ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

"Κακώς δε συνδέθηκε η Λάρισα με την Εγνατία"

Κακώς τόσα χρόνια δεν συνδέσαμε τη Λάρισα με την Εγνατία οδό ώστε να υπάρχει ο παράλληλος δρόμος των Τεμπών, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός.

Κλειστή επ’ αόριστον παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, εξαιτίας των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν χθες, από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ιταλός επικεφαλής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το οδικό τμήμα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους, μέσω Ελασσόνας. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στη διέλευση των φορτηγών με αγροτικά προϊόντα, καθώς το πότε θα ανοίξει η Εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών αναμένεται να προσδιορισθεί από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών.
 Σήμερα στην περιοχή θα μεταβεί κλιμάκιο Ελβετών ειδικών στη σταθεροποίηση πρανών για να καθοριστεί ο τρόπος ταχύτερης αντιμετώπισης του φαινομένου.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών ευρεία σύσκεψη υπό το τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, ενόψει και της αυξημένης κίνησης της εορταστικής περιόδου.
Αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του διαθέσιμου οδικού δικτύου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας, και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, ακόμη και δια θαλάσσης.
Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα: τοπική πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.
Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω Λάρισας - Ελασσόνας - Αγίου Δημητρίου - Κατερίνης για Ι.Χ. και φορτηγά άνω 3,5 τόνων και μέσω Λάρισας - Ελασσόνας - Κοζάνης - Κλειδίου για μεγαλύτερα φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ