ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

«Δωδεκάδα» μεγάλων έργων στο ν. Λάρισας


Μια ντουζίνα σημαντικών έργων που εξελίσσονται σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας ολοκληρώνονται και παραδίδονται σε χρήση εντός των επόμενων εβδομάδων. Για τα έργα αυτά, οδικά, γέφυρες, λιμάνι, έργα σχολικής στέγης κλπ., τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Γ΄ ΚΠΣ, υπάρχει υποχρέωση ολοκλήρωσής τους ως τα τέλη του έτους και για το σκοπό αυτό η Νομαρχία ασκεί ήδη μεγάλες πιέσεις για την έγκαιρη αποπεράτωσή τους. Ήδη πολλά από τα έργα της κατηγορίας αυτής έχουν ολοκληρωθεί ενώ άλλα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής τους. Το τελευταίο διάστημα με εντολή του νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Νομαρχία με τη συμμετοχή των αρμοδίων αντινομαρχών, στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών και των εργολάβων προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες και τα συγκεκριμένα έργα που σχετίζονται με το Γ΄ ΚΠΣ να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα πρόκειται για τα έργα:
-Γέφυρα Τιταρήσιου(Ροδιάς)
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή του Δήμου Αμπελώνα με προϋπολογισμό 2.980.000 ευρώ ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.Το έργο αυτό αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς τους χειμερινούς μήνες λόγω των βροχοπτώσεων η επικοινωνία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
-Παράκαμψη Κόκκινου Νερού
Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.870.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Νοεμβρίου. Ένα εξίσου σημαντικό έργο καθώς ολοκληρώνει το πιο δύσκολο κομμάτι του παραλιακού άξονα του νομού.
-Δρόμος Στομίου – Καρίτσας με ενίσχυση και του δρόμου προς την Ι.Μ Αγ. Δημητρίου.
Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και έχει προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ. Θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του οδικού κυκλώματος του Κισσάβου.
-Λιμάνι Αγιοκάμπου
Ένα έργο που θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες και κατασκευάζεται με όλα τα σύγχρονα μέσα. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ.
-Παράπλευρος Πλατυκάμπου
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Νοεμβρίου και έχει προϋπολογισμό 1.180.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του θα διευκολύνει σημαντικά τη μετακίνηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πλατυκάμπου και κυρίως αυτών που έχουν τις επιχειρήσεις σε αυτό τον άξονα του νομού.
-Διαπλάτυνση δρόμου Πλατυκάμπου
Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίσει μία ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και όσων κινούνται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες προς τα παράλια του νομού.
-Ολοκλήρωση δρόμου Λάρισας-Συκουρίου
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και έχει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ. Το έργο αυτό με την ολοκλήρωσή του θα διευκολύνει την πρόσβαση προς τον Κίσσαβο.
-Δρόμος Καρυάς-Ολυμπιάδας μέχρι Ι.Μ. Σπαρμού.
Ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο που με την ολοκλήρωσή του θα διευκολύνει τη μετακίνηση προς την περιοχή της Ελασσόνας αλλά ενισχύει και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.400.000 ευρώ.
-Θέατρο Ομολίου
Το έργο ολοκληρώθηκε, το παλιό λατομείο της περιοχής μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο θέατρο και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις και άλλου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 160.000 ευρώ.
-Πυροσβεστικός Σταθμός ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας
Το έργο ολοκληρώθηκε και κόστισε 2.030.000 ευρώ. Η κατασκευή του πυροσβεστικού σταθμού στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας αποτελούσε βασικό αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχής. Η κατασκευή του πυροσβεστικού σταθμού έγινε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.
-5ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας
Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και έχει προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
-3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας
Η ημερομηνία ολοκλήρωσης και αυτού του έργου είναι στις 31 Δεκεμβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.930.000 ευρώ.

Αναδημοσίευση από eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ