ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Έλλειψη παθολόγων στο ΙΚΑ

Το θέμα της έλλειψης παθολόγων ιατρών στο ΙΚΑ Λάρισας φέρνει με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας.

Έλλειψη παθολόγων στο ΙΚΑ Ειδικότερα, στην αναφορά του προς την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι στο ΙΚΑ της Λάρισας υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρών, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Νομού.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους συνταξιούχους, η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την εγκύκλιο του Ιδρύματος σχετικά με τη συνταγογράφηση φαρμάκων. Με την εγκύκλιο δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα μεταξύ άλλων και στα ΚΑΠΗ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να υποχρεώνονται να καταφύγουν στα ιατρεία του ΙΚΑ, όπου το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων.

Πιο συγκεκριμένα, στην πλειοψηφία των ΚΑΠΗ, ο γιατρός κατά την εβδομαδιαία του επίσκεψη συνταγογραφούσε φάρμακα σε ασφαλισμένους όλων των ταμείων, ενώ με τη νέα εγκύκλιο, δυνατότητα συνταγογράφησης έχει μόνο ο γιατρός του ΙΚΑ. Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ της Λάρισας θα πρέπει να απευθύνονται στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, αφού μόνο σε ένα δημοτικό ΚΑΠΗ της Λάρισας απασχολείται γιατρός του Ιδρύματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συνταξιούχων, που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται στην κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ στη Λάρισα, μόνο και μόνο για να γράψουν τα φάρμακά τους, ενώ παράλληλα δημιουργείται πρόσθετη επιβάρυνση του έργου των γιατρών του ΙΚΑ Λάρισας και κυρίως των ελάχιστων παθολόγων, που έτσι κι αλλιώς δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων του νομού.»

Καταλήγοντας στην αναφορά του ο Λαρισαίος βουλευτής ζητά από την κα υπουργό, «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ της Λάρισας με επιπλέον παθολόγους ιατρούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ