ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Στη Λάρισα η Πανελλ. Συνδιάσκεψη Νεολαίας


alt
Ξεκινά αύριο στο ξενοδοχείο Classical Imperial της Λάρισας η 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νεολαίας που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία με στόχο την ανάπτυξη του διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ της νεολαίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Εθνικών Κυβερνήσεων.

Σε σχετική ενημέρωση επισημαίνονται τα παρακάτω: «Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νεολαίας αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για τη νέα γενιά το οποίο περιλαμβάνει την διοργάνωση 27 πανεθνικών διοργανώσεων, μία σε κάθε μία από τις 27 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι 27 αυτές δράσεις θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση της Πανευρωπαϊκής Συνόδου Νεολαίας.



Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νεολαίας είναι μία ελληνοκυπριακή σύνοδος που θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για τη νέα γενιά που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο ευρύτερο ελληνοκυπριακό χώρο, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 300 νέους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Συνδιάσκεψη έχει σαν στόχο να αναδείξει τις απόψεις και τις προτάσεις των νέων της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με τη θέση της νεολαίας στο σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου θα συμμετέχουν σε ένα τριήμερο εργασιών όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις πολιτικές για την νεολαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως αυτές υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τις Εθνικές Κυβερνήσεις.
Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού, ακαδημαϊκού και πνευματικού χώρου, υπεύθυνους λήψεις αποφάσεων και αξιωματούχους της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και κορυφαίων ευρωπαϊκών οργανισμών.
Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νεολαίας πετυχαίνει τους ακόλουθους στόχους:
Να δώσει τη δυνατότητα στους νέους της Ελλάδας και της Κύπρου για πρώτη φορά να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους αφορούν άμεσα.
Να δώσει την ευκαιρία στους νέους που θα συμμετέχουν, να βιώσουν τις έννοιες και τις πρακτικές εφαρμογές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και του ενεργού πολίτη.
Να ενισχύσει την δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία, την αυτοπεποίθηση και την ενεργό συμμετοχή των νέων, εμπλέκοντας τους νέους όσον το δυνατό περισσότερο στην υλοποίηση του όλου σχεδίου και ενεργοποιώντας μια μαθησιακή διαδικασία.
Να καλλιεργήσει τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις γνώσεις των συμμετεχόντων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη.
Να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να συναντήσουν υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και εμπειρογνώμονες, να ενημερωθούν από αυτούς και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, διευκολύνοντας τον μεταξύ τους διάλογο.
Να δώσει τη δυνατότητα διαβούλευσης των νέων, με στόχο τη διεύρυνση των αναγκών και των επιθυμιών τους όσων αφορά τις πολιτικές που τους αφορούν.
Το τελικό κείμενο της Συνδιάσκεψης θα αποσταλεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Κυπριακό Κοινοβούλιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης που έχει οριστεί για αύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω:
Ώρα 19.00: Καλωσόρισμα, Κωνσταντίνος Νάκης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία, Παναγιώτης Φιλντίσης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Κήρυξη έναρξης – εναρκτήρια ομιλία
Χαιρετισμοί από τους: Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Τζανακούλη, Δήμαρχο Λαρισαίων, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρο Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO
20.30 Λήξη Τελετής Έναρξης. 20.30 – 11.00 Επίσημη Δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ