ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Παράνομο το 9% στις εφημερίες»

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας  & Στερεάς Ελλάδας

Οι γιατροί δεν θα πληρωθούν δεδουλευμένες εφημερίες με το πλαφόν του 9% από το υπουργείο Υγείας τονίζει με σκληρή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και κάνει λόγο για εμπαιγμό των γιατρών. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από 1 Σεπτεμβρίου 2010.
Ειδικότερα η ανακοίνωση που Ι.Σ.Λ. έχει ως εξής: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (Ι.Σ.Λ.) θεωρεί ότι είναι μη ηθική και παράνομη
η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο (μετά από «αιφνιδιαστική» άσκηση πίεσης από το Υπουργείο Οικονομικών) στις 30-11-2010 (ΦΕΚ: 2-12-2010), σχετικά με τη θεσμοθέτηση του πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες (δηλαδή ανά Νοσοκομείο οι πρόσθετες εφημερίες δεν θα υπερβαίνουν το 9% των τακτικών εφημεριών) και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-9-2010.
            Αυτό σημαίνει πως, δεδουλευμένες εφημερίες, εγκεκριμένες από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Υγειονομική Περιφέρεια, εφημερίες που έκαναν οι γιατροί κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, δεν θα πληρωθούν.
            Πρόκειται προφανώς για έναν άθλιο εμπαιγμό των Νοσοκομειακών Γιατρών, γι’ αυτό καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αποσύρει άμεσα την απόφασή του, γιατί στα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα σ’ αυτά με μεγάλο φόρτο εργασίας, το όριο του 9% θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους, μεγάλες επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, καθώς και στο εργασιακό καθεστώς των γιατρών.
            Ήδη οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, μέσω των Γενικών τους Συνελεύσεων αποφασίζουν να μην εγγράφουν εφεξής καμιά πρόσθετη εφημερία. Το αποτέλεσμα θα είναι περί τις 20 Ιανουαρίου να παρατηρηθεί αδυναμία εφημέρευσης στην πλειονότητα των επαρχιακών Νοσοκομείων, με αποκλειστικά υπεύθυνη την Κυβέρνηση.
            Ο ΙΣΛ για μια ακόμα φορά τονίζει ότι η Υγεία δεν είναι λογιστικό μέγεθος και θα πρέπει επιτέλους οι αποφάσεις να είναι προϊόν ορθής αντιμετώπισης των καταστάσεων και των σκοπών που εξυπηρετούν. Οι λογικές της μη αμοιβής και της παρακράτησης δεδουλευμένων με το έτσι θέλω, ανήκουν σε περασμένες εποχές και δεν θα τις ανεχθούμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ