ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Πολιτική ομηρία» δημοσίων υπαλλήλων


Ευθείες βολές κατά του υπουργείου Εσωτερικών εξαπέλυσε ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης για την επικείμενη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Ζώης επισημαίνει πως  «ο μη ορθολογικός τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μπορεί, αντί της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, να πλήξει τη λειτουργία τους, σε περίοδο κατά την οποία καλούνται να αποδώσουν τα μέγιστα και παράλληλα να ζήσουμε φαινόμενα ευνοιοκρατίας και πολιτικής ομηρίας των υπαλλήλων.»
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (27/12/2010) ανακοινώθηκε ακόμη μία «πρωτοβουλία» του από την οποία προκύπτει σαφώς η έλλειψη πολιτικής για τους ανθρώπινους πόρους της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και η πλήρης αναποτελεσματικότητα άλλων πρόσφατων «πρωτοβουλιών», όπως η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.  Στην πραγματικότητα το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους φορείς προς τους οποίους απευθύνεται να διαγνώσουν τις ανάγκες τους, χωρίς όμως να συντρέχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό.  Κι αυτό γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες δεν διαθέτουν ανάλυση λειτουργιών της κάθε δομής, ούτε περιγραφή θέσεων εργασίας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεπώς όφειλε, τουλάχιστον, να έχει υιοθετήσει τα κριτήρια και τις διαδικασίες με βάση τις οποίες σκοπεύει να διενεργήσει μετατάξεις από και προς το στενό δημόσιο τομέα.  Η απουσία μιας τέτοιας πολιτικής συνεπάγεται τις εξής ενδεχόμενες συνέπειες:
α) Ο μη ορθολογικός τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μπορεί, αντί της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, να πλήξει τη λειτουργία τους, σε περίοδο κατά την οποία καλούνται να αποδώσουν τα μέγιστα.
β) Να ζήσουμε φαινόμενα ευνοιοκρατίας και πολιτικής ομηρίας των υπαλλήλων.
Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο που έχει την πλήρη ευθύνη συντονισμού στα θέματα προσωπικού να αναγνωρίσει και να διορθώσει αδυναμίες και παραλείψεις που πλήττουν την αξιοπιστία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ