ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση λίγων ημερών για την εξόφλησή τους

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε σήμερα πως δίνεται παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων, έχοντας εξαντληθεί όλα τα περιθώρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να χαλαρώνει την αρχική αυστηρή του στάση, για την τήρησή της. 
Το υπουργείο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών και την κατάθεση των πινακίδων, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο MEGA.

AdTech Ad

"Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. Άρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, το πρωί, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία επισημαίνεται ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.
Σε περίπτωση μη πληρωμής των τελών βαρεία καμπάνα περιμένει τους οφειλέτες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ