ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η ιστορία του Θεσσαλικού


Αφιερωμένη στους πρωτεργάτες του Θεσσαλικού Θεάτρου ήταν η χθεσινή εκπομπή «Οι παρέες γράφουν ιστορία» (ΝΕΤ) του Σεραφείμ Φυντανίδη.
Την ιστορία του Θεσσαλικού ξετύλιξαν η Άννα Βαγενά, ο Κώστας Τσιάνος που μαζί με τον Γιώργο Ζιάκα ήταν η παρέα που πριν από 35 χρόνια άρχισε να γράφει την ιστορία του Θεσσαλικού Θεάτρου.
Στην εκπομπή μίλησαν επίσης ο Λάκης Λαζόπουλος, ο πρώτος σκηνοθέτης του Θεσσαλικού, Διαγόρας Χρονόπουλος («Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη), οι ηθοποιοί Λυδία Κονιόρδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Νατάσα Γερασιμίδου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δήμητρα Χατούπη, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης που έντυσε μουσικά την εκπομπή και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε ένα ιστορικό βίντεο με την αείμνηστο δήμαρχο Αγαμέμνονα Μπλάνα (1976), προερχόμενο από το αρχείο της ΕΡΤ, για την ίδρυση του περίφημου Θεάτρου.
Οι καταθέσεις των φιλοξενουμένων της εκπομπής αποτελούν ντοκουμέντο για την ιστορία του Θεσσαλικού Θεάτρου και κατ’ επέκταση του ελληνικού θεάτρου.
Το Θεσσαλικό έδωσε εκείνη την εποχή (μέσα δεκαετίας ΄70) το σύνθημα για τη θεατρική αποκέντρωση είπε ο κ. Φυντανίδης επισημαίνοντας τις σημαντικές προσπάθειες που ξεκινούν από την ελληνική περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ