ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛΑΣ για την επέτειο των «Δεκεμβριανών»





Σαββατοκύριακο ώρα… 0 για την ΕΛΑΣ και δεύτερο γερό τεστ μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου.

Είναι η θλιβερή «επέτειος» της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Ειδικό Φρουρό Ε. Κορκονέα.

Θα υπάρξουν διαδηλώσεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις εκτιμάται πως θα ξεπερνούν τους 4.500 - 5.000.

«Θα διατεθούν περίπου οι ίδιες δυνάμεις όπως για την πορεία του Πολυτεχνείου», είπε στη zougla.gr υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ θέλει να βάλει σε κλοιό όχι την πρωτεύουσα αλλά τις «επικίνδυνες ζώνες», δηλαδή εκεί όπου θα υπάρξουν οι πορείες και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.



«Δεν υπάρχουν άβατα -θα είμαστε παντού», είπε στο site πηγή από την ΕΛΑΣ.

Ένας από τους πονοκεφάλους της ΕΛΑΣ ακούει στη φράση «άφιξη αντεξουσιαστών από το εξωτερικό».

Είναι απολύτως εξακριβωμένο πως καταφθάνουν στην Ελλάδα οργανωμένες ομάδες αριστεριστών από την Ιταλία. Αυτό είναι το βέβαιο.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες θέλουν να υπάρχει άφιξη των μελών των αντιεξουσιαστών και από άλλα κράτη, όπως την Ισπανία και τη Γερμανία, ωστόσο μέχρι στιγμής μόνο οι Ιταλοί είναι διασταυρωμένο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το γενικότερο σχέδιο της Αστυνομίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, λείπουν σημαντικές «πινελιές», υπάρχει όμως η γενική κατεύθυνση. Αυτή θέλει την Αστυνομία να έχει τα μπλοκ των αντεξουσιαστών στις πορείες υπό «στενό έλεγχο», όπως έγινε και στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Οι ομάδες αυτές θα πηγαίνουν έχοντας σε… απόσταση αναπνοής μονάδες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικούς της ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, το βάρος δεν πέφτει εκεί, αλλά στην πληροφόρηση. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ θέλει ενιαίο κέντρο διαχείρισης ώστε να μην «χάνονται» οι διαταγές και να μην υπάρχουν μπερδέματα.

Ένα κέντρο, το οποίο θα δίνει κατευθύνσεις και εντολές σε απόλυτη συνεργασία με τις δυνάμεις και τους επικεφαλείς τους.

Επίσης, αν και οι τελικές εντολές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές στους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς, όπως όλα δείχνουν, η αστυνομία επιθυμεί να προχωρήσει σε άμεση καταστολή των παρανόμων πράξεων εν τη γενέσει τους.

«Με το που γίνεται κάτι να το προλαβαίνουμε, να μην το αφήνουμε να εξελιχθεί και μετά να τρέχουμε», είναι τα ακριβή λόγια πολύπειρου αστυνομικού.

Τέλος μεγάλη ευθύνη πέφτει στους ώμους των ανδρών και γυναικών της ασφάλειας.

«Πολλοί, πάρα πολλοί της ασφάλειας θα είναι σε υπηρεσία εκείνες τις μέρες», λέει στη Ζούγκλα ο ίδιος αξιωματικός.

Οι εκδηλώσεις και οι πορείες για το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Δεκεμβρίου έχουν ως εξής:

Αρχή γενομένη από το Σάββατο το βράδυ, όταν και στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό, στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα, θα συγκεντρωθούν φίλοι και συμμαθητές του.

Την Κυριακή υπάρχει το μνημόσυνο του δολοφονημένου παιδιού ενώ θα γίνουν οι δύο μεγάλες πορείες.

Στις 11.30 το πρωί είναι το μνημόσυνο στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Η πρώτη πορεία, η οποία προβληματίζει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς θα γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ξεκινά από τα Προπύλαια στις 12.30 και θα έχει προορισμό τη Βουλή.

Η δεύτερη ξεκινά από τις 13.30 από την πλατεία Συντάγματος και θα καταλήξει εκεί. Τη διοργανώνουν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Τι λέει όμως η ίδια η ηγεσία του υπουργείου για όλα αυτά;

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει βάλει ουσιαστικά ένα μεγάλο στοίχημα.

Μετά τον επιτυχημένο χειρισμό της πορείας της 17ης Νοεμβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλει να γίνουν οι πορείες, να διαδηλώσουν όλοι αλλά να μην υπάρξει το παραμικρό έκτροπο, στα όρια του ανθρωπίνου δυνατού αυτό βέβαια.

«Να έρθουν όλοι να διαδηλώσουν να μην δούμε όμως σπασμένα», αυτό μεταφέρθηκε στο “zougla.gr” από άνθρωπο του περιβάλλοντός του.

Γι' αυτό οι εντολές οι οποίες έχουν δοθεί είναι η αστυνομία να είναι ταυτόχρονα και διακριτική και άμεση, και με μηδέν ανοχή απέναντι σε παρανομίες.

Αυξημένη αστυνόμευση θα υπάρξει όχι μόνοι στο κέντρο αλλά και σε περιφερειακές περιοχές της πρωτεύουσας ενώ ίσως να υπάρχουν και προσαγωγές εάν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ