ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Λεύκωμα της νομαρχίας Λάρισας για τα παράλια


Μπορεί στη συνείδηση των περισσότερων που δεν γνωρίζουν τον νομό μας αυτός να έχει καταγραφεί ως ένας απέραντος κάμπος που δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, όμως η πραγματικότητα απέχει μακράν από αυτή την παγιωμένη εικόνα.

Λεύκωμα της νομαρχίας για τα παράλια Τα παράλια του νομού Λάρισας αποτελούν τοποθεσίες απείρου φυσικού κάλλους και πόλο έλξης πολυάριθμων τουριστών.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνουν ευρύτερα  γνωστά ως τουριστικός προορισμός και να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

 Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας  κινούμενη με αυτό το σκεπτικό κι έχοντας ανέκαθεν ως βασική της προτεραιότητα την τουριστική προώθηση των παραλίων του νομού, προχώρησε στην έκδοση ενός ξεχωριστού και καλαίσθητου λευκώματος που φέρει τον τίτλο “Νομός Λάρισας - Με θέα στο Αιγαίο” και αποτυπώνει στο φακό με τη φωτογραφική ματιά της έμπειρης φωτογράφου Κατερίνας Λιάπτσιου τις ομορφιές του νομού μας.

Το λεύκωμα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο “Χατζηγιάννειο”. Ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης θα κάνει την παρουσίαση, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.
Παράλληλα, θα γίνει προβολή φωτογραφικού υλικού από το λεύκωμα.

Στόχος της Νομαρχίας Λάρισας είναι να ενισχύσει την εικόνα του νομού μας προς τα “έξω”, να δείξει ένα καινούριο πρόσωπο της περιοχής και να προβάλει  ομορφιές που λίγοι γνωρίζουν και σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα θελήσουν στο μέλλον να επισκεφτούν.
Μέσα από τη γλαφυρή ματιά της Κατερίνας Λιάπτσιου αιχμαλωτίζονται οι ομορφιές της περιοχή, βοηθώντας  έτσι στην προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων του νομού, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο από την πλευρά της Νομαρχίας

Νομός Λάρισας: ένας κόσμος ονειρικός…

“Η Λάρισα και ο νομός της, σε επίπεδο εικόνας έχει κάθε δίκαιο να αισθάνεται αδικημένη σε σχέση με το φυσικό της κάλλος και της προβολής που αυτό τυγχάνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού συχνά ταυτίζεται με το στερεότυπο ενός άνυδρου κάμπου”, επισημαίνει στο μήνυμά του προλογίζοντας το λεύκωμα ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και συνεχίζει: “ Οι ομορφιές του Νομού Λάρισας είναι ατέλειωτες. Με δυο λόγια, ο νομός Λάρισας είναι μοναδικός.

Τις ομορφιές αυτές, έρχεται να αναδείξει ο φωτογραφικός φακός και η ευαίσθητη ματιά της Κατερίνας Λιάπτσιου, μιας Λαρισαίας φωτογράφου που δεν κουράστηκε ποτέ να απαθανατίζει με το φακό της τον υπέροχο αυτό τόπο. Τα τοπία, όπως παρουσιάζονται στην παρούσα έκδοση, αποκτούν έτσι διαστάσεις ποιητικές, σχεδόν ονειρικές.

Η Νομαρχία Λάρισας εξέδωσε το λεύκωμα πιστεύοντας ότι στη σύγχρονη επικοινωνιακή εποχή η εικόνα ενός τόπου είναι κεφαλαιώδης για την ανάπτυξη κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός, αλλά και οι επενδύσεις και η εν γένει ανάπτυξη.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή θα εκτιμηθεί και θα συμβάλλει στην αλλαγή του στερεοτυπικού τρόπου θέασης του νομού μας, αποκαθιστώντας την εικόνα του και αναδεικνύοντας την πραγματική «ψυχή» και την ποίηση αυτού του τόπου”.

Προλογίζοντας το λεύκωμα η φωτογράφος Κατερίνα Λιάπτσιου επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Ο κάμπος, το ποτάμι, η κοιλάδα, όλα υπονοούν την πορεία του νερού προς τη θάλασσα. Προς το Αιγαίο.

Αυτή η φωτογραφική περιπλάνηση θα μπορούσε να είναι μια απλή καταγραφή του τόπου, αν δεν υπήρχαν οι μνήμες, το συναίσθημα, οι στιγμές…
Και σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες μου θα ήταν γυμνές, χωρίς την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Χωρίς τον υπέροχο λόγο του Καραγάτση, του Ρίτσου, του Γκάτσου, του Ελύτη…”
              
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΠΤΣΙΟΥ

Η Κατερίνα Λιάπτσιου γεννήθηκε και εργάζεται στη Λάρισα.
Σπούδασε φωτογραφία στον όμιλο «ΑΚΤΟ» και εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ για περισσότερο από δέκα χρόνια σε καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας.

Συνεργάστηκε με έντυπα και ειδησεογραφικά πρακτορεία σ' ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και με Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες έντυπα, τουριστικούς οδηγούς, λευκώματα κλπ.

Έχει στο ενεργητικό της ατομικές εκθέσεις σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Αθηναίων, του δήμου Λαρισαίων και Μελιβοίας, το Πνευματικό Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας κ.α.

Έργα της φιλοξενούνται στις παιδιατρικές κλινικές του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας καθώς και στο τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝ Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ