ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πανελλαδικές στις 21 Μαΐου


alt
Οριστικά στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως είχε παρουσιάσει η «Κ» στο φύλλο της 4ης Ιανουαρίου. Η ημερομηνία οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας υπό την αρμόδια υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ως εκ τούτου τα μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο θα ολοκληρωθούν φέτος αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όταν έληγαν πρόωρα (πέρυσι στις 10 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά), με στόχο τα σχολικά συγκροτήματα να χρησιμοποιηθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Ετσι, φέτος τα μαθήματα στο Γυμνάσιο θα λήξουν στις 25 Μαΐου και στις 18 Μαΐου για τα Λύκεια.


Το εναρκτήριο λάκτισμα των πανελλαδικών εξετάσεων προβλέπεται να δοθεί για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, όπως συμβαίνει κάθε χρονιά. Οι ημέρες των εξετάσεων των υπολοίπων πέντε μαθημάτων θα οριστούν ανά διήμερο. Περί τις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Στη συνέχεια γύρω στις 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα οριστικοποιήσουν και τα μηχανογραφικά τους δελτία με τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.
Χθες, επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου, συμμετέχοντας σε συζήτηση που οργάνωσε στο Οσλο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, με θέμα «Ξεκινώντας δυνατά: Εφαρμογή πολιτικών για την υψηλή ποιότητα στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα» ανέφερε ότι «η μεταρρύθμιση στην Παιδεία όταν βασίζεται σε συναινέσεις τότε τα θεμέλια που χτίζονται είναι πολύ γερά». Και πρόσθεσε: «Το μεγάλο ζητούμενο για την εκπαίδευση στη χώρα μας, στην περίοδο κρίσης που διανύει, είναι πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα στην εκπαίδευση όταν η εισροή πόρων είναι περιορισμένη. Εκτός από τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό, που είναι απαραίτητος, επιχειρήσαμε μια αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθολικά και κλιμακωτά. Τα δύο τελευταία χρόνια γίνεται μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον τομέα της Παιδείας, αποτέλεσμα διαλόγου με όλους τους φορείς και έχει στόχο να οδηγήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τον συγκεντρωτισμό σε ένα πιο ευέλικτο και μαθητοκεντρικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ