ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήριο με αφορμή το Eurogroup


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK

Πρόσκληση για συλλαλητήρια "για τη δημοκρατία, το χρέος και την αξιοπρέπεια" στη Λάρισα, με αφορμή τη στάση των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας, απευθύνουν μέσω του Facebook χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται πως ανάλογο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας είχε διοργανωθεί την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ η πρόσκληση αφορά στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, τόσο την ερχόμενη Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, που συνεδριάζει εκτάκτως το Eurogroup αλλά και για την ερχόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, όπου επιχειρείται η διοργάνωση πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου.

* Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας, αφού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποχωρεί από τις προεκλογικές της διακηρύξεις για διαγραφή του χρέους, καταγγέλλει την επιθετική πολιτική και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και καλεί σε λαϊκή αντεπίθεση.
Συγκεκριμένα:
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, "την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ''ελληνικού χρέους '', κατάμεστες πλατείες σε όλη την χώρα θα αποτελέσουν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.
Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημα του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην "πολιτισμένη" Ευρώπη".
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:
«Οι ωμοί εκβιασμοί της ΕΚΤ, της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης, υποβοηθούμενοι από τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ, δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητοι από το λαό και την Αριστερά! Ντράγκι, Σουλτς και Σόιμπλε λειτουργούν ως δικτάτορες που θέλουν να καταργήσουν την πρόσφατη δημοκρατική ετυμηγορία και την κυριαρχία του ελληνικού λαού που είπε «όχι» στη λιτότητα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, έξοδο από τα μνημόνια, εκδίωξη της τρόικα και διαγραφή του χρέους έστω και του «μεγαλύτερου μέρους» του.
Απαιτούν ταπεινωτική υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης ακόμη και από αυτές τις ήπιες φιλεργατικές και φιλολαϊκές προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες της.
Απαιτούν απρόσκοπτη συνέχιση και βάθεμα του μνημονιακού «προγράμματος» της εξουθενωτικής λιτότητας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της αντιλαϊκής φορομπηξίας, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, των ιδιωτικοποιήσεων, για να συνεχίζει να αποπληρώνεται το χιλιοπληρωμένο, απεχθές και αποικιοκρατικό χρέος.  Βασανίζουν το λαό με τον εικονικό πνιγμό της διακοπής χρηματοδότησης τρομοκρατώντας και τους άλλους λαούς της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά ορισμένες αρχικές θετικές αντιστάσεις, εγκλωβισμένη στην αυταπάτη της θέσης «όχι στη λιτότητα – ναι στο ευρώ», υποχωρεί από τις προεκλογικές διακηρύξεις της για διαγραφή του χρέους.
Διαπραγματεύεται την πληρωμή του με «ευφημισμούς».  Εκλιπαρεί για «γέφυρες» χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.  Αποδέχεται «μεταρρυθμίσεις» δίχως να τις διαχωρίζει από τις υπαγορευμένες από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.  Συζητά την υποταγή του λαού σε κάποιο νέο μνημονιακό «πρόγραμμα» με άλλο όνομα.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του. Να θέσει τους δικούς του όρους απέναντι στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Στους δρόμους – Για να δικαιωθούν οι αγώνες μας:
– Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ, της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Σεβασμός στην θέληση και τις επιλογές του ελληνικού λαού .
– Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην αναδιάρθρωση και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.
– Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών.
– Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θα είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο..
– Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
– Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, έξοδος από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ».
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ