ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

«Βασίλειο» της αυθαιρεσίας το κέντρο της Λάρισας

«Βασίλειο» της αυθαιρεσίας το κέντρο της Λάρισας από καφέ – μπαρ και επισιτιστικά καταστήματα!
Γέμισαν αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές οι κοινόχρηστοι χώροι στο κέντρο της πόλης.

Πλαστικές, μεταλλικές, ξύλινες και ό,τι άλλης σύνθεσης… πατέντες, έχουν μπει στη ζωή του Λαρισαίου με τον πλέον… απροκάλυπτο τρόπο.
Από τις αρχικές τοποθετήσεις κάποιων πλαστικών μεμβρανών που μαζί με τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου φρόντιζαν να ζεσταίνουν τους θαμώνες τα περασμένα χρόνια, ο φετινός χειμώνας έφερε σχεδόν «μόνιμες» κατασκευές σε δημόσιους χώρους, οι οποίες δε στερούνται μόνον αισθητικής τις περισσότερες φορές, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας, καθώς και της νόμιμης άδειας!


Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, από το δήμο Λαρισαίων και μάλιστα με προσωπική εντολή του δημάρχου, «έφυγαν» προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, όλες εκείνες οι έκνομες περιπτώσεις, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να αποφασίσει για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων – κατασκευών. «Αν ήταν στο χέρι του Τζανακούλη και του δήμου Λαρισαίων, θα είχαν γκρεμιστεί ήδη» σημείωνε με νόημα, στέλεχος του δημάρχου για να καταδείξει την ενόχληση που επικρατεί στη δημοτική αρχή για το θέμα.
Αυτό που απομένει τώρα, είναι να δοθεί και το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς, προκειμένου να «καθαρίσει» το κέντρο της πόλης.
Βέβαια πέραν του ζητήματος της νομιμότητας, εγείρεται και ένα ακόμη θέμα, αυτό του αθέμιτου ανταγωνισμού με επιχειρηματίες που τηρούν το γράμμα του νόμου και δεν μετατρέψουν τους δημόσιους χώρους σε «τσαρδιά». Αλλά στην Ελλάδα του 2014, μάλλον αυτοί αποτελούν τα… κορόιδα της ιστορίας!


Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ