ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Τα μέτρα στήριξης των τραπεζών για τα νοικοκυριά

Το Larissa-press συγκέντρωσε παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, όπως ανακοινώθηκαν από τις τράπεζες.

1. η ΕΘΝΙΚΗ αναστέλλει για περίοδο 6 μηνών τις ενέργειες πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν απαίτησή της από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας αρχικού ύψους κεφαλαίου μέχρι 300.000 ευρώ.2. Αναστέλλει για διάστημα 12 μηνών τις καταβολές δόσεων στεγαστικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην ρύθμιση αυτή μέχρι 31/12/2009 σε όλα τα Καταστήματα της τράπεζας.

1. η EUROBANK διατηρεί τα επιτόκια καταθέσεων αμετάβλητα παρά την μείωση των επιτοκίων των δανείων που προσαρμόζονται αυτόματα στις αντίστοιχες μειώσεις των επιτοκίων αναφοράς ΕΚΤ και Euribor/Libor.2. Αναστέλλει κάθε ενέργεια πλειστηριασμού ή κατάσχεσης ακινήτου που αφορά στεγαστικό δάνειο 1ης κατοικίας μέχρι του ποσού των € 300.000, για περίοδο 6 μηνών.3. Αναστέλλει τις δόσεις στεγαστικών δανείων για κεφάλαιο και τόκους στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ, έως το τέλος του 2009 κατόπιν σχετικού αιτήματος για υπαγωγή τους στο πρόγραμμα. 3. Μειώνει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έως και 1% και των καταναλωτικών δανείων έως και 0,5% αναλόγως του τύπου των προϊόντων, με ισχύ από 17.11.2008.

1. η ΠΕΙΡΑΙΩΣ για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας η Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της που θα το ζητήσουν, να μειώσουν τη δόση του δανείου τους στο μισό, για όλο το 2009.2. Μειώνει το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις κατά 0,5%.3. Μειώνει επίσης το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών έως και 1% και το επιτόκιο διαμορφώνεται από 14,75% έως 15,75%, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας.4. Παγώνει έως το τέλος του 2009 τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για κεφάλαιο και τόκους, στους ανέργους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.5. Η Τράπεζα Πειραιώς θα απέχει για έναν χρόνο από κάθε πρωτοβουλία πλειστηριασμού ή κατάσχεσης ακινήτου που αφορά στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, μέχρι του ποσού των €300.000.

1. η ΑΓΡΟΤΙΚΗ για την άμεση διευκόλυνση των αγροτών, η ΑΤΕbank παρέτεινε όλες τις λήξεις των κεφαλαίων κίνησης προς κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2008.2. Η ΑΤΕbank, που εντάχθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2007 στο πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, συνεχίζει να προσφέρει το στεγαστικό δάνειο «Στέγη ΟΕΚ», με τους καλύτερους όρους.3. Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Διοίκησης η ΑΤΕbank δεν έχει προχωρήσει στην πράξη σε πλειστηριασμούς, ειδικά μάλιστα κατά ευαίσθητων ομάδων πελατών της, όπως οι οφειλέτες δόσεων στεγαστικών δανείων, οι δανειολήπτες με οφειλές κάτω των 100.000 € και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ