ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η Φρουρά της Πινακοθήκης

Την ιστορία του γλυπτού που στήθηκε μπροστά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα εξιστόρησε χθες από το βήμα του αμφιθεάτρου του Μουσείου ο εικαστικός Κώστας Πανιάρας. Ο ίδιος πριν από χρόνια είχε έρθει στη Λάρισα, έχει εκθέσει κιόλας,


Η Φρουρά της Πινακοθήκης και προσπαθούσε να βρει την είσοδο της Δημοτικής Πινακοθήκης για να εισέλθει στο εσωτερικό της. Μάταια.

Τελικά εντόπισε κάποιον εργαζόμενο και εισήλθε στα ενδότερα από βοηθητική είσοδο και ειδικότερα από την πόρτα που οδηγεί στο καφέ της Πινακοθήκης.

Έτσι, θεώρησε απαραίτητο να στηθεί ένα έργο που να δείχνει την κεντρική είσοδο της Πινακοθήκης και το έργο να λειτουργεί, ως «κράχτης» με την καλή έννοια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο γλύπτης.

Έτσι προέκυψε το γλυπτό «Θεσσαλοί Φρουροί» που εκτός από την είσοδο έχουν και έναν ακόμη ρόλο της φύλαξης και της διαφύλαξης της των έργων της Πινακοθήκης και της τέχνης.


Να σημειώσουμε ότι σημαντική ήταν η συμβολή του προέδρου της Πινακοθήκης κ. Μάριου Ξηρομερίτη στην εγκατάσταση του γλυπτού του Κ. Πανιάρα.

Κάτι γίνεται

Με πλειάδα εκδηλώσεων κλείνει η χρονιά για τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Εκτός από την εγκατάσταση του γλυπτού του Πανιάρα που έγινε χθες βράδυ, την έκθεση φωτογραφίας «Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα» που έλκει το ενδιαφέρον των φιλότεχνων από όλη τη χώρα, ετοιμάζει άλλες δύο δράσεις την επόμενη εβδομάδα.

Η πρώτη αφορά την έκθεση «100 χρόνια Καραγάτσης – διαρκής πηγή έμπνευσης» που οργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 22/11 στην Casa Bianca και η δεύτερη αφορά στη διάχυση 45 έργων της Πινακοθήκης στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων στις 23/12. Επιτέλους κάτι γίνεται στην Πινακοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ