ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Παιδική όπερα στο Δήμο Τεμπών


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΚΟΥΡΙΟ, ΓΟΝΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΕΤΟ

 Η Μουσική Σχολή Δήμου Τεμπών με έδρα το Συκούριο οργανώνει, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Πρόκειται για τέσσερις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων, όπου οι μαθητές των τμημάτων της σχολής θα δώσουν τη δική τους εορταστική νότα.
Πιο συγκεκριμένα τα τμήματα της μουσικής προπαιδείας με υπεύθυνη τη Σωτηρία Μακρυγιάννη θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα μουσικοθεατρικά έργα ενώ οι τάξεις της παιδικής χορωδίας με την Κατερίνα Οικονόμου θα ανεβάσουν την παιδική όπερα «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» σε συνεργασία με τη μικτή ορχήστρα της σχολής υπό τη διεύθυνση του Θέμη Σαμαντζή και με σκηνικά του Περικλή Γερόπουλου. Θα ακολουθήσουν σόλο εμφανίσεις των μελών της ορχήστρας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την παρουσίαση πραδοσιακών κάλαντων από τη μικτή χορωδία της σχολής με μαέστρο τον Κώστα Ταμβακά και θα κλείσει με χριστουγεννιάτικα εμβατήρια από τη φιλαρμονική με μαέστρο τον Τόμας Σεκερέ. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού στις 16 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου στις 17 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο πρώην δημαρχείο Γόννων στις 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και στο πνευματικό κέντρο Μακρυχωρίου στις 23 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα.
Επίσης, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα δοθούν δύο συναυλίες με πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα (Haydn, Beethoven, Grieg, Cesar Cui, Brahms, Piazzola) από το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εξελισσόμενα μουσικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Έχει κάνει δε σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Μαδρίτη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και αλλού). Το σχήμα απαρτίζεται από τους Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί) και Νίκο Ζαφρανά (πιάνο). Οι συναυλίες θα δοθούν στο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού στις 29 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα και στο Δημοτικό Σχολείο του Συκουρίου το ίδιο βράδυ στις 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ