ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Εγκρίθηκε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Το υπουργικό συμβούλιο, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγησή του για την πλήρωση των κενών θέσεων των ανωτάτων δικαστηρίων. Ο Ιωάννης Τέντες είναι ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.


Όπως δήλωσε ο Νίκος Δένδιας:

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαμίδας και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες Διονύσης Γιαννακόπουλος, Μίμης Γραμματικούδης, Δημήτρης Πατινίδης και Θεοδώρα Γκορίνη.

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο Ιωάννης Τέντες.

Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Φιλοκτήμων Αρναούτογλου, Νίκος Σακελλαρίου, Δημήτρης Πετρούλιας και Αθανάσιος Ράντος.

Αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγησαν ο Θεοχάρης Δημακόπουλος και ο Διονύσης Λασκαράτος.

"Από τη νέα μου θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και υπεύθυνα υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, για να φέρουν εις πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή τους", δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Καλαμίδας.

"Ανέκαθεν το έργο μου στηρίχθηκε στον σεβασμό της νομιμότητας που συνιστά και την μόνη εγγύηση της ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο. Με γνώμονα την πάγια πλέον αυτή πεποίθησή μου θα πορευθώ και στο υπόλοιπο του δικαστικού μου βίου", σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ποιος είναι ο Ιωαν. Τέντες

Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1947, στην Κέρκυρα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου. Μιλά γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά. Όσον αφορά στη σταδιοδρομία του, διορίστηκε πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών, στις 22 Μαρτίου 1973 και πρωτοδίκης Σύρου, στις 19 Ιουλίου του 1974. Στις 3/10/89 προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών, στις 3/7/92 στο βαθμό του Εφέτη, στις 25/1/04 στο βαθμό του Προέδρου Εφετών και στις 28/8/06 στο βαθμό του Αρεοπαγίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ