ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Οι επιστολές Παπανδρέου προς εταίρους και δανειστές






Δυο επιστολές έστειλε ο Γ. Παπανδρέου προς τους εταίρους μας. Η πρώτη με παραλήπτες τους δανειστές της Ελλάδας και η δεύτερη προς τους «26» της Ε.Ε. και τον Πρόεδρο του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ.

Στις μακροσκελείς επιστολές, ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα των εκλογών αλλά εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις που έγιναν τα προηγούμενα δυο χρόνια χωρίς ωστόσο να αφήνει εκτός συζήτησης το θέμα της «μη συναίνεσης» στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στη θέση του για το δημοψήφισμα ως μία από τις δυο λύσεις που είχε η Ελλάδα μπροστά της, η δεύτερη ήταν η συγκρότηση μίας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, υπεραμύνεται των επιλογών του στον τομέα των μεταρρυθμίσεων αλλά υποστηρίζει πως η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η θέση του για «επιτυχία» του προγράμματος που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα λόγω των θυσιών στις οποίες υπέστησαν οι Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες όπως επισημαίνει, ενώ και στις δυο επιστολές αφήνει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολλές περιπτώσεις έδειξε μειωμένα αντανακλαστικά ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ