ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Λ.Κατσαρός: «Το κεντρικό κράτος τιμωρεί τη Θεσσαλία»

«Το Κεντρικό Κράτος μοιάζει να θέλει να τιμωρήσει τη Θεσσαλία. Εμείς σαν Θεσσαλοί οφείλουμε να το αντιπαλέψουμε αυτό» επισήμανε χθες ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, με αφορμή τη δυσμενή δικαστική εξέλιξη που σημειώθηκε στο θέμα του Αχελώου.

«Το κεντρικό κράτος  τιμωρεί τη Θεσσαλία» Ειδικότερα, ο κ. Κατσαρός, δήλωσε: «Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη. Διαχρονικά διαπιστώνουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις –που υπήρξαν και στο παρελθόν- βολεύουν την κεντρική εξουσία. Σήμερα με την απόφαση αυτή λέμε ότι το πράγμα «ήλθε και έδεσε».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η κυρία Μπιρμπίλη με βάση τις δηλώσεις τους  δεν είχαν ξεκάθαρη άποψη. Είναι γνωστό ότι σ’ αυτό το θέμα υπάρχει παλινδρόμηση από Κυβερνητικής πλευράς και ασάφεια.

Εμείς ως Θεσσαλοί θέτουμε πάντα την ουσία του ζητήματος και ρωτάμε :  πώς θα υπάρχει ζωή στη Θεσσαλία;
Εμείς λέμε ότι το πρόβλημα πλέον είναι δραματικό και δεν αφορά μόνο τις αρδεύσεις όπως σχεδιάζαμε αρχικά. Σε λίγο θα υπάρχουν έντονα προβλήματα υδροδότησης του πληθυσμού.

Επί πλέον, είναι ζήτημα περιβαλλοντικό: Η Θεσσαλία απειλείται με ερημοποίηση. Το φωνάζουμε χρόνια και δεν μπορούμε να πείσουμε ορισμένους που είναι επιλεκτικά «οικολόγοι».

Μας λένε να αξιοποιήσουμε τα νερά της Θεσσαλίας με φράγματα. Και από την άλλη έχουν παγώσει το Πρόγραμμα «Μπαλτατζής», μέσα από το οποίο επιδιώκαμε να εντάξουμε μια σειρά μεγάλων φραγμάτων στο ν. Λάρισας.

Από την άλλη, δεν συνεχίζουν ούτε το Πρόγραμμα κατά της νιτρορύπνασης μέσα από το οποίο θα καθάριζαν τα νερά.
Η Κάρλα, που θα ήταν μια σημαντική τόνωση στο αρδευτικό πρόβλημα, καρκινοβατεί. Δαπανήθηκαν τόσα χρήματα, και τώρα που φτάνουμε στην τελική φάση, οπισθοχωρούν. Αναρωτιέμαι: με αυτήν την τακτική δεν βάλλεται η Θεσσαλία σήμερα;  Γιατί μας τιμωρούν;

Η Κεντρική εξουσία είναι σήμερα εναντίον της Θεσσαλίας, με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μπατζελή  να φτάνει να δηλώνει ότι «εσείς οι θεσσαλοί πήρατε αρκετά, ας πάρει και κανένας άλλος νομός». Αγνοώντας βέβαια ότι η αγροτική Θεσσαλία είναι σήμερα από τα πλέον αδύναμα οικονομικά διαμερίσματα της χώρας.

Αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους Μεσογειακούς Αγώνες όπου επίσης ανακοίνωσαν ματαίωση βασικών υποδομών που προσδοκούσαμε. Εγώ το είχα επισημάνει  από την αρχή, αν και μη αρμόδιος, αλλά λόγω εμπειρίας, «κρατήστε μικρό καλάθι» στην υπόθεση των Μεσογειακών.
Υπάρχει ένα γενικότερο δυσμενές κλίμα για τη Θεσσαλία και όλοι μαζί θα πρέπει να το αντιπαλέψουμε, προτάσσοντας το συμφέρον μας ως Θεσσαλοί και να αγωνιστούμε γι’ αυτό». 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ