ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ίμια ... γιοκ!

Η συμπυκνωμένη σοφία του βαρκάρη απέτρεψε την... κρίση

«Μη δείξεις ποτέ τη δύναμή σου, υπάρχει κίνδυνος να φανεί λίγη», είπε κάποτε ένας σπουδαίος άνθρωπος, αλλά ο Σπύρος Καρατζαφέρης αισθανόμενος προφανώς πιο σπουδαίος και σημαντικός, μιμήθηκε τον Τούρκο ναύαρχο - Μάλτα γιοκ- που έχασε τη Μάλτα. Ο γενναίος ρεπόρτερ του, εάν δεν εξαπάτησε τον εκδότη, έπεσε θύμα του βαρκάρη, ο οποίος πράττοντας σοφά έναντι αντιτίμου κάποιων ευρώ, βάφτισε πιθανώς Ίμια μία άλλη βραχονησίδα.

Ο βαρκάρης πατριώτης διαθέτοντας, περισσότερη ωριμότητα από τον δημοσιογράφο εκδότη, αφού έλαβε το αντίτιμο της συμπυκνωμένης σοφίας του, φρόντισε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Η κ. Μπακογιάννη που δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι, ο Καραμανλής που δε χρειάστηκε να δείξει τον πατριωτισμό του κατά το - ευχαριστούμε τους αμερικανούς του Κ. Σημίτη - ο Καρατζαφέρης που θεώρησε ότι έχει κάνει δημοσιογραφική επιτυχία, ο ρεπόρτερ που έστω και στιγμιαία αισθάνθηκε ότι ανακατέλαβε τα Ίμια από τον «οχτρό» και οι αναγνώστες της εφημερίδας που κοιμήθηκαν ήρεμοι με τη βεβαιότητα ότι εφ’ όσον ανεβοκατεβαίνουν οι Καρατζαφέρηδες στα Ίμια, το θέμα έχει λήξει.

Απ’ όλη αυτή την ιστορία έμεινε ένα μόνον πράγμα. Η επιβεβαίωση - για μία ακόμα φορά- της χαμένης τιμής της δημοσιογραφίας.

Μίας τιμής, που εάν επαρκούσε, θα έκανε τους θεατρινισμούς της εξουσίας λιγότερο οδυνηρούς.

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Και σήμερα οι δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας, Χουριέτ και Μιλιέτ, και το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», ασχολούνται με το ρεπορτάζ (;) της εφημερίδας «Η Σφήνα» και την «απόβαση» του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοδούλου στα Ίμια. Στις ιστοσελίδες τους, οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ως πηγή του ρεπορτάζ τους, τη zougla.gr και φιλοξενούν δηλώσεις των εμπλεκομένων προσώπων.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι συνεχώς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν τα Ίμια ως Καρντάκ, συγκρίνουν το περιστατικό με αυτό του 1996, χωρίς όμως να διευκρινίζουν ότι τότε ο Τούρκος δημοσιογράφος, είχε ανέβει σε ελληνικό έδαφος και αποφεύγουν τις εθνικιστικές κορώνες, τακτική που ακολουθούσαν στο παρελθόν οι συγκεκριμένες εφημερίδες προφανώς κατευθυνόμενες από το βαθύ κράτος.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα σημερινά ρεπορτάζ των τουρκικών μέσων:

Μιλιέτ: «Κάλπικη πρόκληση στα Ίμια από ελληνική εφημερίδα»

Δημοσιογράφος: Σας προβληματίζει ότι μπορεί να χαρακτηριστείτε προβοκάτορες;

Σ. Καρατζαφέρης: Οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν στα Ίμια όποτε θέλουν και μπορούν.

Δημοσιογράφος: Σκεφτήκατε ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Σ. Καρατζαφέρης: Εγώ και ο δημοσιογράφος μου κάναμε μόνο ρεπορτάζ.

Χουριέτ: «Δεν πήγε στο Καρντάκ αλλά στο Καλό Νερό»

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε ο δημοσιογράφος της εθνικιστικής εφημερίδας «Η Σφήνα» Γιώργος Χριστοδούλου, με την πράξη του να ανέβει στη βραχονησίδα με την ελληνική σημαία.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Πάνος Καμένος, δήλωσε ότι δεν πήγε στα Ίμια αλλά στο Καλό Νερό.

Ο ιδιοκτήτης της Σφήνας Σπύρος Καρατζαφέρης, απάντησε στον υπουργό «ο δημοσιογράφος μου δεν πήγε σε άλλες βραχονησίδες, και αν πήγε, θα κάνω χαρακίρι στο κέντρο της Αθήνας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για νέο μέτωπο με την Τουρκία - το επεισόδιο στα Ίμια τελείωσε με ισοπαλία το 1996».

Αναδημοσίευση από : Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ