ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Επέστρεψε ο εφιάλτης της τρομοκρατίας

















Ο Επαναστατικός Αγώνας και η νέα γενιά τρομοκρατών βρίσκεται πίσω από την δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια.

Οι κάλυκες των 9 χιλιοστών, που βρέθηκαν στο σημείο, όπως προέκυψε, προέρχονται από το όπλο που είχε κλαπεί από τον αστυνομικό φρουρό του πρώην προέδρου του Άρειου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, και είχε χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση κατά του ΑΤ Νέας Ιωνίας το 2007.

Το δεύτερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν καλάσνικοφ, το ίδιο καλάσνικοφ δηλαδή της πρόσφατης επίθεσης κατά της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή, παραμονές Χριστουγέννων.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 30 κάλυκες, ενώ οι δράστες έριξαν φεύγοντας και μια επιθετικού τύπου χειροβομβίδα, ελληνικής κατασκευής, από εργοστάσιο στα Οινόφυτα, που έχει κλείσει και που προμήθευε τον στρατό.

Κρίσιμη, αλλά σταθερή, είναι η κατάσταση της υγείας του 20χρονου αστυνομικού που υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί θεωρούν ελπιδοφόρο το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία επιπλοκή.

Το πρωί, γερανός της αστυνομίας πήρε από την οδό Ζαΐμη ένα κόκκινο αυτοκίνητο, το οποίο και μεταφέρθηκε για εξέταση στα κεντρικά της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα ελέγχονται εξονυχιστικά οι γύρω πολυκατοικίες, όπου εκτιμάται ότι βρήκαν καταφύγιο οι δράστες μετά την επίθεση και έχουν γίνει τουλάχιστον 72 προσαγωγές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Καραδήμας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, εκτίμησε ότι πρόκειται για μια νέα γενιά τρομοκρατίας και ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.Ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των ειδικών φρουρών, δήλωσε ότι κάποιοι ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε ότι όσοι έχουν εξουσία είναι ηθικοί αυτουργοί και έδωσαν σε κάποιους το υπόβαθρο για την επίθεση.

«Οι ίδιοι δράστες με την επίθεση στην κλούβα»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλης Τσιατούρας και στις δηλώσεις του τόνισε ότι αυτή η επίθεση συνδέεται με την αντίστοιχη που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου σε κλούβα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Τα ξημερώματα στις 3.05, διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει το υπουργείο Πολιτισμού, δέχθηκε επίθεση με πολεμικά όπλα, από άγνωστα άτομα που χρησιμοποίησαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι διαμέτρου 9 χιλιοστών και μια χειροβομβίδα. Ο ένας από τους τρείς αστυνομικούς, που βρίσκονταν στην σκοπιά, στις οδούς Ζαΐμη και Κουντουριώτη, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αμέσως στον Ερυθρό Σταυρό, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή. Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν και δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής τον ακριβή αριθμό τους».

Στη συνέχεια ο κ. Τσιατούρας ουσιαστικά συνέδεσε το περιστατικό με την επίθεση που έγινε στην κλούβα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου. «Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 27 κάλυκες από όπλο καλάσνικοφ και από το εργαστήριο με ενημέρωσαν ότι το όπλο έχει ταυτιστεί με αυτό της επίθεσης στις 23 Δεκεμβρίου στου Ζωγράφου. Το πιστόλι των 9 χιλιοστών είναι ακόμα υπό εξέταση».

Σε ό,τι αφορά στις πρώτες εκτιμήσεις του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι κάποια άτομα έχουν χάσει την λογική τους και επιτίθενται κατά αστυνομικών, παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας. Η κοινωνία μας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αστυνομία».

Σε ερώτηση αν τα τελευταία περιστατικά, με τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, σχετίζονται με τα γεγονότα που ακολούθησαν από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο κ. Τσιατούρας είπε: «Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 15χορονου λύπησε όλη την Ελληνική Αστυνομία, η οποία εκφράστηκε δημοσίως, μέσω του υπουργού και του υφυπουργού οι οποίοι ζήτησαν συγνώμη. Προσωπικά αυτό το περιστατικό με τρόμαξε και με ταρακούνησε. Αλλά θέλω να πω ότι ακολουθήσαμε ότι λέει ο νόμος, δηλαδή συλλάβαμε και οδηγήσαμε στην δικαιοσύνη τους δύο ειδικούς φρουρούς. Το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένταση, αλλά θέλω να τονίσω ότι η Αστυνομία κάνει απλά το καθήκον της. Δεν υπάρχει αμυνόμενη αστυνομία και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Σε ερώτηση αν τα περιστατικά είναι συγκυριακά, ή αν πίσω από αυτά κρύβεται κάποια οργάνωση, ο κ. Τσιατούρας τόνισε: «Με την δική μου λογική και εμπειρία θεωρώ ότι δεν μπορεί ξαφνικά να βγήκε μια ομάδα, πριν από ένα μήνα και αποφάσισε να βάλλει κατά αστυνομικών. Κάποιοι φαίνεται ότι είχαν κάτι μέσα τους και με τα τελευταία γεγονότα βρήκαν την αφορμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ