ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι στενοί δεσμοί του Θοδωρή Αγγελόπουλου με το Θεσσαλικό Θέατρο


tsianos ekdilosi 1
Για τον αδικοχαμένο μεγάλο έλληνα σκηνοθέτη Θοδωρή Αγγελόπουλο μίλησε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου Κώστας Τσιάνος στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν του από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
Ο Λαρισαίος σκηνοθέτης (φωτό) αποκάλυψε τους στενούς δεσμούς του εκλιπόντος με το Θεσσαλικό Θέατρο του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλλος ενώ σημείωσε με νόημα πως αρκετά από τα κουστούμια της παράστασης που ανεβαίνει τώρα, προέρχονται από ταινία του Αγγελόπουλου.


«Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί ο Θόδωρος ο Αγγελόπουλος πέραν που ήταν τεράστιος σκηνοθέτης, είναι εθνική απώλεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάνος εξηγώντας πως «κι εμείς έχουμε έναν ιδιαίτερο λόγο να θλιβόμαστε γιατί χάσαμε έναν άνθρωπο που ήταν ιδρυτικό μέλος του Θεσσαλικού Θεάτρου. Φρόντισε πολλές φορές το Θεσσαλικό Θέατρο και οι ιματιοθήκες μας είναι γεμάτες από ρούχα των ταινιών του. Γιατί ήθελε αυτά τα ρούχα να πάνε σε ένα σοβαρό και σωστό ίδρυμα όπως είναι το θέατρό μας. Και στο «γάμο», την παράσταση που παίζουμε τώρα είναι αρκετά τα ρούχα από τον «Μέγα Αλέξανδρο».
tsianos ekdilosi 2
«ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ»
Για την βράβευσή του από Μουσικό Σχολείο εξέφρασε ευγνωμοσύνη τονίζοντας πως «είναι πολύ ωραία να σε τιμούν κάποιοι άνθρωποι αλλά πόσο σημαντικό είναι να σε τιμά ένα πάρα πολύ σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως είναι το μουσικό Γυμνάσιο και αυτά τα εξαιρετικά παιδιά που σπουδάζουν πέραν όλων των άλλων μουσική. Γιατί η μουσική είναι η τέχνη των τεχνών, είναι παρηγορητική και ανοίγει ορίζοντες».
Τέλος ο Κώστας Τσιάνος έστειλε μήνυμα ελπίδας στη νεολαία παροτρύνοντας τους νέους «να βλέπουν μπροστά και να αγωνίζονται. Δουλειά, δουλειά και να ασκούνται. Να προσπαθούν να φτιάξουν την πατρίδα τους γιατί μας έλλειψε η εθνική – όχι η εθνικιστική – περηφάνια».
Πηγή : onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ