ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η Μ.Γιαννάκου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

Η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, θα είναι η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της κυβερνώσας παράταξης για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.



Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κ. Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, ήταν προσωπική του επιλογή, καθώς όπως είπε, εκείνη εκφράζει, τη μαχητικότητα, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς. «Είναι η Μαριέττα του θάρρους και του ξεχωριστού χαρακτήρα. Ήταν και παραμένει αγωνίστρια. Είναι η Μαριέττα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – τη σύνθεση του οποίου καλούνται να εκλέξουν οι Ευρωπαίοι πολίτες – τόνισε ο κ. Καραμανλής λέγοντας ότι «είναι η φωνή των πολιτών της Ευρώπης και η φωνή των Ελλήνων πολιτών» και ότι οι επιλογές που θα γίνου, θα «εκφράσουν την Ευρώπη που θέλουμε». «Θέλουμε μια Ευρώπη που οικοδομείται σταθερά στις κοινές μας αρχές, στις κοινές μας αξίες: Την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου», είπε.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η κ. Ρόδη Κράτσα, κοινωνιολόγος-αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής από το 1999, ενώ ακολουθούν οι:

-Γιώργος Παπαστάμκος, ευρωβουλευτής από Μακεδονία.

-Κώστας Πουπάκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γγ της ΓΣΕΕ.

-Θεόδωρος Σκυλακάκης, οικονομολόγος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών.

-Γιώργος Κουμουτσάκος, διπλωμάτης, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

-Γιώργος Παπανικολάου, δικηγόρος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

-Γιάννης Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, πρώην γγ Έρευνας & Τεχνολογίας.

-Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & ΕΕ της ΝΔ.

-Αλίκη Μοσχή, εκλεγμένη Γυναίκα της Ευρώπης, διεθνολόγος, πρώτη επιλαχούσα στα Δωδεκάνησα.

-Λευτέρης Δημητρίου, πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών.

-Βάσω Κόλλια, πρώην γγ Νέας Γενιάς.

-Ελένη Φωτέα, δικηγόρος.

-Βασίλης Κανάκας, αγρότης από τη Θεσσαλονίκη, μηχανολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

-Άννα Μπρεδήμα, δικηγόρος.

-Δημήτρης Κούρτης, εκπαιδευτικός, πολύτεκνος, συντονιστής β’βάθμιας εκπαίδευσης της Στουτγάρδης.

-Αλεξάνδρα Πάλλη, γγ Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

-Γιάννης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

-Αφροδίτη Μπλέτα, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.

-Αχμεντσίν Ριτβάν, δάσκαλος.

-Πηνελόπη Παππά, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών.

-Γιώργος Κασιμάτης, επιχειρηματίας, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

«Ομάδα που ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις»

«Το νέο ψηφοδέλτιο συγκροτούν άνθρωποι με εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, καταξιωμένοι στις επιστήμες, και στους επαγγελματικούς χώρους, που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μια ανανεωμένη ομάδα με αντιπροσώπευση της κοινωνίας των εργαζόμενων, εκπροσώπηση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, με ειδήμονες στα διεθνή ζητήματα, με συμμετοχή της νέας γενιάς, με εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς, με ισχυρή γυναικεία παρουσία.

Μια ομάδα που παλεύει με πίστη, με επιμονή με πείσμα για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της. Μία ομάδα που να υπερασπίζεται τις εθνικές μας θέσεις, τα εθνικά μας δίκαια. Και το τονίζω αυτό γιατί οι μήνες που ακολουθούν έχουν ιδιαίτερη σημασία, σ’ ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μ. Γιαννάκου

«Αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε μέσα από τη δική μας ιδεολογία, γιατί είμαστε πράγματι το πιο πραγματικά Ευρωπαϊκό Κόμμα, είναι να δώσουμε ισχύ σ’ αυτή την Ευρώπη που τα υπερεθνικά της όργανα έχουν λάβει αρμοδιότητες από τον πυρήνα των κρατών μελών. (…) Ευχόμαστε ο αριθμός των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. να είναι μεγάλος και η συμμετοχή να είναι μεγάλη, γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να καταλάβουμε θέσεις εντός της πολιτικής ομάδος και του Κοινοβουλίου, που θα μας δώσουν την ευκαιρία, όχι μόνο για πρωτοβουλίες, αλλά και για να υπερασπιστούμε όταν χρειαστεί μεγάλης αξίας εθνικά συμφέροντα» δήλωσε η κ. Μαριέττα Γιαννάκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ