ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το «φιάσκο» των Μεσογειακών στη Βουλή

«Πως η χώρα οδηγήθηκε στο ναυάγιο της αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων» ρωτά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην οποία επισημαίνει την επιπολαιότητας των χειρισμών της κυβέρνησης.
Αναλυτικά η ερώτηση του Θεσσαλού πολιτικού προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού έχει ως εξής:
«Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να αφαιρέσει τη διοργάνωση από την Ελλάδα, με το αιτιολογικό ότι δεν τήρησε τις συμβάσεις και δεν έδωσε τις απαραίτητες εγγυήσεις παραβιάζοντας τα χρονικά όρια, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση και παρά τις κατηγορηματικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων επιβεβαιώνει την επιπολαιότητα των χειρισμών  της σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού δεν φρόντισαν να αποσαφηνίσουν εγκαίρως τη στάση τους στο ζήτημα της στέγασης των αθλητών και κατ’ επέκταση της χρηματοδότησης ή μη των δύο Μεσογειακών χωριών. Αφήνοντας μάλιστα να αιωρούνται επί μακρόν διάφορα εναλλακτικά σενάρια προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων Λάρισας και Βόλου, οι οποίοι πίστεψαν με πάθος, διεκδίκησαν και κέρδισαν αυτή τη σημαντική διοργάνωση.
Στο μεταξύ η χώρα δεν έχασε μόνο τους αγώνες, αλλά και εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του κράτους, τα οποία δαπάνησε για τη διεκδίκηση, τη φιλοξενία των εκπροσώπων της Δ.Ε.Μ.Α., καθώς και για τις δόσεις που έχει ήδη καταβάλει βάσει της σύμβασης.
Η ματαίωση της οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων στη Θεσσαλία ακυρώνει μια μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας μας σε καιρούς που την είχε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη. Επιπλέον, μια τέτοια διοργάνωση θα ενίσχυε δίχως άλλο την τοπική οικονομία της Θεσσαλίας, εξασφαλίζοντάς της μέσα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο την πολυπόθητη ανάπτυξη, σύγχρονες υποδομές και τουριστική προβολή».
Ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
1.              Πώς οδηγήθηκε η χώρα σε αυτό το φιάσκο με το ναυάγιο των Μεσογειακών Αγώνων Βόλου - Λάρισας;
2.              Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν συνολικά για την ανάληψη της διοργάνωσης των αγώνων και μετά; Ποιο το ύψος της ρήτρας που θα κληθεί να καταβάλει η χώρα μας στη Δ.Ε.Μ.Α.;
3.              Εάν  δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να αναληφθεί αυτή η υποχρέωση, γιατί δεν προχωρήσατε εγκαίρως στην απεμπλοκή της χώρας από τη διοργάνωση των αγώνων, χωρίς κόστος για το κύρος και την αξιοπιστία της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ