ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών


Η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος έχει τοποθετήσει κάδους συλλογής μικρών ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών

Ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευώνκαι φροντίζει την αποκομιδή και τη μεταφορά του υλικού σε ασφαλή χώρο στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και την περεταίρω διάθεσή του.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των υλικών που συλλέγονται και προς αποφυγή περιστατικών λεηλασίας,  οι κάδοι αυτοί δεν μπορεί επ’ ουδενί να βρίσκονται εκτεθειμένοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν τοποθετηθεί σε εσωτερικούς ελεγχόμενους χώρους κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών καθώς και σε πολλά δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει αφενός την αποδοχή του κάδου από την υπηρεσία ή τη διεύθυνση του σχολείου και αφετέρου τη στενή συνεργασία τους με τους αρμόδιους για την αποκομιδή υπαλλήλους του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τέτοιοι κάδοι βρίσκονται στο Δημαρχείο (είσοδος  δημοτολογίου), στο κτίριο όπου συστεγάζονται ο 5ος Παιδικός Σταθμός, η υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος & η Δημοτική Αστυνομία (είσοδος Οικ. Εξ’ Οικονόμων 8Α) και στο κτίριο Διοικητηρίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (πίσω πλευρά).

Επίσης, για μεγάλες ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, οι πολίτες ειδοποιούν με ένα τηλεφώνημά τους την υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος και η αποκομιδή γίνεται κατόπιν συνεννόησης  από το χώρο του ενδιαφερόμενου.

Με τους παραπάνω τρόπους οι πολίτες μπορούν να απαλλαγούν από οποιουδήποτε είδους  άχρηστες πλέον συσκευές όπως: κουζίνες, ψυγεία, σκούπες, τηλεοράσεις, υπολογιστές, τηλέφωνα, αλλά και λαμπτήρες

(ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ανακυκλώνονται μόνο οι λεγόμενοι ‘εξοικονόμησης ενέργειας’ και όχι  οι πυρακτώσεως)

από Kosmoslarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ