ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης ΤσίπραςΜε πολιτικό όρκο, χωρίς να ακουμπήσει το Ευαγγέλιο, και για πρώτη φορά, έγινε σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα, η ορκωμοσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού της χώρας, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων».


Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω».
Οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αποχωρώντας από το γραφείο του ΠτΔ, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και «μας περιμένει δρόμος ανηφορικός».
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
Μετά την συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
Κατόπιν της πρωϊνής του συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα»,
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ.Καμμένος, προσθέτοντας: «ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης».
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
Ερωτηθείς για το ποια θέση θα έχει στην κυβέρνηση, ο κ.Καμμένος τόνισε ότι θα τα ανακοινώσει όλα ο πρωθυπουργός. Σε ερώτηση για το στόχο της νέας κυβέρνησης, ανέφερε ότι αυτός είναι οι Έλληνες να προχωρήσουμε ενωμένοι με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία, τη λειτουργία της δημοκρατίας και την τήρηση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ