ιστοσελίδα FlightAware.
 Στη Νέα Υόρκη κάποιες πτήσεις χρειάσθηκε να ακυρωθούν λόγω των σφοδρών ανέμων.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

"Καλά Χριστούγεννα"


LIVE camera από το χωριό του Άγιου Βασίλη



Μικροί και μεγάλοι μπορούν καθημερινά να παρακολουθούν ζωντανή εικόνα από το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας.

Μετά τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη, στο Ροβανιέμι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες... παγώνουν.

Τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς του Αϊ-Βασίλη, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα για το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο.http://www.ustream.tv/recorded/27998177

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Απείλησαν με μαχαίρι μαθητές που έλεγαν τα κάλαντα


Στόχος ληστών έγιναν το πρωί μαθητές που έλεγαν τα κάλαντα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης...

Τρεις άγνωστοι, με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν 20 ευρώ από ανήλικους που έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Συνελήφθη 35χρονος για οφειλές άνω του 1,3 εκατ. προς το Δημόσιο


Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη συνολικού ύψους 1 .331.261,67 ευρώ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας
Συνελήφθη, τη Δευτέρα το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 35χρονος, έμπορος ξηρών καρπών, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος συνελήφθη διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, οφειλές συνολικού ύψους1.331.261,67 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Χτύπησαν, έδεσαν και λήστεψαν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ – ΠΟ


Χτύπησαν, έδεσαν και λήστεψαν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ – ΠΟ

Περίπου 5.000 ευρώ η λεία των τριών άγνωστων δραστών που αναζητούνται
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που διέπραξαν ληστεία σε πρακτορείο «ΠΡΟ – ΠΟ» στη Λάρισα.
Ειδικότερα, χθες (23-12-2012) το βράδυ στη Λάρισα, τρεις (3) άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και φορώντας γάντια, εισήλθαν σε πρακτορείο «ΠΡΟ – ΠΟ» 68χρονου ημεδαπού.
Οι δράστες επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη χτυπώντας τον στο κεφάλι και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν στο πάτωμα, δένοντάς του τα πόδια, ενώ αφαίρεσαν από την κατοχή του, αλλά και από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος χρηματικό ποσό, ύψους περίπου 5.000 ευρώ.
Επιπλέον, αφαίρεσαν τα κλειδιά Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 68χρονου με το οποίο τράπηκαν σε φυγή.

Ευχές και κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Σε Λάρισα και Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Κώστας Αγοραστός
Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας σύλλογοι και φορείς από τη Λάρισα.
Μεταξύ αυτών που τον επισκέφθηκαν ήταν η μπάντα της 110 Πτέρυγας Μάχης, της 1ης Στρατιάς, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, οι Πρόσκοποι και παιδιά.
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μετέβη στο Βόλο, όπου στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας άκουσε τα κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.
Ο κ. Αγοραστός με χαρά άκουσε τις ευχές και στο ευχετήριο μήνυμά του για την γιορτή των Χριστουγέννων ανέφερε:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ