ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Φονική κακοκαιρία χτύπησε τη Θεσσαλία

Νεκρός βρέθηκε ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους που αναζητούνταν χθες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στον Αλμυρό Βόλου, ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Φονική κακοκαιρία χτύπησε τη Θεσσαλία Στο δήμο Σούρπης το νερό είχε φτάσει στα 4 μέτρα. Αποκλείστηκαν οι Σποράδες εξαιτίας των ανέμων, μεγάλα τα προβλήματα στη Σκιάθο από τις πλημμύρες. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Μαγνησίας.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και ήδη, σε σημεία των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Λιβάδι – Κατερίνη – Άγιος Δημήτριος. Στα λευκά ντύθηκαν επίσης στο νομό Λάρισας, η Καλλιπεύκη, η Σπηλιά και η Ανατολή.

Σταδιακή εξασθένιση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα έχουμε από σήμερα, όμως, το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν.
Καταστροφές στα παράλια.

Οι ισχυροί ανατολικοί άνεμοι σε συνδυασμό με την καταιγίδα, πλημμύρισαν τις περιοχές Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας του δήμου Μελιβοίας.

Τα τεράστια κύματα έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά, ενώ ρέματα πλημμύρισαν κατεβάζοντας φερτά υλικά από τα ορεινά του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου. Σε πολλά σημεία ο παραλιακός δρόμος, ήταν απροσπέλαστος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια αλλά και παραλιακά καταστήματα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για την απάντληση υδάτων, στα παράλια και στον Τύρναβο ενώ στο κέντρο της Λάρισας άμεση ήταν η επέμβαση για την κοπή δέντρων.

Για αρκετές ώρες διεκόπη η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση στο δήμο Μελιβοίας. Στο λιμάνι του Αγιοκάμπου κινδύνεψε προς στιγμή οδηγός αυτοκινήτου, όταν ένα κύμα έσπασε το παρμπρίζ του ΙΧ, αναγκάζοντάς τον να το εγκαταλείψει έντρομος. Χώματα, πέτρες και μπάζα, άλλαξαν τη μορφή της παραλίας.

Σε λίμνη μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά όλες οι παρακάρλιες περιοχές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ