ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Τέσσερις ακόμη θάνατοι από τη "νέα γρίπη"



Τρεις γυναίκες άνω των 50 με υποκείμενα νοσήματα και μία 40χρονη χωρίς άλλο πρόβλημα υγείας απεβίωσαν την Τετάρτη από τον ιό της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται για μία γυναίκα 54 ετών με ανοσοκαταστολή και μεταβολικό νόσημα, μία γυναίκα 80 ετών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη, μία γυναίκα 70 ετών που νοσηλευόταν με επιπλοκές οξείας παγκρεατίτιδας και μία γυναίκα 40 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης, ένας ακόμη άνδρας, 48 ετών και  παχύσαρκος, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό απεβίωσε ενώ νοσηλευόταν σε ΜΕΘ με τη νέα γρίπη.

Στο μεταξύ, άλλοι δύο ασθενείς εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Πρόκειται για μία γυναίκα 38 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα και έναν άνδρα 22 ετών με 1ου βαθμού παχυσαρκία.

Παράλληλα με την αύξηση των κρουσμάτων, αυξάνεται και ο αριθμός των συμπολιτών μας που εμβολιάζονται κατά του ιού Η1Ν1. Μόνο την Τρίτη προσήλθαν στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και το ΙΚΑ 28.056 άτομα.

Πηγή: nooz



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ