ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

10 οι νεκροί από τη γρίπη, λέει ο ΠΟΥ

Στα 331 ανέρχονται, παγκοσμίως, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης τύπου Α, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού της γρίπης, σε 11 κράτη ανέρχεται σε 331, συμπεριλαμβανομένων και 10 θανάτων.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, 109 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και ενός θανάτου, ενώ στο Μεξικό, τα κρούσματα, που έχουν επιβεβαιωθεί, φτάνουν τα 156 και επισήμως αναφέρεται ότι 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Άλλες χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης, που έχουν επιβεβαιωθεί έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις, είναι οι εξής:

- Η Αυστρία με ένα περιστατικό

- Ο Καναδάς με 34 επιβεβαιωμένα περιστατικά

- Η Γερμανία με 3 κρούσματα

- Το Ισραήλ ανέφερε 2 ασθενείς που νοσούν από τη γρίπη τύπου Α

- Η Ολλανδία με 1 κρούσμα

- Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε 3 κρούσματα

- Η Βρετανία αντιμετωπίζει 8 επιβεβαιωμένα περιστατικά - Οι ισπανικές αρχές αναφέρουν 13 κρούσματα και η Ελβετία 1.

Σημειώνεται ότι οι αριθμοί του Π.Ο.Υ είναι συχνά μικρότεροι από αυτούς που δίνουν οι χώρες στις οποίες έχουν αναφερθεί κρούσματα της νόσου λόγω της διαδικασίας επαλήθευσης που ακολουθεί ο διεθνής οργανισμός.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε πως δεν έχει προγραμματισθεί επί του παρόντος κάποια σύσκεψη της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων στα πλαίσια της παγκόσμιας ανησυχίας για την εξάπλωση του ιού της γρίπης Η1Ν1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ