ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε υψηλό επίπεδο η ασφάλεια στα Τέμπη

Μία ώρα νωρίτερα από την αναμενόμενη, δηλαδή στις 11:00 σήμερα το πρωί, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος της εθνικής οδού στην κοιλάδα των Τεμπών, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για έξι ημέρες.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κα Ειρήνη Ζαβρίδου, «η διέλευση των αυτοκινήτων από τα Τέμπη μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής για όλο τον χειμώνα, καθώς οι αρκετοί Ελβετοί αλπινιστές που εργάστηκαν τις τελευταίες μέρες έλαβαν όλα τα διεθνή στάνταρ ασφαλείας που προβλέπονται για αυτούς τους ορεινούς όγκους που βρίσκονται δίπλα σε αυτοκινητοδρόμους».

Πάντως, σε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να εγγυηθεί η βραχοπροστασία, λόγω της φύσεως του ορεινού όγκου.

Οι επόμενες εργασίες βραχοπροστασίας, σύμφωνα με την κα Ζαβρίδου, αναμένονται τον Απρίλιο, καθώς μέλημα των φορέων είναι ο έλεγχος των βράχων δύο φορές τον χρόνο.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα, λόγω έλλειψης των πόρων, μόνο το 5% των εργοταξίων της κοινοπραξίας βρίσκεται στα έργα της εθνικής οδού και το ποσοστό αυτό αφορά στις απαραίτητες εργασίες ασφαλείας.

Πηγή:thessalianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ