ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάσα για τα παράλια


Τέλος στην ουρά των αυτοκινήτων από και προς τα παράλια θα μπει με την κατασκευή των δύο παρακάμψεων, Ομολίου και Γερακαρίου, για τις οποίες εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Τα δύο έργα θα ολοκληρωθούν σε 24 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων


και αναμένεται να δώσουν κυκλοφοριακή ανάσαστο οδικό δίκτυο Τέμπη – Στόμιο και Λάρισα – Αγιά και αναπτυξιακή ώθηση στα παράλια του νομού.

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας ανακοίνωσε, παρουσία του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, τις αποφάσεις ένταξης δύο μεγάλων οδικών έργων του νομού Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας - ΕΣΠΑ 2007-2013.

Πρόκειται για την παράκαμψη Ομολίου και την παράκαμψη Γερακαρίου, προϋπολογισμού 6.490.000 ευρώ έκαστη. Αντικείμενο του έργου «Παραλιακός Άξονας- Παράκαμψη Ομολίου» είναι η κατασκευή ενός νέου οδικού τμήματος, μήκους 2,6 χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τον οικισμό του Ομολίου.

Αντικείμενο του έργου «Παράκαμψη Γερακαρίου», είναι η παράκαμψη του επαρχιακού οδικού δικτύου Λάρισας – Αγιάς – Αγιοκάμπου στο βόρειο τμήμα του δημοτικού διαμερίσματος Γερακαρίου του δήμου Αγιάς, συνολικού μήκους 2,8 χιλιομέτρων περίπου. «Η συντονισμένη προσπάθεια που κάναμε μέσα από το Γ ΠΕΠ, με στόχο να κατασκευάσουμε στη Θεσσαλία ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, συνεχίζεται και μέσα από το ΕΣΠΑ 2007 -2013.

Οι δύο παρακάμψεις που ανακοινώνουμε, εντάσσονται στην στοχευμένη μας πολιτική για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας και ειδικότερα των παραλίων του νομού Λάρισας, καθώς, η ολοκλήρωσή τους βελτιώνει την πρόσβαση στα παράλια, παρακάμπτοντας τα χωριά, έτσι ώστε η διέλευση των αυτοκινήτων να γίνεται με ασφάλεια για όλους.» τόνισε σε δηλώσεις ο κ. Γκούπας.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσαρός τόνισε ότι με την ολοκλήρωση έργων, θα αποσυμφορηθεί η αυξημένη ιδίως κατά τους θερινούς μήνες κυκλοφοριακή κίνηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Λάρισα – Αγιά και Tέμπη – Στόμιο. «Θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία και την ουρά στην επιστροφή από τα παράλια» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ