ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στην «Ώρα της Γης»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στην «Ώρα της Γης» με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. To Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στις 8.30 το βράδυ και για 1 ώρα τα φώτα σε όλα τα κτίρια στις Περιφερειακές Ενότητες θα είναι σβηστά.

Η Περιφέρεια μετέχει στην «Ώρα της Γης»
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «εκτός από τη συμβολική αυτή κίνηση στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναπτύσσει πρωτοβουλίες για τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος αρχής γενομένης από το τα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ήδη μελετώνται ποιες παρεμβάσεις είναι αναγκαίες ώστε στα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός πρότεινε στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη κατά τη συνάντησή τους πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο να χρηματοδοτηθούν τα νέα κτίρια που ανεγείρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Λάρισα και Καρδίτσα ώστε να είναι φιλικά στο περιβάλλον. Η κ. Μπιρμπίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)».
Με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τονίζει για άλλη μια φορά ότι «η αιρετή Περιφέρεια δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον» και προτρέπει «όλους τους Θεσσαλούς να μετέχουν στην «Ώρα της Γης» ενδυναμώνοντας την προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ