ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κ.Αγοραστός:¨Οι ψηφοφόροι δε θα λιποψυχήσουν¨


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zoomnews.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κατέρχεται με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί γρήγορα αντιμέτωπη με κοινωνική έκρηξη που θα έχει απροσδιόριστες επιπτώσεις στο στόχο της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα του α’ γύρου;
Aν η Κυβέρνηση, μετά και την απώλεια της νομιμοποιητικής της βάσης, δεν έλαβε το μήνυμα, πολύ σύντομα θα σταθεί προ αδιεξόδου, με την απόφαση για νέα, προγραμματισμένα, επώδυνα μέτρα και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την δικαιολογημένη κοινωνική έκρηξη που θα έχει απροσδιόριστες επιπτώσεις στο στόχο της «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, όμως, ότι ο ενωτικός συνδυασμός μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πήρε το μήνυμα. Ακούσαμε τους πολίτες. Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, τα θέλω των Θεσσαλών, που ζητούν σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τον τόπο μας. Οι πολίτες αξιώνουν υπεύθυνες θέσεις, καθαρές κουβέντες για τα φλέγοντα θέματα που τους αφορούν. Η προφανής αδυναμία συγκεκριμένου υποψηφίου να πάρει σαφή θέση στα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλίας (Αχελώος, Ε-65, αποζημιώσεις στο βαμβάκι, επέκταση του προγράμματος νιτρορύπανσης) δεν καλύπτεται από κινήσεις εντυπωσιασμού που προφανώς υπαγορεύουν οι επικοινωνιολόγοι του Κολωνακίου.
Τι απαντάτε σε εκείνους που σας κατηγορούν ότι δεν έχετε πρόγραμμα;
Μας προσάπτει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπατόλιας, ότι δεν έχουμε πρόγραμμα. Και απαντώ ευθέως. Όχι, δεν έχουμε πρόγραμμα που αλλάζει αριθμό σελίδων ανάλογα με την ημέρα και το χώρο που βρίσκεται. Ο κυβερνητικός υποψήφιος τη μία ημέρα ανακοινώνει πρόγραμμα 158 σελίδων, στη συνέχεια 162, μετά 134 και ταυτόχρονα στο internet έχει αναρτήσει 104 σελίδες. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα, αυτό είναι ακορντεόν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμείς έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμά μας με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά και τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα. Μετρήσιμα. Όχι στο πόδι, όχι στα λόγια και τα φυλλάδια. Και από την πρώτη στιγμή έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλίας ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση αυτά που μας ανήκουν. Εμείς δεν επιθυμούμε να γίνουμε αρεστοί αλλά χρήσιμοι για τον τόπο μας.
Ποια πιστεύετε ότι είναι τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής οι πολίτες;
Θεωρώ κατ’ αρχήν σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες.
Είμαι πεπεισμένος -και με βοηθούν σ’ αυτό τα ως τώρα δείγματα και ακούσματα-ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν θετική ψήφο στους συνδυασμούς που αντιτάσσονται ξεκάθαρα στην πολιτική του Μνημονίου και ταυτόχρονα έχουν συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο με αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες για την Θεσσαλία. Είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της ευθύνης και της λογικής. Είναι αποφασισμένοι να μην λιποψυχήσουν απέναντι στις όποιες πιέσεις δεχθούν, στα όποια εκβιαστικά διλλήματα, και να εκφράσουν με παρρησία τη γνώμη τους.
Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ότι κρυφτήκατε και δεν προσήλθατε σε debates;
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διοργανώθηκαν περισσότερα από 10 debates με τη συμμετοχή των υποψηφίων περιφερειαρχών. Υπενθυμίζω ότι ενώ ο κ. Παπατόλιας πρότεινε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου να διοργανωθούν 7 Debates, στη συνέχεια δεν ήθελε να μετέχουν οι επικεφαλής των υπόλοιπων 6 συνδυασμών (κ. κ. Β. Μπούτας, Αστ. Ροντούλης, Κ. Πουλάκης, Δημ. Κουρέτας, Φ. Γεννηκομσίου και Θ. Ζαχαρόπουλος) με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν γι’ αυτό οι κ.κ. Πουλάκης και Κουρέτας.
Εν όψει του δεύτερου γύρου και επειδή ο χρόνος που απομένει μέχρι την Κυριακή είναι δυστυχώς περιορισμένος, πρότεινα να διοργανωθεί διακαναλικό debate με τη συμμετοχή όλων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς και δημοσιογράφων απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμώ ότι θα συμβάλλουμε στην εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης και φυσικά οι πολίτες της Θεσσαλίας θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν για άλλη μια φορά τις θέσεις μας.
Έγκαιρα είχα προτείνει να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.
Ενδεχομένως, αυτές τις μέρες οι πολίτες –όσοι δεν έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία- σας ζητούν πολλά. Εσείς τι ζητάτε από τους πολίτες;
Ζητάμε από τους Θεσσαλούς να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ανάχωμα απέναντι στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται χιλιάδες απολύσεις, νέες περικοπές σε αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα καθώς και πρόσθετη περικοπή στις δημόσιες επενδύσεις με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε αναπτυξιακή παρέμβαση και στη Θεσσαλία.
Ζητάμε να επιλέξουν εκείνον που πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του, να διεκδικήσει με αξιώσεις, να παλέψει με πάθος, να ακούσει ανά πάσα στιγμή τις αιτήσεις τους. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν ορθά..
Η συνέντευξη δόθηκε στη Νίνα Τσιμπούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ