ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοβουλίες για εκλογές από τον Κάρολο Παπούλια ζήτησε ο Γιάννης Δραγασάκης


Το στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη Λάρισα σε εκδήλωση για την οικονομική κρίση και την πρόταση διεξόδου της αριστεράς

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε οτι "οι μέρες και οι συγκυρίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μας είπε οτι οι Ελληνες δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα. Δεν μας είπε όμως ποιές είναι οι αιτίες αυτών των κινδύνων. Η σημερινή κυβέρνηση και οι πολιτικές που ακολουθεί αποτελούν πηγή κινδύνων για τη χώρα".



Ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε οτι "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαλύει την κοινωνία και δημιουργεί στους πολίτες αισθήματα ταπείνωσης, εξευτελισμού και αδιεξόδου στη νέα γενιά. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, του επεσήμανε την εξόφθαλμη αναντιστοιχία μεταξύ των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και της βούλησης των Ελλήνων πολιτών και του ζήτησε να αναλάβει όλες εκείνες της πρόνοιες του Συντάγματος ώστε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές", κατέληξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Παπούλια.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε οτι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τη στιγμή που προχωράει στην υπογραφή μιας νέας δανειακής σύμβασης που θα δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα τουλάχιστο δέκα χρόνια. Παράλληλα, τόνισε, ακούμε τον υπουργό Οικονομικών μιας ξένης χώρας να μας λέει ξεκάθαρα οτι θα εκχωρήσουμε τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας.
Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε οτι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές δεν είναι πανάκεια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που μπορεί να συμβεί. Τόνισε δε οτι πρέπει να λέγεται η αλήθεια στον λαό και οτι η αλήθεια είναι πως το τούνελ στο οποίο έχει μπει η χώρα δεν έχει φως, δεν μπορεί να δει κανείς το τέλος του. Ανέφερε ακόμη οτι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελών ουσιαστικά είναι μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας κατά δόσεις!
Τέλος, ο κ. Γραγασάκης τόνισε οτι ακόμα κι αν η νέα σύμβαση εφαρμοστεί στο ακέραιο, το μόνο που θα έχει πετύχει η χώρα είναι το 2020 το χρέος της να ανέρχεται στο 120 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα είναι περισσότερο από αυτό που υπήρχε το 2009!
Πηγή: http://onlarissa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ