ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

΄Ελληνες χάκερ επιτέθηκαν στην FYROM


"Άγνωστος δράστης πραγματοποίησε ηλεκτρονική επίθεση στο σύστημα της Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων της πΓΔΜ με αποτέλεσμα να εντοπιστούν 900 επίσημα έγγραφα φορολογικών αποφάσεων στα οποία περιέχεται κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες – συγκεκριμένα, στο κείμενο αιτιολόγησης των εν λόγω αποφάσεων η γραμματοσειρά αντικαταστάθηκε με ελληνική!Στο θέμα αναφέρθηκε, η εφημερίδα Nova Makedonija, υπό τον τίτλο: «Ελληνική επίθεση στο ηλεκτρονικό σύστημα», στο ρεπορτάζ της οποίας φιλοξενείται η εξής δήλωση αξιωματούχου της Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων: «Πρόκειται για καθαρή πρόκληση και επίδειξη ισχύος (σ.σ. από την ελληνική πλευρά) που πραγματοποιήθηκε με τρόπο απαράδεκτο», ενώ η εφημερίδα Dnevnik, στο ρεπορτάζ της αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνα και, αν διαπιστωθεί ότι η πηγή της επίθεσης βρίσκεται εκτός συνόρων, θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές."Πηγή: Greekalert.
Να σημειωθεί πάντως πως πριν δυόμιση μήνες,συγκεκριμένα στις 30/8,σκοπιανοί χάκερς είχαν επιτεθεί σε έναν αριθμό Ελληνικών ιστοσελίδων αναρτώντας προπαγανδιστικό κείμενο (δείτε πατώντας εδώ: Εισβολή σκοπιανών χάκερς.. ),ενώ τρεις μέρες νωρίτερα,στις 27/8,είχαν καταφέρει να"κατεβάσουν"για μερικές ώρες την ιστοσελίδα τόυ κ.Καραμανλή..
Επίσης μη λησμονούμε πως το "κορυφαίο χακινγκ" τoυ 2008 εώς τώρα-διεθνώς-ανήκει στην Ελληνική ομάδα χάκερς "GST" που κατάφερε στις 10 Σεπτεμβρίου να εισβάλλει στη σελίδα του μεγαλύτερου πειράματος στην Ιστορία της ανθρωπότητας (δείτε πατώντας εδώ),αυτό του επιταχυντή μικροσωματιδίων CERN,και να αναρτήσει δικό της κείμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ