ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

«Χρυσό» διπλό στην Ξάνθη



Μια σημαντικότατη νίκη που της δίνει μεγάλη βαθμολογική... ανάσα πέτυχε η ΑΕΛ στο γήπεδο των Πηγαδίων. Οι «βυσσινί» κέρδισαν 1-0 την Ξάνθη με το «χρυσό» γκολ που σημείωσε ο Τσέχος επιθετικός, Γιάν Μπλάζεκ, στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι παίκτες της ΑΕΛ έκαναν συγκλονιστική εμφάνιση, κάτω από... αντίξοες γηπεδικές συνθήκες.
Παρά την μεγάλη πίεση που υπήρχε από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, βρήκαν στο σθένος και κέρδισαν έναν αγώνα που έχει μεγαλύτερη αξία από... τρεις βαθμούς. Κι αυτό καθώς κέρδισαν για δεύτερη φορά, φέτος, την Skoda κι απέκτησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε.




Η αναμέτρηση στα Πηγάδια ξεκίνησε  κανονικά. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο διαιτητής Σπάθας έκανε αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο. Εν συνεχεία είχε συνομιλία με τους παράγοντες των δύο ομάδων, όπως και τους αρχηγούς της Ξάνθης και της ΑΕΛ, Γιάννη Παπαδημητρίου και Νίκο Νταμπίζα, αντίστοιχα. Ο ρέφερι του αγώνα έκρινε ότι το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει.



Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι στην καλύτερη, δυνατή κατάσταση, θύμιζε... πισίνα κι αποτελεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο των 22 ποδοσφαιριστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες για να απομακρύνουν ή να πασάρουν την μπάλα, συνοδεύεται και από πολύ νερό! Συν τις άλλοις, δυσκολεύονται ακόμα και να κρατήσουν την ισορροπία τους, πάνω σε αυτό το ολισθηρό τερέν...

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα
Στα πρώτα λεπτά, πάντως, η ΑΕΛ δείχνει να έχει αιφνιδιαστεί από τον αγωνιστικό χώρο και να μην μπορεί να βρει ρυθμό, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Μετά το πρώτο 15λεπτο, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άρχισε να βελτιώνει την απόδοσή της και να ισορροπεί τον αγώνα. Επιπλέον, ξεκίνησε να κινείται πιο... δραστήρια όσο αφορά στο επιθετικό της παιχνίδι.

Η κατοχή της μπάλας ανήκει στην ΑΕΛ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, αλλά ακόμα σκορ δεν υπάρχει. Οι «βυσσινί» έχουν ποσοστό 60%, έναντι 40% για λογαριασμό της Skoda, αλλά παρόλα αυτά δεν σε πείθει η ομάδα του Ουζουνίδη ότι ελέγχει τον αγώνα. Αντίθετα, η Ξάνθη είναι αυτή που δείχνει να πατάει καλύτερα, να ξέρει τι θέλει και κυρίως, να έχει τον... τρόπο για να το διεκδικήσει!

«Χτύπησε» όταν έπρεπε...
Όμως, μετά το 35ο λεπτό, η ΑΕΛ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Άρχισε να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης που έβγαινε και πίεζε ψηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, κατάφερε να σκοράρει (41') με τον Μπλάζεκ και μάλιστα, αμέσως μετά, είχε την ευκαιρία να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα που θα της έδινε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» τη νίκη. Πάντως, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι οι «βυσσινί» πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (0-1).



Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ξάνθη θέλησε να πιέσει. Απόλυτα λογική αντίδραση, με δεδομένο ότι η ΑΕΛ ήταν μπροστά στο σκορ. Οι «βυσσινί» έδωσαν χώρο στην Skoda, προσπαθώντας να οργανωθούν ακόμα καλύτερα στην άμυνα. Την ίδια ώρα, επεδίωξαν να παίξουν στην... κόντρα και να εκμεταλλευτούν τα κενά που θα παρουσιάζονταν στα μετόπισθεν της γηπεδούχου ομάδας.

Δεν απειλήθηκε...
Πάντως, από το 70ό λεπτό και μετά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόθεσή του ήταν να κρατήσει το σκορ. Έβγαλε από τον αγώνα τον Κουζάν που ήταν αρκετά μαχητικός και απασχολούσε παίκτες της Ξάνθης, για να ασχολούνται με το μαρκάρισμά του κι έβαλε στο ματς τον Ααράμπ, για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στον ανασταλτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Ματζουράκης για λογαριασμό της Skoda, φόρτωσε... κέντρο κι επίθεση, για να διεκδικήσει το γκολ της ισοφάρισης.Όμως, ήταν φανερό ότι η κούραση ήταν σαφώς μεγαλύτερα για τους παίκτες της Skoda. Έτσι, όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη και δεν απειλούσαν την εστία του Βιέρα, που περίμενε να έχει περισσότερη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα της ΑΕΛ κρατούσε καλά, το έκανε ως το φινάλε και πήρε μια μεγάλη νίκη.



Το γκολ του αγώνα:

41' 0-1: Κόρνερ του Σκάτσελ, κεφαλιά γύρισμα του Ρομέου, ο Μπλάζεκ στο δεύτερο δοκάρι με γυριστό σουτ κατάφερε να «νικήσει» τον Γκσπούρνινγκ, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΛ.


Οι φάσεις του αγώνα:

8': Σέντρα του Πόι, ο Σουάνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιέρα.

11': Ψηλοκρεμαστή μπαλιά από το χώρο του κέντρου, ο Σουάνης βρέθηκε απέναντι από τον Βιέρα, στο ύψος της περιοχής, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος.

16': Φάουλ του Σκάτσελ έξω από την περιοχή, έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ.

19': Σέντρα του Μπλάζεκ από τα δεξιά, ο Παπαδημητρίου πρόλαβε κι απομάκρυνε με κεφαλιά προ του Κουζάν.

22': Σέντρα του Πόι, κεφαλιά του Μπούγκα, πάνω από την εστία του Βιέρα.

31': Ο Στίνγκα έστρωσε την μπάλα στον Μπούγκα που σούταρε από το ύχους της περιοχής, πάνω από το τέρμα.

37': Φάουλ του Τζάγκι, πρώτη κεφαλιά του Φλίσκα , δεύτερη του Βάλλα από κοντά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βιέρα.

42': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ πρώτα με τον Κουζάν και στην εξέλιξη με τον Μπλάζεκ, αλλά ο Γκσπούρινινγκ τους σταμάτησε!

44': Σουτ του Μπλάζεκ έξω από την περιοχή, δεν βρήκε στόχο.

48': Κεφαλιά του Έλινγκτον, δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Βιέρα.

54': Φάουλ του Έλινγκτον λίγο έξω από την περιοχή, πάνω από την εστία της ΑΕΛ.

72': Κόρνερ του Μαρσελίνιο, κεφαλιά του Έλινγκτον από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν αιφνιδίασε τον Βιέρα.

86': Σουτ του Μαρσελίνιο λίγο έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Βιέρα.

86': Βολέ του Μπλάζεκ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας (75' Ζίεντσουκ), Μπούγκα (46' Στρμπα), Στίνγκα, Έλινγκτον, Πόι, Σουάνης (62' Μαρσελίνιο).

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Φλάβιο, Ρομέου (81' Κυριακίδης), Ραντοσάβλιεβιτς, Σκάτσελ (88' Ρικάρντο Ζέσους), Μπλάζεκ, Κουζάν (70' Ααράμπ).



Πηγή: sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ