ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καταλήψεις για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Σε καταλήψεις των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα προχώρησαν σήμερα και αναμένεται να προχωρήσουν και αύριο οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταλήψεις για τις αποσπάσεις
Σε σχετική ανακοίνωσή του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» επισημαίνεται ότι «οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας λόγω της δραματικής μείωσης του αριθμού των αποσπάσεων αλλά και του τρόπου που πραγματοποιήθηκαν.
Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τη διαδικασία μοριοδότησης. Συνάδελφοι με λίγα μόρια αποσπάστηκαν στη Λάρισα,, σε αντίθεση με συναδέλφους με περισσότερα μόρια που παρέμειναν στην οργανική τους  θέση.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προχώρησε σήμερα (χθες) σε κατάληψη της Περιφερειακής Δ/σης Εκπ/σης Θεσσαλίας  με τη μαζική συμμετοχή συναδέλφων και σχεδιάζει νέα κατάληψη για αύριο (σήμερα) Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011.Εκφράζοντας τη βούληση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
1.Να παρέμβει στο ΥΠΔΜΘ , ώστε να συνεδριάσει άμεσα το ΚΥΣΠΕ για την κάλυψη των λειτουργικών κενών με ενιαίο τρόπο υπολογισμού μορίων.2 Να κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Πέμπτη  1 -9-20113.Να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη ευαισθησία οι συνάδελφοι σε χηρεία λόγω θανάτου με ανήλικα παιδιά.4.Θα είναι αιτία πολέμου η κάλυψη των λειτουργικών κενών με αναπληρωτές , τη στιγμή που δεν ικανοποιήθηκαν όλες  οι αιτήσεις απόσπασης μονίμων εκπαιδευτικών».
Σε άλλη ανακοίνωση του Συλλόγου υπογραμμίζεται ότι «τα κενά ανέρχονται σε 250 και από αυτά καλύφθηκαν μόνο τα 119. Πρωτοφανής, παράλογη και ανάλγητη συμπεριφορά του υπουργείου προς τους μαθητές του νομού μας, που θα στοιβαχτούν στις αίθουσες  με υπερπληθωρικά τμήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ