ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Γαλλική απόβαση στη Σούδα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η χώρα μας για να συνδράμει στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη. Ήδη στη Σούδα βρίσκονται δύο αμερικανικά πετρελαιοφόρα, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος, ενώ αναμένεται και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.Οκτώ βελγικά F16 βρίσκονται στον Άραξο. Η Γαλλία έχει ζητήσει άδεια να προσγειωθούν έξι μιράζ από το Κατάρ.
Άδεια ζήτησε και πήρε από την Ελληνική Κυβέρνηση η Γαλλία για την προσγείωση 6 πολεμικών αεροσκαφών τύπου Μιράζ 2000 που έρχονται από το Κατάρ στην βάση της Σούδας με την επέμβαση του συμμαχικού στρατού να «υπολογίζει» όπως όλα δείχνουν την γεωγραφική θέση της Κρήτης.
Παράλληλα όπως μετέδωσε το Σάββατο (19/03), το Mega στη Σούδα βρίσκονται δύο αμερικανικά πετρελαιοφόρα, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος, ενώ αναμένεται και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.
Την ίδια ώρα σφοδρή είναι η αντίδραση των τοπικών φορέων για την εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων. Την Κυριακή (20/03), στη Σούδα διοργανώνεται συλλαλητήριο ενάντια στην χρήση της βάσης για την καταστολή της επανάστασης στη Λιβύη.
Εκτός από τη βάση της Σούδας 6 Βελγικά F-16 βρίσκονται στον Άραξο,  ενώ αναμένονται άλλα τόσα από Ολλανδία.
Το δρόμο για τη συμμετοχή της Ελλάδος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στης Λιβύη, άνοιξε από το Παρίσι το μεσημέρι του Σαββάτου (19/03), ο Πρωθυπουργός.
"Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου των ηγετών στο Παρίσι. 
"Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων" πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός πρότεινε, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό, να πάει στη Λιβύη ομάδα αρχηγών κρατών.
Στην εμπλοκή της Ελλάδας διαφωνούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ , ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα την Κυριακή (20/03)  το ΚΚΕ διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση  στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
Κινητικότητα στη στρατιωτική βάση της Κύπρου
Ερωτηματικό αποτελεί η έντονη κινητικότητα που επικρατεί το Σάββατο (19/3) στη Βρετανική Αεροπορική βάση Ακρωτηρίου που είναι κοντά στη Λεμεσό της Κύπρου. Μεταξύ των σεναρίων είναι να σχετίζεται με στρατιωτική δράση κατά τη Λιβύης.
Στη βάση προσγειώθηκε ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέιντο και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ