ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Yποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Ηρώ Διώτη

Και τυπικά υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Ηρώ Διώτη
Με μεγάλη ένταση και δημόσια αντιπαράθεση Τσίπρα – Λαφαζάνη υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις για τις 13 Περιφέρειες της χώρας Επίσημη υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μετά την έγκριση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι από το απόγευμα της Κυριακής η βουλευτής Λάρισας του κόμματος Ηρώ Διώτη.
Πάντως, όπως μεταδίδουν τα ενημερωτικά πόρταλ των Αθηνών, η σημερινή συνεδρίαση αποδείχτηκε επεισοδιακή.


Χαρακτηριστικά, το iefimerida αναφέρει τα εξής :
«Μείζον θέμα προέκυψε τελικά για την Κουμουνδούρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για την επισημοποίηση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ το μεγαλύτερο θέμα προέκυψε από την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από νωρίς την Κυριακή τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα με την Αριστερή Πλατφόρμα, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να αντιτίθεται σθεναρά στην υποψηφιότητα Βουδούρη.
Το γάντι στη γκρίνια της Αριστερής Πλατφόρμας σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του στην Κεντρική Επιτροπή σήμερα το απόγευμα θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας.
Απευθυνόμενος στο σώμα τόνισε ««να μην βάλουμε αυτογκόλ ότι η απόφαση για το 13+1 δεν έχει τη νομιμοποίηση του 50%+1. Αν λοιπόν αυτό που ζητάτε και είναι εύλογο να καταγραφεί η δυσαρέσκεια ή η διαφορετική άποψη, αυτό το ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έχει ήδη καταγραφεί. Και θα καταγραφεί με τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις που θα γίνουν την επόμενη μέρα. Όμως επί τοις ουσίας θέλω εδώ να μου απαντήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα δώσουμε αυτή τη μάχη και στις 13 περιφέρειες και στους δήμους μαζί; ναι ή όχι; Αν η απόφαση είναι ναι, να καταγραφεί η αποχή και μόνο και να τελειώνουμε»» είπε με νόημα ο κ. Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως αυτό ήθελαν, να καταγραφεί δηλαδή η αποχή και δεν επέμεινε παραπέρα.
Στην διαδικασία που προηγήθηκε για τον αν η έγκριση των υποψηφιοτήτων θα γινόταν πακέτο ή μεμονωμένα, το αποτέλεσμα ήταν 97 υπέρ της πρότασης Τσίπρα και 63 υπέρ της πρότασης της Πλατφόρμας και μπορεί με βάση τους αριθμούς η διαφορά να ήταν σημαντική, ωστόσο, οι 63 ψήφοι εκλαμβάνονται ως ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος.
Τέλος, στην τελική διαδικασία έγκρισης των υποψηφιοτήτων, εγκρίθηκαν όλοι κατά πλειοψηφία, ωστόσο, η Αριστερή Πλατφόρμα απείχε.
Με μεγάλη ένταση διεξήχθη η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚογενούς Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου προκάλεσε θύελλα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους της αριστερής πλατφόρμας, αντέδρασε έντονα και, κατά την ομιλία του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται εκτός αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον λαό».
Ωστόσο, όση ώρα μιλούσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε έντονους διαλόγους και αντιπαράθεση με κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Αργότερα, μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η απόφαση για τις υποψηφιότητες έχει ληφθεί από τον Οκτώβριο και πως το κόμμα σεβάστηκε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες και ότι έπρεπε κάποια στιγμή να αποφασίσει ποιους θα προτείνει.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Βούτσης ο οποίος τόνιζε πως «πρέπει να σταματήσουν α φαινόμενα δυσανεξίας ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όρους πλειοψηφίας και εκλογικής νίκης και σταθερότητας».
Η συνεδρίαση, πάντως, είχε πολύ μεγάλη ένταση, ενώ δεν έλειψαν και οι ειρωνείες προς την πλευρά Λαφαζάνη από σημαντικά στελέχη.
Ωστόσο, η ένταση είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα, καθώς, τα στελέχη και οι βουλευτές της αριστερής Πλατφόρμας, έθεσαν ζήτημα «νομιμότητας» αναφορικά με την υποψηφιότητα Βουδούρη εξηγώντας πως η εν λόγω υποψηφιότητα ξεπερνάει τα όρια των συμμαχιών που προβλέπει η πολιτική απόφαση του συνεδρίου.
Για το λόγο αυτό, αλλά και για τις ενστάσεις που υπήρξαν προς το πρόσωπο του Θόδωρου Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία, υπήρξε η πρόταση για «προ-ψηφοφορία» για το αν τα ονόματα θα ψηφιστούν μαζί ή μεμονωμένα».
(iefimerida.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ