ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Λάρισας - Τρικάλων


alt
Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ολοκλήρωση έκπτωτης εργολαβίας - κατασκευή Α/Κ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ – ΡΑΧΟΥΛΑΣ - ΜΑΝΔΡΑΣ  Α/Κ ΖΑΡΚΟΥ - κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Λαρίσης - Τρικάλων από διασταύρωση Ραχούλας έως Ζάρκο».
Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.423.000,00 € και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 34,13%.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ανέφερε: « Υπογράφουμε σήμερα την 3η και τελευταία εργολαβία για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Λάρισας- Τρικάλων. Έχω δηλώσει κατά το παρελθόν ότι το έργο αυτό είναι «έργο πνοής» για τη Θεσσαλία και για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για την πορεία του και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αποτελεί «έργο σημαία». Η ολοκλήρωση των εργασιών και φυσικά η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αιρετή Περιφέρεια και για μένα προσωπικά κατά την πρώτη θητεία μας.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις κατασκευάστριες εταιρίες και αισιοδοξούμε ότι νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης των έργων, θα έχουμε ολοκληρώσει έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας, μειώνοντας τις χρονοαποστάσεις και εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια πολιτών και εμπορευμάτων».
Ο κ. Αγοραστός υπενθύμισε ότι το σύνολο των 3 εργολαβιών για τον Α/Κ (αυτοκινητόδρομο) Λάρισας-Τρικάλων ανέρχεται στα 49,3 εκατομμύρια ευρώ, «όπου σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα σημαίνει θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία»
Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες συνολικής δαπάνης ποσού 8.474.614,08 € αφορά την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Αμυγδαλέας – Ραχούλας - Μάνδρας περί τη Χ.Θ. 13+000 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων και την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Ζάρκου περί τη Χ.Θ. 29+500 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων, καθώς και την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στο τμήμα από τη διασταύρωση Ραχούλας έως το Ζάρκο, με την εκτέλεση εργασιών Χωματουργικών έργων, Οδοστρωσίας, Ασφαλτικών, Σήμανσης, Οδικής ασφάλειας, Πρασίνου και Οδικού Ηλεκτροφωτισμού. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 24 μήνες.
Αναλυτικότερα, το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
- Την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Αμυγδαλέας – Ραχούλας - Μάνδρας περί τη Χ.Θ. 13+000 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων (Γέφυρα με αμφιέρειστο φορέα ενός ανοίγματος 32,20μ, με ελεύθερο ύψος 5,3μ.) μετά των απαιτούμενων προσαρμογών και διαπλατύνσεων της Ε.Ο. στο τμήμα από Χ.Θ. 12+500 έως Χ.Θ. 13+500 συνολικού μήκους περί το 1,00 χιλιόμετρο, με οδικό ηλεκτροφωτισμό και με κατασκευή ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων οδών, για την σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου Ραχούλας με τους οικισμούς της Αμυγδαλέας και της Μάνδρας.
- Την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Ζάρκου περί τη Χ.Θ. 29+500 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων (Ανωδομή της γέφυρας με αμφιέρειστο φορέα ενός ανοίγματος 22,50μ, με ελεύθερο ύψος 5,3μ.), μετά των απαιτούμενων προσαρμογών και διαπλατύνσεων της Ε.Ο. στο τμήμα από Χ.Θ. 29+000 έως Χ.Θ. 30+000 συνολικού μήκους περί το 1,00 χιλιόμετρο, με οδικό ηλεκτροφωτισμό και με κατασκευή ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων οδών. Στα πλαίσια της λειτουργικότητας των ανωτέρω κατασκευών, θα κατασκευαστούν επίσης δύο κυκλικοί κόμβοι (Roundabout), τα απαραίτητα παράλληλα και κάθετα υδραυλικά έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης της οδού (κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών, τάφρων κλπ.), καθώς και έργα εγκατάστασης πρασίνου.
- Την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας, που περιλαμβάνουν την:
α) Τοποθέτηση μονόπλευρου μεταλλικού στηθαίου ασφαλείας στα όρια του καταστρώματος της οδού σε μήκος 18.000 μέτρων
β) Τοποθέτηση αμφίπλευρου μεταλλικού στηθαίου ασφαλείας στον άξονα της αρτηρίας σε μήκος 12.700 μέτρων, καθώς και
γ) Ολοκλήρωση της περίφραξης στο τμήμα από τη διασταύρωση Ραχούλας έως το Ζάρκο, πλην του τμήματος της γέφυρας Κουτσόχερου, σε συνολικό μήκος 12.000 μέτρων.
Παρόντες κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Ρένα Καραλαριώτου, Χρήστος Μιχαλάκης και Ζήσης Γρηγορίου, ο γενικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης, ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζάρκου κ. Βούλγαρης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε.» κ. Αθανάσιος Καλόγηρου.
ΠΗΓΗ: thessalianews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ