ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

«Μετά το ναυάγιο των Μεσογειακών, τι;»

 «Μετά το «ναυάγιο» των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, η όποια τακτική «εσωστρέφειας» μέσα από «προσπάθειες απόσεισης των ευθυνών από τους μόνους υπεύθυνους» αλλά, και μέσα από μία «διαρκή και μονότονη κριτική και μοιρολατρία» δεν ωφελεί τον τόπο μας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντίνος Διαμάντος.
          Ο πρόεδρος του ΤΕΕ σε δήλωσή του τονίζει: «Αυτό που οφείλουμε όλοι μαζί, ακόμα και με κείνους που ήταν εξαρχής αρνητικοί στους αγώνες, να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση που ουσιαστικά, «μεθόδευσε» μέρα με την ημέρα την απόσυρση της εγγύησής της για την διοργάνωση, αυτό που μας ανήκει, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ως Λάρισα.
          Οι Αθλητικές υποδομές με τα συνοδά -  συμπληρωματικά τους έργα, τα έργα για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό αλλά, και σημαντικές παρεμβάσεις για το Περιβάλλον, σε συνδυασμό με την απαραίτητη προβολή της περιοχής μας, είναι έργα απαραίτητα και αναγκαία και προφανώς, τα απαιτούμε. Δεν ήταν άλλωστε, και το τονίζαμε διαρκώς,  έργα «Μεσογειακών αγώνων».
           Είναι απαραίτητο, η Ελληνική Κυβέρνηση να «αποκαταστήσει» την άδικη και προσβλητική, για την Θεσσαλία και τη Λάρισα, εξέλιξη.
          Στην κατεύθυνση αυτή, με επικεφαλής πλέον, τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, και σε μία «ενεργή και ουσιαστική συστράτευση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των Επιστημονικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών φορέων να καταθέσουμε «εδώ και τώρα», ένα «Στρατηγικό Σχέδιο Έργων και Δράσεων», ιεραρχημένο και κοστολογημένο το οποίο, τόσο μέσα από το ΕΣΠΑ - με επιπλέον ενίσχυση του ΠΕΠ Θεσσαλίας, και μέσα από τα Τομεακά Προγράμματα αλλά, και από τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων, να υλοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μας το οφείλει, ανταποδοτικά και όχι χαριστικά, η Πολιτεία.
          Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί θετικά σ’ αυτό, και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που ήταν η προηγούμενη Κυβέρνηση, οφείλει να το στηρίξει σθεναρά αυτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ