ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πηνειού 2011

Με ροκ ήχους θα πλημμυρίσουν οι όχθες του Πηνειού σήμερα Σάββατο, προτελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Πηνειού 2011 με το (εξ’ αναβολής) Rock Festival. Τοπικά νεανικά συγκροτήματα θα δώσουν το δικό τους στίγμα στη φετινή γιορτή.
Πιο συγκεκριμένα θα παίξουν τα συγκροτήματα: THE SCHOOL MATES (Παναγιώτης Σταμάτης, Ραμόνα, Νικηφόρος Καφές, Γεωργίου Γιώργος) STATE OF MIND (Χρήστος Νάνης, Χρήστος Βαλάρης, Βαρσαμία Αποστολοπούλου, Αλέξανδρος Πατρωνίδης) FLYING DICE   (Κωνσταντίνα Μαρδάνη, Παναγιώτης Ματθαίου, Ηλίας Παζάρας, Χρήστος Παπαγεωργίου)  SPACE BLACK HOLES (Φίλιππος Χρήστου, Βασίλης Χριστοδούλου, Βαγγέλης Χατζόπουλος Θύμιος Χριστοφόρου, Κώστας Χρήστου, Κατερίνα Χασιώτη) και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ (Αστέρης Κωνσταντίνου, Τίμος Αδαμόπουλος, Σωτήρης Σφήκας, Αργύρης Τσαγκαλίδης, Πάνος Κοσμίδης.).
Νωρίτερα στις 9.00 στην Α’ εξέδρα η θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου θα αποδόσει την παράσταση «Υπηρέτης Για Κλάματα» σκορπώντας γέλιο στους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ.
Την ίδια ημέρα στις 6.30 το απόγευμα το μουσικό εργαστήρι «Πρώτα τη Νότα Ρώτα» της καθηγήτριας μουσικής Αντιγόνης Μάσια θα κατευθύνει τα παιδιά της προνηπιακής και προσχολικής ηλικίας στα πρώτα μουσικά τους βήματα, ενώ στις 7.00 μ.μ. τα μουσικά σύνολα των λεσχών πολιτισμού θα παρουσιάσουν μουσικό πρόγραμμα μοντέρνων ακουσμάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών των Σχολών.
Χάπενινγκ
Ένα μεγάλο κίτρινο …τρίγωνο ψαράκι θα περιφέρεται το Σάββατο στο Φεστιβάλ Πηνειού. Θα είναι ο γνωστός Τριγωνοψαρούλης, η μασκότ του πασίγνωστου ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα παιδικών Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Ο συγγραφέας θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παιδικού βιβλιοπωλείου «Το Σπίτι του Σοφούλη» στο Φεστιβάλ Πηνειού, θα υπογράφει τα βιβλία του και θα οδηγήσει τα παιδιά να εικονογραφήσουν το καθένα το δικό του βιβλίο, ψαρεύοντας με τα παιδιά τα διαμάντια της παιδικής λογοτεχνίας. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ζωντανέψει η ιστορία του Τριγωνοψαρούλη σ’ ένα ξέφρενο παιδικό πάρτι, με θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια δώρα και δράσεις από την ομώνυμη θεατρική παράσταση.
Στο άλλο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ «Άνεμος» θα παρουσιαστούν τα νέα βιβλία δύο εκ των δημοφιλέστερων συγγραφέων της ελληνικής λογοτεχνίας, της Φανής Πανταζή και της Καίτης Οικονόμου.
Κυριακή
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Ιουνίου με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Νωρίτερα ωστόσο οι επισκέπτες θα απολαύσουν την θεατρική παράσταση από την Ερασιτεχνική Σκηνή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων με τον τίτλο «Η απαγωγή της Σμαράγδως» ενώ θα γίνει και η βράβευση για τον διαγωνισμό της καλύτερης αυλής και βεράντας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την συναυλία της Νένας Βενετσιάνου στο έργο «Ταξιδεύοντας με την Αργώ» με στίχους του Γιώργου Τσιτρούλη και μουσική του αδικοχαμένου Λαρισαίου συνθέτη Γιάννη Τάντση στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η εκδήλωση, στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής. Με τη συναυλία της Νένας Βενετσιάνου πέφτει ουσιαστική η αυλαία του Φεστιβάλ Πηνειού 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ