ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μαύρος ο πρώτος καπνός στο Βατικανό


Μαύρος ο πρώτος καπνός στο Βατικανό (video)
Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα, κάτι που σημαίνει πως οι καρδινάλιοι δεν εξέλεξαν νέο Πάπα. Η διαδικασία εκλόγής θα συνεχιστεί αύριο. Αναμένεται να ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα, μέχρι τα δύο τρίτα να συμφωνήσουν για τον διάδοχο του Βενέδικτου Ιστ’. Οι πόρτες στο παρεκκλήσι έκλεισαν μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ορκωμοσίας όλων των καρδιναλίων για μυστικότητα.

Την ίδια ώρα, πολίτες μαζεύτηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την είσοδο των καρδιναλίων στην Καπέλα Σιξτίνα – μέσα από τις μεγάλες οθόνες που έχουν στηθεί - αλλά και την έκβαση της πρώτης ημέρας της μυστικής ψηφοφορίας, αψηφώντας την βροχή. Ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή η πιθανότητα να έχει εκλεγεί τόσο σύντομα νέος ποντίφικας.
Η επόμενη καθορισμένη επικοινωνία των 115 καρδινάλιων με τους πιστούς μέσω του μηνύματος αυτού έχει οριστεί για αύριο, γύρω στις 12:00 ώρα Ιταλίας (13:00 ώρα Ελλάδας). Αν ο νέος ποντίφικάς εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ