ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι Κινέζοι κάνουν τους Κινέζους για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα


Σε παρεξήγηση αποδίδονται οι πληροφορίες περί πρότασης της Κίνας για βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι δηλώσεις Χουντή και Καμμένου και η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν γνωρίζει να έχει υπάρξει κάποια πρόταση του Πεκίνου για βοήθεια προς την Ελλάδα, μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκου Χουντή ότι η Κίνα προσφέρθηκε να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα, παρότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νίκος Χουντής δήλωσε σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι και η Ρωσία πρότεινε βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι, αν η Αθήνα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μία νέα συμφωνία για το χρέος της με την ευρωζώνη, θα μπορούσε να στραφεί αλλού για βοήθεια, ενδεχομένως στην Κίνα.
«Υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατα, αμέσως μετά τις εκλογές, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων» δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρόσθεσε: «Δεν το ζητήσαμε».
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, δήλωσε ότι διάβασε τις σχετικές δηλώσεις, αλλά «δεν γνωρίζει» κάτι για το ζήτημα.
«Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την συνεργασία και τις ανταλλαγές σε πολλούς τομείς με τη νέα ελληνική κυβέρνηση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τα αμοιβαία οφέλη για να προωθήσουμε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των σινο-ελληνικών δεσμών» είπε η ίδια κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Ως προς το θέμα που αναφέρατε, δεν γνωρίζω τίποτα».
Κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών – Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή, σχετικά με το ζήτημα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, επισημαίνουν ότι, η δήλωση αφορούσε αποκλειστικά στις επενδυτικές σχέσεις της Κίνας με την Ελλάδα, στη βάση της συνεργασίας, του αμοιβαίου σεβασμού και οφέλους, των δύο χωρών.
Περισσότερα: Κυβέρνηση

SHARE:

12819
FOLLOW NEWS247:
NEWSLETTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ